< Tilbake til oversikten

Hva er det man egentlig kan trekke i fra totalt antall karber?

#1

Gracella sa for siden:

:confused:

Jeg skjønner at man kan trekke fra sukkeralkoholene (unntatt sorbitol), men hva med fiber?
Hvis totalt antall karbohydrater er 34g pr 100 gram og antall fiber er 24 g pr 100 gram, skal man da regne med at man får i seg 10 g karbo pr 100 gram?
I matvaretabellen her inne har de jo trukket fra kostfiberen, det er derfor jeg blir litt forvirret....:confused::confused::confused:


#2

Photobscura sa for siden:

I alle matvarer du kjøper i Norge er fibrene alt trukket fra antall karbohydrater selv om fiber noen gang står oppskrevet i inneholdet.

Om du er usikker, ikke kjøp matvaren.


#3

Gracella sa for siden:

Ok, men hva med varer man har kjøpt i utlandet?
Jeg har nemlig akkurat vært i England og kjøpt med meg "alt" som jeg trodde var lavkarbo ;-)


#4

Photobscura sa for siden:

Vet faktisk ikke hvordan det er i England. Men hva har du kjøpt da?


#5

Gracella sa for siden:

He, he, det var en sjokolade som jeg satt og siklet på... Men hvis jeg ikke kan trekke fra fiberet, så blir den nok servert til mannen min :-)


#6

Photobscura sa for siden:

Står det "net carbs" på den? Net carbs er med alt av sukkeralkoholer og fiber trukket fra, i USA i alle fall.


#7

Gracella sa for siden:

Nei, det står bare Carbohydrate: 34 g og under der; of which sugars 2,2 g.
Litt lenger ned er fiberinnholdet (inulin) satt til 26 g.

Men det er altså en "no added sugar" sjokolade hvor de har brukt maltiol og aspartam.
Siden det ikke er listet opp hvor mye sukkeralkoholene (maltiol) utgjorde, så har jeg gått ut fra at det var innbakt i antall karbohydrater og at sukkerinnholdet var naturlig sukkerinnhold i kakaoen (cocoa mass/cocoa butter).

Jeg brukte denne sjokoladen til å lage Fedons Franske sjokoladekake til 17.mai, men nå når jeg satt med sjokoladeplaten foran meg i går, så ble jeg litt usikker på om hvor mye karber det egentlig ble i den kaken :eek:.

Vel, spist er spist, osv.
Jeg motstod sjokofristelsen i går om ikke annet :D.


#8

Gracella sa for siden:

Photobscura, (eller noen av dere andre lavkarboguruer ;)) har jeg tenkt rett på denne da?
Jeg kjøpte noen South Beach Bars for å ha til de dagene jeg ikke rekker hjem til lunch osv.

Total Carbohydrate: 26g
Diatery Fiber: 6g
Sugars: <1 g
Sugar Alcohol 17g

Her har jeg tenkt 26g - (6g+17g)= 3g pr bar.....

Er det rett, eller skulle det bare vært 26g - 17g?? :confused:


#9

Photobscura sa for siden:

Hmmm... Det er jo bare et gram sukker da. Vanskelig å si, men jeg har på følelsen at du har rett.
Nå kommer det jo noe karbs fra kakaoen da, men ikke så mye. Tror det vanligvis er rundt femten gr kh i 100 gr ren kakao.


#10

Gracella sa for siden:

Ja, jeg håper jo at jeg har rett både med hensyn til sjokoladen og med de SB-barene jeg har kjøpt. ;-)

Takk for kjapt svar i alle fall!!!

Men jeg får vel begynne å kjøpe trygge, norskmerkede varer framover. I alle fall så lenge jeg har tenkt å være i ketose. Så får "godsakene" vente til jeg evt går over på lavkarbo eller Fedon, tenker jeg.


#11

Photobscura sa for siden:

Jepp, det burde jo stå net carbs, og ikke total, så jeg er neeesten sikker på at du kan trekke fra fiber :)


#12

Gracella sa for siden:

Da satser jeg på det :D:D:D....-selv om jeg har tenkt å holde sjokoinntaket på et absolutt minimum!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.