< Tilbake til oversikten

Hvor mye fett?

#1

Sense sa for siden:

Hvordan vet jeg hvor mye fett jeg trenger? Er det bare å hive innpå? Bør man unngå å spise seg stappmett, eller har ikke det noe å si bare man holder seg til 15 karber pr. dag?

Og hvor får jeg kjøpt boken om ketolyse? Vil helst ha den i dag....

Er det helt nødvendig å ta disse kosttilskuddene (sink, selen...)?


#2

Sense sa for siden:

...og hvor mye er det anbefalt at man trimmer når man går på denne kuren? Hver dag, annenhver...? Halvtime, time? Andpusten/svett??


#3

quebec sa for siden:

hvis du går inn på www.ketolyse.no så ligger det der en link til forhandlere som kan ha boka, vet at det er endel menybutikker som har produktene, men sjekk websiden :)
Jeg går iallefall turer opp til 2 timer hver dag med vogn, nå har jeg lagt og luket i bedene mine i 2 dager og har ikke fått gått turer pga (dumme meg som ikke strakk ut) det anbefales iallefall 30 min rask gange hver dag i boka.
men ja, viktig å ha boka for seg :)



#5

Photobscura sa for siden:

Fettet bør være hovedbestanddelen av maten, minst 50 prosent, gjerne opp mot 75.
Ikke spis til du blir stappmett, ikke spis for lite. Spis til du er behagelig mett!


#6

Fungirl sa for siden:

Kan ikke du legge ut en typisk dag for deg menymessig, kan aldri tenke meg at jeg er oppe i 50 prosent fett hver dag så hadde vært artig å sett andre sine dagsmenyer :)


#7

Pearl sa for siden:

Hvis du går inn i journalene og bloggene så ser du hva folk spiser. Det finnes også masse oppskrifter her inne. Lykke til.:)


#8

Photobscura sa for siden:

Du kan bruke et utregningsprogram på nettet, som fitday.com. Når jeg sier 50-75 prosent fett, så mener jeg energiprosent ;)


#9

Photobscura sa for siden:

Om du f.eks spiser rene egg, så vil prosentene være ca: 62/36/3 (fett/proteiner/karbohydrater).
Finnes et norsk program som heter mat på data også, men der er bl.a egg, rømme og fløte feil.
På fitday kan du legge inn dine egne matvarer, men det tar litt tid!
Nå teller ikke jeg lenger, men tipper jeg ligger på minst 50% fett.


#10

Fungirl sa for siden:

Huff føler meg bare grønnere og grønnere for hver dag jo, takk gud for dere her inn sier bare eg :)
Får se når veiinga skjer på lørdag, har en følelse av at dette blir ei veldig dårlig uke... Men nekter å gå på vekta før lørdag.... Å så sta eg er :)


#11

Photobscura sa for siden:

Men om du følger ketolysekuren etter boka, så behøver du ikke å tenke på dette, da går det mye av seg selv. Dette er noe du eventuelt kan se på om du skulle nå et platå! Du er enda ganske fersk, så go with the flow en stund til, og om du blir stående stille i fire uker eller mer, så er det kanskje på tide å se på andre ting :)


#12

Fungirl sa for siden:

Trust me, står jeg stille i 4 uker kommer nok panikken til å ta meg skikkelig:eek:

Skal prøve å bli bedre på fett iallefall, fikser ikke å steke kjøtt i meierismør for det blir sånn ekkelt smak synes jeg, men alle grønnsaker stekes i meierismør....:cool:


#13

Risten sa for siden:

Jeg har aldri likt rømme, creme fraiche, majones, dressinger, meierismør osv. Etter en stund på ketolyse går det ned en halv boks creme fraiche for dagen, steker alt i meierismør og tømmer fettet fra panna over maten. Rømme, majones og dressinger synes jeg ennå ikke noe om.
Poenget mitt er at det er utrolig hva man kan venne seg til. Før har det vært en fordel å ikke like alle disse "usunne" greiene, mens nå er det nesten en forutsetning for å gå ned.


#14

Fungirl sa for siden:

Liker igrunn alt som står på den såkalte usunne lista. Som smør, majones, dressing osv. Men liker ikke smaken meierismør setter på kjøtt når jeg steker det i det, så jeg bruker meierismøt når jeg steker grønnsaker for da synes jeg ikke det smaker no... Men er vel helt rett, man venner seg til det meste :)


#15

Photobscura sa for siden:

Du kan jo prøve å få tak i ghee, eller nøytral kokosolje (cocosa pure f.eks), olivenolje f.eks egner seg ganske dårlig til å steke kjøtt i, og du kan ødelegge molekylstrukturen i oljen om du steker det lenge på høye temperaturer.


#16

Fungirl sa for siden:

Har du noe anelse om hvor jeg ka nfå tak i dette?
Steker vanligvis kjøttet i melange jeg da, selv om jeg vet at det er litt fy...


#17

Nike sa for siden:

Cocosa selges i helsekost i hvertfall.



#19

Photobscura sa for siden:

Melange er ikke bra!! Masse transfett, og det er ikke bra for kroppen :o


#20

Photobscura sa for siden:

Dette er forresten ghee, du får kjøpt det i innvandrerbutikker, eller litt mer velassorterte butikker. Jeg er en smør-jente jeg da, så jeg har aldri prøvd det :D


#21

Fungirl sa for siden:

thanks:) Tror nok jeg holder meg til smør, men skjønner ikke hva som er den store forskjellen på melange og meierismør. Er liten forskjell i fettprosent og det er faktisk mer karbs i meierismør så litt forvirra no ja :)


#22

Photobscura sa for siden:

Melange er margarin, det er laget av planteoljer som er behandlet med høy varme. Grunnen til at det er usunt har ikke noe med fett og karber å gjøre, det er transfettet som er farlig for deg!

Edit: Nå har jeg googla litt, og det viser seg at det ikke er transfett i melange lenger, så nå lurer jeg fryktelig på hva de gjør med den for at den skal bli fast...
Med meierismør så vet jeg i hvert fall hva jeg får, ikkeno kjemisk tull der.


#23

Photobscura sa for siden:

Dette er hva det står om melange. Nå må jeg bare si at jeg må til bunns i alt :D, og jeg er veeeeldig skeptisk til soyaolje. Det er den billigste oljen, og kaldpresses så vidt jeg vet ikke, av den du får i butikken i alle fall. Palmeolje vet jeg ikke så mye om, men jeg vet at disse jukseostene er full av det. Det morsomme er at de sier at det ikke er særlig mye mettet fett i produktene, men jeg mener at både kokos og palmeolje er stort sett mettet. Så bra at JEG vet at mettet fett er sunt da :p


#24

Photobscura sa for siden:

Måtte sende mail jeg, mamma bruker også melange, så nå kanskje jeg får noen svar på et par ting jeg egentlig har lurt på en stund.

Dette er hva jeg skrev:


#25

Fungirl sa for siden:

Du er en knupp :)

Hva skulle vi gjort her uten deg :) Du har jo virkelig peiling, er helt imponert og lærer stadig nye ting....
Blir spennende å se hva de svarer og om de i det hele tatt svarer :)


#26

Theba sa for siden:

Fikk du noe svar på brevet ditt?


#27

Photobscura sa for siden:

Dette hadde jeg helt glemt.
Ja, jeg fikk svar!
Ikke akkurat tilfredsstillende, dog. Men jeg orker ikke å lese gjennom nå (er så forkjøøølaaa), men her er det i alle fall:


#28

Jabba sa for siden:

Vil det si atman kan bruke Melange på lik linje med Meierismør?


#29

danish sa for siden:

Nei. Flerumettet fett er meget ustabilt og gjør stor skade på kroppen. Mettet fett virker mer som en antioksidant.

Delfia er bedre enn margarin. Delfia er hydrolysert, men har mye mindre flerumettet fett, og masse mettet fett. Palme- og kokosolje er heller ikke dårlig.

Dessuten inneholder meierismør solide mengder vitamin A og D (animalsk form), og mye mer smak.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.