Dette har leeenge vært en av husets favoritter, og kanskje er den ikke så gal når mor nå har gått over på ketolyse :D Retten er ihvertfall ufattelig god og verdt et forsøk om den blir godkjent av dere ekspertene her inne ;)
Så... Virker den ok for dere som har trening? og hvordan regner jeg ut karbene for retten?
Det er vel raspen/griljermel som er fyfy`en her ikke sant? Noen ideèr hva den kan erstattes med? Ser det er 85 kh pr. 100 g griljermel....
Bland kjøttdeig med skinke skåret i terninger og hakket rå løk. Ha alt det andre oppi samme røra (bortsett fra ost og paprika). Stekes i ovenen v/ 200 grader i 45-60 min. Paprikaen strøs på toppen når det gjenstår ca. 10 min av steketiden.
Serveres med poteter (som nå selvsalgt utgår) og en frisk salat + hollandaisesaus. NAAAM...:D
Nei det var nettopp det jeg lurte på... dette er oppskrifta slik den er original og slik vi har laget den FØR jeg begynte på ketolyse :) Så ville derfor ha tips hva jeg kan erstatte raspen/griljermelet med? Det er vel for å binde farsen dette has oppi tror jeg.... eller? Nøtter høres rart ut, men muligens det går -bare hakke dem skikkelig.
Andre ideèr til hva jeg kan erstatte rasp med? Har som dere kanskje skjønner veldig liten peiling på mat.... :o
kan jo male nøtter til mel :ja: Og det gir veldig god smak i kjøttretter :D
Viss det er for å binde sammen så kan man kanskje bruke johannesbrødkjernemel... Men jeg tror ikke det trengs, egentlig...
Blander du sammen alt det våte (egg og vann) til ei røre før du har det i?
Jeg har lagd mange sånne ovnsretter, og jeg pleier aldri bruke bindemiddel, annet enn egg. Men da pleier jeg å bruke ett egg pr dl veske. Ellers går det helt sikkert an, som Gerd sier, å bytte ut griljermel med johannesbrødkjernemel :ja:
Nei blander alt sammen rått (bortsett fra osten), oppi en skål der det røres sammen til en seig farse. Har det så oppi en smurt ildfast form og steker det med lokk i ovnen. Pleier å legge halve farsen i bunn og så støs osten oppå før resten av farsen legges oppå der igjen.
Pleier å ha hollandaise saus til eller bearnesaus (skrives det slik...? )
Det ble ikke noe middag på meg i dag..men i morgen skal jeg lage denne :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.