< Tilbake til oversikten

Sheasmør og kakaosmør

#1

KatjaBlå sa for siden:

Noen som vet hvordan jeg kan bruke dette i maten min? Etter hva jeg har lest om det, så er det sunne fett-typer:

"
Kakaosmør indeholder over en tredjedel stearinsyre og ca. en tredjedel oliesyre. Begge er yderst hjertesunde. Stearinsyre er hård og fast og trækker fordøjelsen i langdrag – og giver dermed en længere mæthedsfornemmelse. Desuden er stearinsyren også svær at nedbryde i tarmen, så en væsentlig del af kalorierne optages ikke – men passerer ufordøjet.
Kakaosmør indeholder desuden polyfenoler, der er kendt som de stoffer i te, der forlænger livet ved at nedsætte forekomsten af hjerte- karsygdomme. Kakaosmør har efter sigende fire gange så stort et indhold af polyfenoler som te.

Kakaosmørret består af fortrinsvis to typer fedtsyre; stearinsyre og oliesyre. Indholdet af mættede fedtsyrer er ca. 63%, enkeltumættede fedtsyrer ca. 34% og flerumættede fedtsyrer ca. 3%. Smeltepunktet er 34-35 grader C. Kakaosmør indeholder over en tredjedel stearinsyre og ca. en tredjedel oliesyre. Begge er yderst hjertesunde. "
(info fra [url]www.urtegaarden.dk[/url])

Sheasmør(også kjent som karitèsmør)
"Slik lages Sheasmør
Den grønne sheafrukten er på størrelse med en plomme, og sheanøtten befinner seg innenfor skallet. Nøttene kokes, tørkes, knuses, ristes og males, og blandes deretter til en masse ved hjelp av vann. Fettet fjernes fra overflaten og blir i tørket tilstand til smør."
(info fra [url]www.alveland.net[/url])

dette er alt jeg har funnet om dette. Sheasmør har blitt brukt lenge i afrika i maten, men jeg finner stort sett bare artikler om hudpleie når jeg søker på sheasmør. Noen som vet mer om dette? Er det sunt å spise? Hva slags mat passer det til?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.