< Tilbake til oversikten

Johannesbrødkjernemel

#1

Nike sa for siden:

Har søkt og søkt, men finner ikke ut av det - næringsinnhold i dette melet? Noen som vet? Og kan det erstatte annet mel i bakst? Så vidt jeg vet er det naturlig fritt for gluten og?



#3

sma sa for siden:

Tror ikke det kan erstatte mel for dette er et fortykningsmiddel..


#4

Nike sa for siden:

Hmpfr..:(


#5

sma sa for siden:

Hva med proteinpulver da? Er det noe du kan bruke?


#6

Nike sa for siden:

Nja, de fleste proteinpulver inneholder vel enten, egg, gluten, sukker, myse eller gjær, og jeg kan ikke ha noe av dette, så neimen om jeg vet..
Men tusen takk for svar!


#7

martefie sa for siden:

Det finnes soyaprotein naturell. Der tror jeg det verken er mye, egg, gluten, sukker eller gjær. Men det er ikke så godt. Synes jeg.

Med alle disse fine ballerinaavatarene du har, lurer jeg på om du danser?


#8

Nike sa for siden:

Er utdannet danser, men er ikke aktiv lenger. Savner det ubegripelig mye..:(


#9

martefie sa for siden:

Jeg er ikke utdannet danser, men danset i 20 år, tok 8 år pause har begynt litt igjen nå. Så utrolig godt! Jeg kjenner savnet, ja. slutte å kuppe tråden nå


#10

Nike sa for siden:

Åh - så herlig det må være! Jeg er litt sånn "alt eller ingenting" - enten danser jeg "for livet" eller jeg danser ikke.. Dumt igrunnen, litt er jo bedre enn ingenting. Nå har jeg uansett ikke tid, men kanskje når prinsen min er blitt litt eldre.. Elsker ALT med dansingen jeg - blodslitet, presset, konkurransen, den evige terpingen mot perfeksjon, blodige tær og lange sceneprøver, lukten av dansesko og tights og svette, scenesminke og kostymer, og så, den ultimate belønningen - showtime!!!!! Ble visst litt sånn Fame-klisje dette, men its o so true! Men nå er det jeg som kupper tråden her.. :rolleyes:


#11

Solskinn sa for siden:

JBK er et fortykningsmiddel som brukes bl. a i yoghurter, is, gelé, geleslikkeri, syltetøy mv. Det er også en bestanddel i frysepulverer som man bruker når man rører jordbær.

Jeg har lest at det tidligere ble brukt i slankemidler, ved at det uthevet seg i magen, men at det ble forbudt pga. at det var farlig til slik bruk. Jeg husker faktisk slike slankepiller.

Det er visst kun tillatt som en ingrediens i ferdige produkter.

Nå brukes det vel mest i melka til babyer som gulper.

Men ellers så synes jeg at pulveret er helt supert som fortykningsmiddel.
Det går jo an å eksperimentere med pannekaker eller lapper av f.eks grøtrester?


#12

Nike sa for siden:

Tusen takk for hjelpen:blomster: Skal rundt om på helsekost og alternative shopper idag og kjøpe JBK og proteinpulver og annet knas - bakeeksperiment i helgen - rapport kommer..:smile:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.