
Bamse sa for siden:
Denne retten er utrolig god, og kjempelett å lage. Men OPS lager du full porsjon er koketiden lang 1-1 1/2 time. Halverer du oppskriften går koketiden ned drastisk (jeg småkokte i 30 min på halv oppskrift).
Gir 4-6 porsjoner ( 5g karbohydrater, 25 g fett, 37 g protein pr porsjon).
1 ss Ghee eller Olje.
2 store løk, hakket
2 fed hvitløk, presset, hakket eller raspet
2 grønne Chilli, hakket
1 ss revet, frisk ingefær
1 1/2 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ss malt koriander
1/2-1 ts chillipulver
1 kg okse - eller lammekjøtt i små terninger
1 ts salt
400g hakkede, hermetiske tomater
Friske korianderblad, til pynt
Chashewnøtter, usaltede rå. Grovkakkes. Valgfritt!
-
Varm ghee eller olje i en stor kjele og stek løken myk på middels varme under omrøring. Tilsett hvitløk, chilli, ingefær,gurkemeie, spisskummen, koriander og chillipulver og rør til det er gjennomvarmet.
-
Ha i kjøttet og stek det under omrøring på sterk varme til det er godt dekket av krydder blandingen og brunet over det hele. Rør inn salt og de hermetiserte tomatene og la det småkoke under lokk i 1-1 1/2 time under lokk eller til kjøttet er mørt ( lager du en mindre oppskrift trenger det ikke småkoke så lenge).
-
Hell i kokkosmelken og rør rundt. La det småkoke uten lokk i 5 minutter eller til sausen har tyknet lett. Server gjerne med pyntet korianderblad, korianderbladene kan også hakkes og røres inn før du serverer.
Grovhakkede Chashewnøtter drysses over etter ønske.
Håper noen liker denne, kom gjerne med tilbakemelling ;)