xeena82 sa for siden:
Der er bilde også. Ligner veldig på en loff.
xeena82 sa for siden:
Der er bilde også. Ligner veldig på en loff.
Areola sa for siden:
Hvorfor legger du ikke ut oppskriftene dine på forumet? Jeg synes det blir å "lure" folk inn på siden din, når du gjør det på denne måten. Blir feil å legge det i oppskriftsdelen av dette forumet ihvertfall..
Hvis du har adressen til bloggen din som signatur og etter oppskrift, får du sikkert besøk da også...
(beklager, det her hørtes sikkert mye sintere ut enn det jeg egentlig er:p)
Tone-G sa for siden:
Jeg syns det er greit å legge linken til bloggen jeg! :)
Du er superflink xeena82 :):):):):)
Kanutten sa for siden:
Synes "luring" til andre sider er knallflott jeg!
Kjekt å se verden fra flere hold!
Søster sa for siden:
Det brødet ser veldig godt ut :hungry: Hvordan er konsistensen? Gøy å få litt tips og ideer :ja:
xeena82 sa for siden:
Ja, jeg er en "luring" som lurer folk inn på bloggen min...;) Jeg synes bare det er fint å se andres blogger og oppskrifter selv... Finner mye inspirasjon der...:p
Konsistensen er litt som loff egentlig. Alle Proteinbrød blir litt tørrere enn vanlig loff, men har hatt i litt gelatinpulver for å forsøke å holde bedre på fuktigheten. De hevdes godt når jeg hadde i gjær. Var meget fornøyd selv. :D Fant på denne oppskriften i dag jeg. Tenkte at jeg skulle forsøke å bruke litt gjær i... Men for å ikke få gjærsmak i brødet brukte jeg også bakepulver.
Det smaker også veldig godt i brødrister, og med hvitløkssmør på...;) Nam
Heydi sa for siden:
Synes siden din er flott, masse inspirasjon :heia:
[size=4][/size]
Bruker du whey tech med nøytral smak? Ser de har med mange smaker der.
mum sa for siden:
Kjempefin side du har :)
Brødet ligner veldig på det jeg pleier å bake.Jeg bruker også litt gjær i sammen med bakepulever,har kommet frem til at det blir best. Jeg har i tillegg i litt finrevet gulrot(øker jo karbene i brødet,men ikke så mye), litt krydder ( ingefær og nellik) det gir en fin smak på brødet.
Jeg pleier å skjære det i tynne skiver å tørke det i ovnen noen timer til det er helt gjennom tørt. Blir fine som knekkebrød. som kjeks til ost og vin eller jeg knuser dem og bruker til panering av fisk feks.
Iset sa for siden:
Jeg blir alltid glad når jeg "lures" inn på lavkarbo- eller bakeblogger, hehe. Takk for at du "lurer" oss. :D
Må prøve det brødet ditt, det så jo veldig godt ut.
xeena82 sa for siden:
Svar til Heydi:
Takker;) Ja, jeg bruker nøytral smak til bakingen. Tilsetter heller smak jeg vil ha til oppskriften. (eks vanlijesukker, tine smøreost med mandarin og annanas osv.)
xeena82 sa for siden:
Takk for det:) Er glad for at folk får noe ut av det! Jeg synes det er veldig gøy å blogge i alle fall... Og det er gøy når man finner på nye oppskrifter. :) Jeg bruker å se i vanlige kokebøker, å "stjele" litt der... Bare bruke litt andre ingredienser....
xeena82 sa for siden:
Ok. Skal prøve det med gulrot en gang... Erstatte grovbaksten med gulrot da....;) Men mitt brød er helt tørt gjennom altså. Man trenger ikke tørke det noe ekstra. Jeg stekte det i 24 minutter.
Stinen sa for siden:
Brødet så flott ut! Lurt å ha hvitløkssmør på.. mmm..
Kjempe fin side du har. Bare gøy å se andre blogger :ja:
mum sa for siden:
Mitt blir også tørt igjennom,akkurat som kake.Jeg tørker det bare fordi jeg synes de knekkebrødene er så gode. Tok et par skiver før det var helt tørt,altså mykt inni og sprøtt på utsiden.Hadde bare smør på ,det var godt det.
Har også brukt samme oppskriften til sjokoladekake. Den er svært allsidig:D
xeena82 sa for siden:
:) Proteinbrød vil aldri smake akkurat det samme som vanlig brød, men dette er "as good as it gets" syns nå jeg...;)
Jeg blogger ganske mye, og legger ut oppskriftene mine og bilder jeg tar av maten min osv... Jeg synes det er gøy å blogge, og gøy å dele med andre som lever lavkarbo som meg...
xeena82 sa for siden:
Ok.... Da var det bare jeg som misforstod...;)
Ja, mange av oppskriftene jeg også bruker er veldig allsidige... Blir litt som en grunnoppskrift som kan endres bare litt også blir det noe helt annet... :)
Er forresten fornøyd med oppskrifta til dette brødet. Mulig jeg utelater grovbaksten neste gang for å få enda mindre karber i det...
Synes det holder fint på fuktigheten også. Tror det hjalp at jeg hadde i gelatinpulver faktisk.. For det holder jo på fuktighet... ;) Var det som var ideen..
Jeg skjærer brødet opp ferdig og putter det i fryseren, så tar jeg bare opp brød etter behov..
xeena82 sa for siden:
Dette brødet kan mikkert også brukes som en kakebunn for de som ønsker å lage kake med mindre karbo i... ;)
Jeg tenkte jeg skulle forsøke å lage en sjokoladekake etter hvert... Se om jeg finner på en oppskrift...
ArneBelinda sa for siden:
Gjorde ett forsøk på dette brødet nå, men synes deigen/røra ikke hadde i nærheten av nok væske... Noen som kan hjelpe? Skal det være f.eks 0,5L vann i stedenfor 0,5dl vann?
På forhånd takk for hjelpen!
ArneBelinda sa for siden:
Det første brødet med 0,5 dl vann (+ litt til) Ble ikke noe særlig. Selv ikke etter over 30 min i ovnen.
Prøvde deig/røre nr.2 med 0,5L vann og nå ser alt meget bedre ut allerede etter 10 min i ovnen!
MEN når jeg tok ut brødet, sank det sammen og var bare klin... Rett i søpla med alle 3 forsøkene :(
xeena82 sa for siden:
Hm.... Mitt brød blei veldig fint. Men jeg skal forsøke å bake det en gang til så skal jeg si fra om oppskrifta var feil... Greit? :)
xeena82 sa for siden:
OK... Jeg aner ikke hva du har gjort feil!
Jeg har nå forsøkt å lage brødet mitt på nytt for å sjekke at det ikke var noe
feil i oppskriften. Jeg hadde i samme mengde vann og fløte som jeg har skrevet i oppskriften! Eggene er også veske i tillegg til at cottage cheesen oppfører seg som veske! Jeg bruker maskin til å blande det sammen, og røra blir klissete i massevis. Jeg har ingen problemer med å følge min oppskrift. Jeg har en tupperware-vekt som jeg bruker til å veie ingrediensene på.
Hvor stor brødform bruker du? For min brødform er mindre enn en vanlig brødform.
ArneBelinda sa for siden:
Har antagelig brukt noe annet Proteinpulver enn deg... Skal prøve den du bruker ;-)
luringen sa for siden:
digger bloggen din! og de lappene...åååh! venter på prottispulver nå og skal prøve brødet
Elanessë sa for siden:
Dette var en super oppskrift..! En av de tingene jeg bare måtte prøve med det samme. Men mitt ble kjemperart! :eek: Hvorfor skal det være gelatinpulver i f.eks? Det så ut som mitt bar preg av det... kjemperar konsistens. Nesten gummiaktig.
xeena82 sa for siden:
har fjerna det fra oppskriften nå. Det var noe jeg prøvde for å se om brødet holdt bedre på fuktigheten... Jeg synes nemlig at proteinbrød har en tendens til å miste fuktigheten så fort... Ingen må ha i gelatinpulver. :)
xeena82 sa for siden:
takker! :D håper du fikk til lappene?? ;) jeg bruker de til alt mulig... som pannekaker (har i mer vann, og unnlater bakepulver), som pizzabunn, som hamburgerbrød... er en litt sånn "grunnoppskrift" jeg har laget...
luringen sa for siden:
jada, det funker som rakkern. Spiser dem både som "underlag" med ost, skinke etc elelr emd kanel, smør og splenda...
xeena82 sa for siden:
kjempeflott;) fint at andre kan bruke oppskriften mine...:)
luringen sa for siden:
men brødet...prøvde idag..Det datt sammen? Hva gjorde jeg galt tro? Brukte ketolysebakemix da jeg ikke har fått prottispulver enda men..
xeena82 sa for siden:
æ ane ikke... d va en anna person som heller ikke fikk til å bake d... men æ har nu bakt d 2 ganga etter samme oppskrift og æ har ingen problem me d... æ ane virkeli ikke ka d kan være... d eneste æ kan tænke e at d e nåkka feil me vækta æ bruke til å veie ingrediensan på... d e en tupperwarevekt... hm... æ ane virkeli ikke!!! har forrestn aldri brukt bakemiks...
huff..... skal nu bake brød å ta me mæ til sydn... skal si fra kossn d går..
noli sa for siden:
Kan jeg få anbefale å linke til selve innleggene i stedet for bloggen? Ellers må man jo lete masse på bloggen din for å finne oppskriften når det er en stund siden du la ut link her.
xeena82 sa for siden:
i shall do...;)
noli sa for siden:
Hurra! :)
xeena82 sa for siden:
skinnyshepherd.blogspot.com/2008/05/benedictes-proteinbrd.html
Distrea sa for siden:
Kjempe fin blogg ja, men jeg finner visst ikke det brødet det linkes til :o
Går ikke linken rett til oppskriften du refererer til?
.. litt usikker på om det bare er jeg som ikke ser, for fant ikke oppskriften... men leita ikke så lenge heller da :o
Areola sa for siden:
Distrea, hvis du prøver linken over innlegget ditt,
skinnyshepherd.blogspot.com/2008/05/benedictes-proteinbrd.html
skal kommer du rett til innlegget :)
Distrea sa for siden:
åhhh.. :o det så jeg ikke TAKK :D
Veggpryd sa for siden:
Der fant jeg oppskriften, ja. :) Skal prøve dette i helgen. Nå begynner jeg å bli lei av å måtte lage blomkålsalat og steke noe kjøtt-aktig til matpakke hver dag. Det er jo så lettvint med brød og pålegg - og det brødet ser jo helt nydelig ut, da!
Veggpryd sa for siden:
I dag skal jeg ut å handle inn til brødet - ja, jeg er litt treg... :D
Jeg har et proteinpulver som heter Triple Protein fra World Nutrition Technoligies (WNT) og har 4,1 gr. karbo pr. 100 gram. Den BØR være OK, for jeg har betalt 369,- for den i Sverige...:rolleyes:
Går det greit å droppe grovbaksten? Jeg prøver å kutte karber der jeg kan (tåler så ekstremt lite av det).
xeena82 sa for siden:
jada... man kan droppe grovbakstn... men ane ikke kossn d proteinpulvere du har kjøpt reagere på baking... æ har nu lagt ut bilde på bloggen min av d proteinpulvere æ bruke, men man må bare improvisere kor mye man vil...:) bare pass på konsistensen på brødet... ps.æ bruke nu ikke en stor brødform.. æ bruke en som e litt mindre enn en vanli.. ellers så blir brødet så flatt...
Veggpryd sa for siden:
Hei Benedicte!
Nå har jeg endelig fått bakt dette brødet, og det ble så fint - og veldig godt! Vil takke deg for en fin oppskrift, og jeg kommer til å bake mye av dette brødet.
Jeg droppet grovbaksten, men brødet ble fin-fint likevel. Her er noen bilder:
xeena82 sa for siden:
Denne oppskriften min er inspirert av en loff jeg så i en kokebok... Er SÅ godt å høre at noen har fått det til... ;) Kjempefine bilder! Takk for flott tilbakemelding, og kjempefint at mine oppskrifter kan glede andre også:) Ha en flott uke!!
StineK sa for siden:
Jeg har også hatt suksess med oppskriften din - kjempegodt med "loff". :klem:
xeena82 sa for siden:
Så godt å høre.. Har fått en del negative tilbakemeldinger på brødet mitt.. folk som ikke får det til. Men jeg har nå bakt det mange ganger og har ikke hatt samme problem.. Er bare godt å høre at jeg ikke er alene om å få det til;)
StineK sa for siden:
Første forsøk ble ikke noe særlig - det falt sammen og fikk svær rårand. Men så kom jeg på at min ovn er litt treg sammenlignet med andre og skrudde opp tempen litt. Da ble det bra. :)
xeena82 sa for siden:
ja, netopp, det er sånne ting som gjør at folk ikke får det til. jeg har skrevet oppskriften ut i fra min ovn.... med min type proteinpulver... så....
xeena82 sa for siden:
Har nå tatt ut grovbakst av oppskriften. det var noe jeg hadde i med et uhell... jeg skulle egentli ha en litt grov type korn...også leste jeg feil på karbo innholdet... Har ikke brukt grovbakst i siden.. såe.. nå har jeg gjort den om... :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.