< Tilbake til oversikten

Tzatziki!

#1

Marita sa for siden:

Fikk så lyst på tzatziki selv, så her er en ketolyse-vennlig oppskrift :)

Tzatziki:
1 boks sæterrømme
3 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
og ca en halv til en hel agurk.. jeg brukte ca 3/4

Riv agurken med et rivjern og strø over saltet. La det trekke i 10 minutter og slå av vannet, et tips er å ha agurken i et kaffefilter for da kan du virkelig skvise vannet ut av den :) Så blander du agurken, hvitløken og rømmen, og smaker til med pepper.. Den gjør seg best hvis den får stå en stund før du skal spise, sånn at hvitløken rekker å sette smak :)

Antall karber, sånn ca:
1 boks sæterrømme - 8,7
Agurk, varierer etter hvor mye du bruker, men la oss si 200g - ca 3
3 fedd hvitløk - ca 1 karb pr fedd = 3

Totalt ca 14,7 karber i hele greia :) Blir MYE tzatziki altså :D :sikle:


#2

Photobscura sa for siden:

Sorry, men en boks rømme inneholder 300 gram rømme, 2,9 gr er antall gram pr 100. Dermed blir det snarere 14,7 gr kh for hele røra. Men fortsatt ikke så veldig mye!


#3

Marita sa for siden:

HAHA ikke lett når huet ikke funker :p Fiksa det nå!



#5

Tone-G sa for siden:

Nå har jeg laget Tzatziki her:-) Jeg brukte bare 100 g rømme til en agurk. Så nydelig asså!
haha så min lunch idag ble 2 eggemuffins med skinke, paprika, purre og gressløk å en dasj Tzatziki ved siden av. Merkelig kombinasjon, men dog nydelig:-) nam nam

Jeg vet ikke hvor ketolyse vennlig det måltidet var, for jeg regner ikke karbs ennå.


#6

Elanessë sa for siden:

Tror jeg må prøve denne.... er veldig skeptisk til rømmeprodukter (aldri likt det) men begynte å kunne spise det da jeg oppdaget pulverpose-dip'er. Men å lage noe fra scratch her må jo være mest lavkarbovennlig ja... denne høres spennende ut ja. Kanskje prøve meg på 1/4 av oppskriften eller noe sånt :p


#7

Marita sa for siden:

Du kan lage den på matyoghurt også.. jeg valgte sæterrømme, fordi da får vi i oss mer fett samtidig :) Tzatziki er egentlig å anse som ganske magert :p


#8

sma sa for siden:

Laget denne i dag. Den var kjempegod! :D



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.