Nå har jeg prøvd og prøvd, men alle brødene jeg baker smaker pyton!!!:mad:
Var i butikken igår og der fant jeg en boks med dansk rugbrød.(uten konserv eringsmiddel) Inneholder kun 18g karbo pr. 100 gram og smaker helt annerledes enn de brødoppskriftene jeg finner og har prøvd her inne! Dessuten koster det mye mindre å kjøpe enn å bake!
Dette er et brød som ikke inneholder de spesialingrediensene som er dyre/vanskelige å få tak i. Bare vanlig matbutikkingredienser. Billig og bra. Brødet henger godt sammen, og smaker supert. Det ser ut, kjennes og smaker som vanlig grøvbrød.
3 dl (en boks) Cottage Cheese
7 egg
½-1 ts salt
100 g kruskakli / hvetekli. (ikke havre – det har masse karber) (anbef Regal)
100 g sesamfrø
200 g linfrø
1/2 dl matolje
Linfrøene legges eventuelt i bløt i 2-3 timer. Avrennes godt i sikt. Skyll gjerne frøene i sikta mens du rører rundt for å "vaske bort" litt av guggen. Eventuelt kan du knuse frøene. Det blir like bra.
Ta egg og CC i en bolle, og mos det mes stavmikser, kjøkkenmaskin el.l.
Bland så alle ingrediensene godt.
Ha bakepapir i formen(e), og hell deigen oppi. Brødet hever bittelitt, men ikke mye.
Må stekes leeeenge. Ca to timer på 190 grader. Kanskje tilogmed lenger, litt avhengig av ovnen din. Hvis det ikke får avkjøles luftig/stekes lenge nok blir det lett klissete.
Når brødet er ferdigstekt må det legges til avkjøling på rist over natten (hele dagen om du steker det på morgenen).
Ca 3 g karbo per 100 gram, avhengig av ingrediensene.
Kan og bakes i brødbakemaskin. Stek 1 time, programmer så 1 time til.
Serveres gjerne med et salatblad på, litt hvitost og agurk og paprika på.
Jeg stekte det i over 2 timer, men det var fortsatt bløtt og klissette inni.
Og smaken var virkelig ille (for ikke å snakke om lukten, det stinket over hele huset!)
Jeg og synes lollypop-brødet smaker og lukter pyton. Jeg knuste linfrøene, så brødet ble ikke klissete, men det var kun godt når det var helt ferskt. Etter en dag eller to var det helt ille på smak.
Jeg skjærer alt av lavkarbobrød opp i skiver før jeg fryser det. Jeg ta ut av frysern så mange skiver som jeg ønsker og varmer dem i brødristern... Snadder!!!:D
Jeg baker brød uten egg.... Med glutenmel, malte linfrø, soyamel, soyaflak, fiberhusk, kli , CC, olje, vann og natron... Går megabra det! Og det blir ala litt grovere loff!
Går ikke mye brød her nei... Jeg syns lollipopbrødet hittil er det beste. Men at det er godt er kanskje å ta litt hardt i :o
Men jeg gir meg ikke... neste gang skal jeg kverne alt av frø + ha i litt natron.
Her og! syns det er fantastisk godt :sikle: Nettop tatt ut ett av ovenen nå
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.