< Tilbake til oversikten

Jeg lurer på noe angående lollypopbrødet

#1

annabanana sa for siden:

første gangen jeg laga det, fikk jeg ikke skyllt av disse linfrøene, hadde ikke sil.. så da tok jeg av allt vannet jeg kunne og slengte det opp i røra.. når jeg skulle spise av det i dag, var det selvfølgelig bare en stor slimklump. synd, for brødet blei ihvertfall veldig pent å se på :p

så nå har jeg laga et nytt, da vanna jeg ikke ut frøene. nå står det i ovnen.. MEN, jeg synes røra blei skikkelig kompakt, og tung. hadde litt olje oppi også. dere som har laga det uten å vannet ut linfrøene. skal deigen være litt tung? skal jeg steke det like lenge?

har det midt i ovnen på 190 grader-


#2

Megvel sa for siden:

Jeg stekte lpb nesten i to timer jeg da. Ha bakepapir eller folie over så brenner det seg ikke. Røren blir veldig tung uten bløting, husk, mye mindre væske!

Men ja, du må huske å vaske linfrøene når de bløtes (jækk), i tillegg brukte jeg 100g glutenmel og 100g sojamel oppi, og tok bort 100g linfrø. Da ble det aller best og mindre "omelett"-aktig.


#3

Gracella sa for siden:

Mulig at jeg er feilinformert, men den eneste grunnen til at linfrøene skal legges i vann, er at de ellers vil passere ufordøyd gjennom systemet vårt?? Derimot kan kroppen vår fordøye knuste eller bløtlagte linfrø??
(Kilde: min mor)

Når jeg har lagd lollypopbrødet, så har jeg alltid knust ca halvparten av linfrøene i hurtigmikseren og brukt resten som de er.

Og siden jeg ikke har noen referanse ;), så synes jeg at brødet mitt har vært helt ok :)


#4

Photobscura sa for siden:

Jeg har bare slengt alt oppi en en bolle og kjørt på med stavmikser, ikke noe bløtlegging, og brødet mitt ble smashing :)


#5

Anti sa for siden:

Jeg har ikke bløtlagt frøene i det hele tatt, og tom min samboer spiser det. Og han er kresen. Bare husk å sett brødet på nederste rille i ovnen.
Har også hatt det stående i opp til to timer. Synes det blir kjempegodt jeg...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.