På mange matvarer står det merket antall gram karbohydrater, og under står det "...hvorav sukkerarter.. f.eks 20 gram".
Har det noe å si? Jeg mener hvis en matvare innholder 25 gram kh, mens bare 5 av de er "sukkerarter", er det bedre eller er karbhydrater "det samme" uansett?
Lurer på litt av det samme selv ;), men jeg tror at antall gram av sukkerarter bør være så lavt som mulig. Hvis sukkerartene er sukkeralkoholer (eks maltiol) så kan du trekke de i fra. Ellers må nok alt regnes med.
(Det jeg lurer på, er om man kan trekke fra fiberinnholdet.)
Sukkerarter=sukker, og sukker skal vi ha minst mulig av! Ikke verre enn det.
Så lenge det ikke står "sukkeralkoholer" på fortegnelsen, så ikke heng dere opp i det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.