< Tilbake til oversikten

Er kokosmakroner greit på induksjon?

#1

mofe sa for siden:

Jeg tenkte å lage meg kokosmakroner, og oppskriften er slik:

50 g margarin
2 egg
1 dl sukker
1 pose riven kokos (200 g)

Kokosen inneholder 6,5 g karbo pr. 100 g.

Jeg tenkte å erstatte sukkeret med noe søtningsstoff, natreen f.eks? Hvor mye trenger man istedet for 1 dl sukker?

Dette blir ca. 25 makroner..

Kan jeg spise de på induksjon? Pliiiis si ja! ;)


#2

Musti sa for siden:

Etter mitt syn kan makronene ikke spises på induksjonen p.g.a. kokosen. Finner i alle fall ikke kokos på listene over "lovlig mat". Men, akk, så deilig det hadde vært:o

Sukk, håper jeg tar feil.

Hva i allverden er kokos? Frukt?


#3

Nille sa for siden:

Du kan prøve med Natreen, men jeg tror dessverre ikke at det går an. Kunstig søtstoff gir bare søtsmak og det står på at det ikke kan erstatte sukker "der en vesentlig del av innholdet er sukker". Du trenger jo mye mindre Natreen enn sukker i vekt.

1 dl sukker er ca. 100 gram - tilsvarer 1 dl Natreen som er 10 gram.
Og 10 gram Natreen inneholder 9 karbohydrater.

50 g margarin - Må byttes ut med SMØR - Margarin er fyfy - varmebehandlet og bearbeidet fett som er ødelagt og usunt. 50 gram smør har 1 karb.
2 egg - 1 karb
1 dl sukker - byttes med 1 dl Natreen - 9 karber
1 pose riven kokos (200 g) - 13 karber (Jeg har to forskjellige typer usøtet revet kokos i skapet, begge har 20 gram karber pr 100 gram.....)

Det er totalt: 24 karber : 24 kaker er 1 karb pr kake

Klarer du å stoppe ved 1 eller 5 ??
Da ville jeg spist et par, men hvis du ender opp med å spise alle ???

Har noen andre prøvd ????

Induksjonsmat er det uansett ikke, før du vet om


#4

mofe sa for siden:

Jeg tror det er meningen at man skal lage eggedosis av egget og sukkeret, men kanskje det bare går å vispe sammen egg, også putte det andre oppi? Skal prøve å lage denne om noen dager, må bare få penger først til å kjøpe natreen (fins det natreen i fast form?)


#5

Nille sa for siden:

Natreen finnes i "sukkett typen" - du vet i dispenser, som du bruker i teen. Som pulver i store glass, og i flytende på flaske som brukes som dråper.

Visp først eggene og bland søtstoff i etterpå, ellers blir ikke massen stiv.

:)


#6

mofe sa for siden:

Nå er det mye mas på meg, men hvis jeg velger pulver, hvor mye skal jeg ha da, altså istedet for 1 dl sukker?(Forresten, takk for hjelp, jeg skjønner ikke hvordan du har tid til å svare alle..)
:veitikke:


#7

HP sa for siden:

natreen pulver er vel laget for å kunne erstatte sukker 1:1 - men det samme blir det vel ikke uansett... Tror du trenger å gjøre ett eller annet med oppskriften for at det skal bli godt... Nøtter kansje? :)


#8

Nille sa for siden:

Jeg bare gjentar det jeg skrev nederst jeg :o :


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.