< Tilbake til oversikten

Fra sukker til fett - når?

#1

Nike sa for siden:

Har hørt at karbohydrater ikke omdannes til fett før det blandes med ANDRE karbohydrater. Altså at man egentlig kan spise 1 kg rent sukker hver dag - så lenge man ikke får i seg andre typer karbo omdannes det ikke til fett. Spiser man brød om morgenen blir ikke dette til fett før man spiser f.eks. en gulrot, osv. Synes dette høres VELDIG merkelig ut. Er det overhode noe i dette?


#2

Calvin sa for siden:

Så man kan liksom bøtte innpå med raffinert sukker i ubegrensede mengder, så lenge man ikke inntar andre typer karbohydrater? Nei, dette tror jeg ikke noe på. Det høres veldig veldig lite trolig ut. skeptisk av natur


#3

Nike sa for siden:

Ja, synes også dette høres rart ut. Det er jo også en del som hevder det er ugunstig å blande ulike karber i samme måltid, kanskje dette er ekstremversjonen..:rolleyes:


#4

energibunten sa for siden:

nope, det må være en myte. karboen spaltes i monosakkarider i magen og basert på hva det er, så forbrennes/lagres det.
Glukose øker insulinet slik at lever og celler og fettceller begynner å lagre unna som glucogen og fett. Det er en diskusjon om hva insulin egentlig er; et fettlagringshormon eller et blodsukkerregulerende hormon. Insulin må iallefall være tilstede for at glucose og amminosyrer skal kunne lett trenge inn i celler.

Det er veldig få monosakkarider som er ren fuel for oss. Stort sett blir alt glukose og fruktose. Glukose er blodsukker mens fruktose må forbrennes i levra.

Vanlig sukker er sukrose = glukose + fruktose. Stivelse = glucose + glucose. Stivelse finner du i brød, ris, pasta, potet, rotfrukter, etc, etc. Melkesukker = lactose = glucose + galactose.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.