< Tilbake til oversikten

Medisterkaker

#1

Areola sa for siden:

Jeg har prøvd og feilet - igjen.
Kjøpte fläskfärs i sverige i helga, og skulle endelig lage medisterkaker, noe jeg elsker over alt på jord. De ferdige fra butikken er jo karbo-bomber, så de går jo ikke ann...
Men igjen ble de kjempetørre og ikke som medisterkaker i det hele tatt.. mye grovere..:hylgrine:
Jeg prøvde å følge en oppskrift herfra, ble vel 500 g fläskfärs, salt, ett egg, og rundt 2 dl fløte (sikkert litt for mye?) også krydder.

Så slo det meg - er det kanskje ikke fläskfärs jeg skal bruke? Har jeg misforstått helt?

Det er de kjempefine kakene jeg er ute etter, de som er kjempe"myke" og årntli skorpe. sånne man får til jul.. :ja:

Noe som vet noe?


#2

Alyssa sa for siden:

Lager du medisterkaker av vanlig medisterdeig, blir de sånn som du beskriver. For å få de helt fine må du bruke medisterfarse, med mindre du får tak i ren medisterdeig som er helt finmalt.
Mener å huske at fläskfärs er det samme som medisterdeig? Hvordan var den da, var den helt fin, eller litt grov, ca som kjøttdeig?


#3

Anne sa for siden:

Medisterfarse er spedd (med mel/krydder ) medisterdeig (er grovere enn farse), som består av svinekjøtt event spedd med litt oksekjøtt og krydder.

I norske butikker er det nok mest vanlig å få kjøpt farsen, bortsett fra til jul, da er det mye medisterdeig i butikkene også, og veldig ofte er det bare svinekjøtt i den da.. Det er dårlig holdbarhet på medisterdeig.

Vet ikke hva det heter i Sverige:)


#4

Pearl sa for siden:

Da er det bare å sette igang å glede seg til jul da. Venter litt med julepresangene. :o


#5

Anne sa for siden:

Har du ikke begynt enda?:eek: Ferdig jeg....:D

#6

Pearl sa for siden:

Oj. Jeg skal straks og med en gang begynne å tenke nøye og grundig gjennom saken. :spent:


#7

Anne sa for siden:

...:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.