< Tilbake til oversikten

Trenger hjelp!

#1

Jordbæret sa for siden:

På mange matvarer står det merket antall gram karbohydrater, og under står det "...hvorav sukkerarter.. f.eks 20 gram".

Har det noe å si? Jeg mener hvis en matvare innholder 25 gram kh, mens bare 5 av de er "sukkerarter", er det bedre eller er karbhydrater "det samme" uansett?


#2

Marita sa for siden:

Hvis du teller karber, er det det samme om det er sukker eller "andre" karber :)


#3

Gracella sa for siden:

Lurer på litt av det samme selv ;), men jeg tror at antall gram av sukkerarter bør være så lavt som mulig. Hvis sukkerartene er sukkeralkoholer (eks maltiol) så kan du trekke de i fra. Ellers må nok alt regnes med.

(Det jeg lurer på, er om man kan trekke fra fiberinnholdet.)


#4

Photobscura sa for siden:

Sukkerarter=sukker, og sukker skal vi ha minst mulig av! Ikke verre enn det.
Så lenge det ikke står "sukkeralkoholer" på fortegnelsen, så ikke heng dere opp i det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.