Hvordan vet jeg hvor mye fett jeg trenger? Er det bare å hive innpå? Bør man unngå å spise seg stappmett, eller har ikke det noe å si bare man holder seg til 15 karber pr. dag?
Og hvor får jeg kjøpt boken om ketolyse? Vil helst ha den i dag....
Er det helt nødvendig å ta disse kosttilskuddene (sink, selen...)?
hvis du går inn på www.ketolyse.no så ligger det der en link til forhandlere som kan ha boka, vet at det er endel menybutikker som har produktene, men sjekk websiden :)
Jeg går iallefall turer opp til 2 timer hver dag med vogn, nå har jeg lagt og luket i bedene mine i 2 dager og har ikke fått gått turer pga (dumme meg som ikke strakk ut) det anbefales iallefall 30 min rask gange hver dag i boka.
men ja, viktig å ha boka for seg :)
Fettet bør være hovedbestanddelen av maten, minst 50 prosent, gjerne opp mot 75.
Ikke spis til du blir stappmett, ikke spis for lite. Spis til du er behagelig mett!
Kan ikke du legge ut en typisk dag for deg menymessig, kan aldri tenke meg at jeg er oppe i 50 prosent fett hver dag så hadde vært artig å sett andre sine dagsmenyer :)
Om du f.eks spiser rene egg, så vil prosentene være ca: 62/36/3 (fett/proteiner/karbohydrater).
Finnes et norsk program som heter mat på data også, men der er bl.a egg, rømme og fløte feil.
På fitday kan du legge inn dine egne matvarer, men det tar litt tid!
Nå teller ikke jeg lenger, men tipper jeg ligger på minst 50% fett.
Huff føler meg bare grønnere og grønnere for hver dag jo, takk gud for dere her inn sier bare eg :)
Får se når veiinga skjer på lørdag, har en følelse av at dette blir ei veldig dårlig uke... Men nekter å gå på vekta før lørdag.... Å så sta eg er :)
Men om du følger ketolysekuren etter boka, så behøver du ikke å tenke på dette, da går det mye av seg selv. Dette er noe du eventuelt kan se på om du skulle nå et platå! Du er enda ganske fersk, så go with the flow en stund til, og om du blir stående stille i fire uker eller mer, så er det kanskje på tide å se på andre ting :)
Trust me, står jeg stille i 4 uker kommer nok panikken til å ta meg skikkelig:eek:
Skal prøve å bli bedre på fett iallefall, fikser ikke å steke kjøtt i meierismør for det blir sånn ekkelt smak synes jeg, men alle grønnsaker stekes i meierismør....:cool:
Jeg har aldri likt rømme, creme fraiche, majones, dressinger, meierismør osv. Etter en stund på ketolyse går det ned en halv boks creme fraiche for dagen, steker alt i meierismør og tømmer fettet fra panna over maten. Rømme, majones og dressinger synes jeg ennå ikke noe om.
Poenget mitt er at det er utrolig hva man kan venne seg til. Før har det vært en fordel å ikke like alle disse "usunne" greiene, mens nå er det nesten en forutsetning for å gå ned.
Liker igrunn alt som står på den såkalte usunne lista. Som smør, majones, dressing osv. Men liker ikke smaken meierismør setter på kjøtt når jeg steker det i det, så jeg bruker meierismøt når jeg steker grønnsaker for da synes jeg ikke det smaker no... Men er vel helt rett, man venner seg til det meste :)
Du kan jo prøve å få tak i ghee, eller nøytral kokosolje (cocosa pure f.eks), olivenolje f.eks egner seg ganske dårlig til å steke kjøtt i, og du kan ødelegge molekylstrukturen i oljen om du steker det lenge på høye temperaturer.
Dette er forresten ghee, du får kjøpt det i innvandrerbutikker, eller litt mer velassorterte butikker. Jeg er en smør-jente jeg da, så jeg har aldri prøvd det :D
thanks:) Tror nok jeg holder meg til smør, men skjønner ikke hva som er den store forskjellen på melange og meierismør. Er liten forskjell i fettprosent og det er faktisk mer karbs i meierismør så litt forvirra no ja :)
Melange er margarin, det er laget av planteoljer som er behandlet med høy varme. Grunnen til at det er usunt har ikke noe med fett og karber å gjøre, det er transfettet som er farlig for deg!
Edit: Nå har jeg googla litt, og det viser seg at det ikke er transfett i melange lenger, så nå lurer jeg fryktelig på hva de gjør med den for at den skal bli fast...
Med meierismør så vet jeg i hvert fall hva jeg får, ikkeno kjemisk tull der.
Dette er hva det står om melange. Nå må jeg bare si at jeg må til bunns i alt :D, og jeg er veeeeldig skeptisk til soyaolje. Det er den billigste oljen, og kaldpresses så vidt jeg vet ikke, av den du får i butikken i alle fall. Palmeolje vet jeg ikke så mye om, men jeg vet at disse jukseostene er full av det. Det morsomme er at de sier at det ikke er særlig mye mettet fett i produktene, men jeg mener at både kokos og palmeolje er stort sett mettet. Så bra at JEG vet at mettet fett er sunt da :p
Hva skulle vi gjort her uten deg :) Du har jo virkelig peiling, er helt imponert og lærer stadig nye ting....
Blir spennende å se hva de svarer og om de i det hele tatt svarer :)
Dette hadde jeg helt glemt.
Ja, jeg fikk svar!
Ikke akkurat tilfredsstillende, dog. Men jeg orker ikke å lese gjennom nå (er så forkjøøølaaa), men her er det i alle fall:
Nei. Flerumettet fett er meget ustabilt og gjør stor skade på kroppen. Mettet fett virker mer som en antioksidant.
Delfia er bedre enn margarin. Delfia er hydrolysert, men har mye mindre flerumettet fett, og masse mettet fett. Palme- og kokosolje er heller ikke dårlig.
Dessuten inneholder meierismør solide mengder vitamin A og D (animalsk form), og mye mer smak.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.