Heia:)
I dag begynte jeg atter en gang på ketolysekuren etter et mislykka forsøk sist gang..
Jeg finner ikke innhold av karbohydrat i 2 stekte egg og 50 bacon? Noen som kan hjelpe med det? Spiser 2 stekte egg og 50 g bacon til frokost, og 2 kokte egg med 50 g røket laks til lunsj. Hvor mye karb er det i lunsjen? Kan jeg spise en liten 30 g salat av isberg,tomat,agurk,løk til å ha ved siden av frokost og lunsj uten å spise for mye karbohydrater per dag?
Har lest boka 2 ganger nå, og det er fortsatt så mye jeg er usikker på..Vanskelig det her:rolleyes:
Last ned, dobbelklikk - og den er klar til bruk :)
Det finnes steder du kan registrere måltidene dine uten å måtte laste ned noe program: [url]www.diett.no[/url] og [url]www.fitday.com[/url] er de jeg kommer på akkurat nå.
I ett kokt egg er de 0,9g KH og ii laksen er de ingen KH
Så da blir de 2KH til frokost og 1,8 kh til lunch.
Så da spørs de hva du mener med 30g salat...
Mener du 30 g av hver ting eller 30g totalt?
Du må nok bare kikke i tabellen jeg linket til å rekne ut hvor mye du kan ha av hver ting for å komme opp i ønsket mengde karbiser :D
I følge den store matvaretabellen som ligger på framsiden til lavkarbo.no inneholder 100 gram egg 0.9 karbo. Et egg veier ca. 55-60 gram, 2 egg veier da mellom 110 - 120 gram. Jeg har brukt å regne 110 gram egg som 1 karbo da det blir det viss man regner det ut.
Bacon kan inneholde noe karber, men som regel veldig lite. Stort sett regnes det for 0 karbo, men jeg har brukt å legge til litt ekstra fordi det baconet jeg har brukt har inneholdt noe glucose. Stjernebacon inneholder så vidt jeg vet ingen karber.
Det kommer nok litt an på hva som er i tacokrydderet dit. Og så er det litt karbohydrater både i egg og salat og rømme og melk. Det kommer jo ogaå an på hvor mye av dette du spiser, vet du :)
På ketolyse er ikke mais og melk tillatt (mye karber).
Regner med at Atkins har vel noe av de samme restriksjonene.
Tomat (som jo er en frukt) inneholder relativt mye karber, det er også en del karber i rømme.
Agurk og isbergsalat inneholder mest vann og veldig lite næringsstoffer.
Velg brokkoli, spinat, salat med farger, squash, stangselleri, paprika osv.
Grønnsaker er viktige!
Det lureste er faktisk å lese Atkins eller Torkil sine bøker.
Jeg skjønner faktisk ikke at det er så mange som "tør" å gå på en ketogen diett uten at de har lest og skjønt den mest grunnleggende teorien.
Nå er ikke dette bare til deg, Dazeman, jeg synes det er mange nye her inne nå som tror de holder på med ketolyse/et ketogent kosthold.
Bøkene får man lånt helt gratis på bibliotekene, selv om det beste er å ha en tilgjengelig hjemme ;).
Kunnskap er makt og i dette tilfelle makt til å forandre livet og helsen din. Uvitenhet kan skade deg.
(Ikke at det er "farlig" med litt mais eller tomat, men det er ikke bra når folk spiser saker de tror er "sunne", men som er fulle av raske karber samtidig som de prøver å spise ketogent)
Helmelk har 4,6 g og skummet melk har 4,8 g karbohydrater på 100 g. Fettprosenten er her lav. Rømme har 2,9 g pr. 100 g. Fettprosenten er her mye større. Rømme er derfor å anbefale fremfor melk fordi du trenger mye fett på dette kostholdet. Men du må veie og telle i begynnelsen for å lære hvor mye du kan spise av de forkjellige matvarene. I tomat er det 2,5 g karber. Da har det stor betydning om du spiser en cherrytomat eller et par vanlige tomater. I mais er det 16,5 g på 100 gram. Da er det ikke så mye som skal til før du har brukt opp dagskvoten på karbohydrater. Vet ikke hva slags ost du spiser, men det er endel karbohydrater i smøreost. Kylling har ofte litt karbohydrater i krydderet. Les på pakningen for hvert produkt. Det er stor forskjell. En del krydder er det sukker i.
Det ble visst litt voldsomt, men moralen er: for å kunne vite hvor mange karbohydrater du får i deg, må du veie og telle. I hvertfall i begynnelsen. Lykke til. :)
IKKE GI OPP!!!
Du er jo allerede på god vei, nå trenger du bare litt basiskunnskap. :)
Jeg vet ikke hvilken av Atkins sine bøker som er den beste, men det kan du finne ut av hvis du søker litt her inne. En av de norske utgavene er vistnok dårlig oversatt (?). Jeg går på ketose og har boken "Slank med ketolysekuren" av Torkil P. Andersen.
S. S. Skaldemann er kanskje også aktuellt for deg? Han fokuserer vistnok mindre på grønnsaker.
Du trenger nok ikke å veie krydderet, men mange av de ferdige krydderblandingene inneholder mye salt og sukker, noe som er helt unødvendig. Krydre maten din selv, det er best. Søk på tacokrydder her inne, så finner du oppskrift på god krydderblandinger uten sukker.
Ingen endring kommer uten litt innsats, så du må nok belage deg på å veie mat og lese karbeinnhold på matvarer i begynnelsen.
Etterhvert vet du hvor mye f.eks 50 g salat er og kan ta det mer på feelingen. På Atkins skal man vel øke antall karber etterhvert, så det blir bare lettere og lettere vil jeg tro.
Det må du ikke finne på å gjøre! Det kan faktisk være farlig, altså. Vent til du har lest før du begynner! Ta til deg de gode rådene Gracella kommer med lengre opp her.
Og NB: Det er IKKE om å gjøre å spise minst mulig karber! Du skal ha 15 gram på ketolyse, 20 på Atkins. Det er kjempeviktig å ikke gå lavere enn det, og du går ikke fortere ned hvis du kutter karbene til null, heller tvert om!
Uff da. Ikke gi opp da. Jeg mente ikke at du skulle veie krydderet, men følge med på innholdsfortegnelsen hvor mange g karbohydrater en vare inneholder. På grunn av at enkelte har sukker i krydderet, er det stor forskjell på hvor mye karbohydrater de ulike merkene inneholder. Beklager at jeg ikke skrev tydelig nok. :confused:
Det der med veiing er ikke så vanskelig. Det er kun varer med karbohydrater du veier. Etter et par uker med veiing er du såpass inni det at du kan slappe litt mer av. :cool:
Så må jeg jo få lov til å formidle at det er verdt strevet. Når du kommer inn i det, er det fantastisk mye god mat man kan lage, og det gir masse helsegevinster. Det er egentlig omstillingsprosessen som er det strevsomme. Etterhvert går det av seg selv. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.