< Tilbake til oversikten

Råkost

#1

Nike sa for siden:

Jeg mener å ha lest/hørt at rå grønnsaker er ernæringsmessig bedre enn kokt/woket/bearbeidet - er det noen som vet noe om dette? Hva med å spise rå blomkål, brokkoli, asparges og andre grønnsaker det er typisk å koke/woke? Er det visse typer man bør unngå å spise rå?


#2

Megvel sa for siden:

Cassava kanskje ;)

Bare fint å spise de du nevner rå vel!


#3

KatjaBlå sa for siden:

Aubergine skal ikke spises rå.


#4

Nike sa for siden:

Ikke i noen annen form heller, for min del...;)

Er det slik at GI stiger ved koking/woking av grønnsaker?


#5

luringen sa for siden:

tja...rå grønnsaker er vel litt mer tungtfordøyelig, men oppskårne grønnsaker emd dipp er jo bare digg da.

Men ike alt er godt rått..asparges, aubergine, potet, sopp...syns jeg må kokes el stekes.


#6

Stratovarius sa for siden:

Rå asparges synes jeg er kjempegodt jeg da, med spekeskinke og ost rundt :rolleyes: KNASK KNASK :D


#7

Nike sa for siden:

Holder meg til toppene jeg, og spiser de gjerne rå uten tilbehør:)


#8

luringen sa for siden:

hmm..mente å ha lest noe om at de bør spises kokt?


#9

Nike sa for siden:

Åh? Fordi? De smaker jo kjempegodt rå!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.