< Tilbake til oversikten

Lindberg - kort fortalt

#1

nellie sa for siden:

(litt sammendrag av diverse finfine tråder her)

HVERT MÅLTID SKAL BESTÅ AV:
Proteiner (20 gram, fire ganger om dagen) (100 gram kjøtt, fisk, kylling, skalldyr, eller 2,5 egg, 1/2 beger cottage cheese)
Antioksidanter
(bær, krydder, grønnsaker, frukt, urter) (dobbelt så mye grønnsaker som proteiner på tallerken)
Fett
(tilsvarende 1 ss olje)


I hovedsak:

En tallerken deles i tre.
1 del er A (protein)
2 deler er B (lavglykemiske karbohydrater)
A er proteiner
B er mat med lav GI

Ingredienser her skal være:
Kjøtt (karbonadedeig, kjøttdeig, skinke, spekeskinke, koteletter, stek, biff m.m.)
Fjærkre (kyllingfilet, grillet kylling, kyllingvinger, kalkun m.m.)
Fisk (tunfisk, makrell i tomat, sild, torsk, sei, laks, ørret m.m.)
Skalldyr (reker, krabbe, blåskjell, kreps, hummer, kamskjell m.m.)
Egg i alle varianter (speilegg, kokt egg, eggerøre, omelett, eggedosis med fruktose)
Grønnsaker (ferske, frosne, stekte, kokte, rå)
Frukt (men begrens til ca. 2 frukter per dag – alltid mer grønnsaker enn frukt)
Bær (fint om du får til en porsjon bær hver dag)
Belgfrukter (linser, bønner og erter i alle varianter)
Oljer (olivenolje, rapsolje, avokadoolje, linfrøolje, valnøttolje - alltid kaldpresset)
Nøtter og frø (mandler, valnøtter, paranøtter, peanøtter med skall m.m. – alltid rå)
Yoghurt (naturell, yoplait 0,1%)
Cottage cheese
Melkeprodukter
(rømme, fløte, smør og ost i retter uten sukker, brød, ris, pasta eller potet)
Drikke (vann, grønn te, Biola syrnet lettmelk og rødvin)

Så har vi noe som kalles for "C-måltid"
Dette er når man tar En liten porsjon om dagen av enten:

Brød: Det er kun dr. Lindbergs ferdigbakte eller i mix som er både karbohydratredusert og proteinberiket. Vollkornbrød og dansk solsikkerugbrød kan også gå bra.
Knekkebrød: Wasa Fiber Pluss, Sætre Fiberrik, Wasa delikatesse sesam, GG Helseklibrød
Korn: Byggryn, rugflak, store havregryn
Ris: Basmatiris eller villris er best. Jasminris og klebrig ris har høy GI.
Pasta: Proteinberiket pasta kokt al dente er best.
Søtstoff: Fruktose i små mengder (ca 2 ts per dag), Stevia, F.O.S, Splenda

NB: IKKE i samarbeid med fete ingredienser! (som f.eks fløte, rømme ol)

Oppskrifter:
frokoster

Tips:


GI
Høy GI over 50
Middels GI mellom 30-50
Lav GI under 30

GI er hvor fort hundre gr karbo av en matvare påvirker deg.
GB tar også hensyn til hvor mye karber det finnes pr hundre gram matvare.

  • Spis ikke frukt alene. Spis noen nøtter el.l ved siden av
  • jo mer man koker ting, jo høyere blir GI

#2

nellie sa for siden:

tips og rettelser mottaes med stor takk


#3

martefie sa for siden:

Snasent sammendrag, nellie!


#4

nellie sa for siden:

All right:D


#5

Anne sa for siden:

Veldig bra. :klem:


#6

Pearl sa for siden:

Takk for denne. :_prikk:



#8

Anne sa for siden:

Øverst på siden her så står det noen linker til "Ressurser"
lavkarbo.no/lavkarbo-ressurser

Velg den filosofien du vil ha.
Der er det litt mer av "kort fortalt":)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.