" Protein er det næringsstoffet som det koster kroppen mest energi å forbrenne, mens fett er det som krever minst, forklarer Arsky."
Arsky er ernæringsfysiolog, og hun kom nylig med denne uttalelsen til DinKost.
Dumme meg trodde at fette var det som var mest krevende for kroppen å omsette til energi? :confused::confused::confused:Hva mener dere andre??:confused:
Har lest at fett krever litt mindre oksygen enn karbo når det forbrennes. Bra for utholdenhet og lavere oksidasjon i kroppen. Protein har jeg hørt krever mest da det først må spaltes i amminosyrer før det kan bli energi.
Når jeg spiser protein og fett og får blodsukkeret jevnt og normalt trenger jeg ikke spise for å ha energi og dermed går min appetitt ned. Nå må jeg passe på å spise nok, for plutselig glemmer jeg å spise ! Med karboinntak kommer "godte"-hungeren og småspisingen ganske raskt etterpå....styrt av nedgang i blodsukkeret.
Det er jo forsåvidt riktig, men som vanlig stirrer man seg blind på en liten detalj og glemmer resten...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.