50 g mandler 2,25 g karbo
60 g linfrø
ca 100-150 g soyaproteinpulver 0,20 g karbo
5 ss (ca 75 g) creme fraishe 2,20 g karbo
150 g cottage cheese 2,25 g karbo
3 ss kruskakli ca 2,00 g karbo
3-5 ss olivenolje
4 egg
1 ss bakepulver
totalt ca 600 g deig totalt 8,9 g karbo
Totalt ant karbohydrater per 100 g= 1,4
Knus mandler og linfrø til de er mos. Ha i resten av
ingrediensene å rør om. For en jevnere røre sørg
for at cottage cheesen også er most, for å unngå
klumper i deigen. Dette skal bli en seig deig (tilpass
mengden av proteinpulver så den blir seig). Bruk
en spiseskje til å forme rundtsykker på en plate
med bakepapir.
Steikes på 175 grader i ca 20 minutter.
Disse er så lavkarbo at de kan du spise med god samvittighet.
Jeg fikk lyst til å bake disse imorra :sikle:
[color=red][/color]
Men, skal det ikke være bakepulver i?
[color=red][/color]
[color=red][/color]
Tusen takk for at du deler oppskrifter Benedicte :)
det kan hende du må ha litt mer proteinpulver i også.. for at de ikke skal bli "løs".. og bakepulver ja... dette var en av de første oppskriftene jeg lagde.. så det kan hende den ikke er toppers i konsistens...i proteinpulveret jeg bruker nå er det bare 0,2 g karbo i per 100 g, så dersom deigen ikke er fast nok (som jeg mistenker) så ha i mer proetinpulver. det er også mindre karber i deigen dersom du bruker det proteinpulveret jeg er gått over til... ;)
Jeg hadde ikke nok proteinpulver, men det virker på deigen som om det jeg hadde var nok.. Lager dobbel posjon.. Tok et egg mindre, siden jeg hadde litt lite proteinpulver:)
Jeg lagde disse i går , og fikk 12 ganske store, lagde i muffinsformer. Kan dele ett i tre, ca. 60 g per stykk! Ypperlig asså! Fantastisk bra oppskrift Benedicte!!! :D
der er ingenting som er lavkarbo som smaker nøyaktig det samme som mel-baserte bakevarer, men disse er kjempegode synes jeg. man må simpelten bare lære seg til at man ikke kan spise melbaserte bakevarer ettersom man reagerer på mel med å legge på seg, godta det og omprogrammere hjernen til å like nye ting...
Hei, jeg fant oppskriften din for noen dager siden. Er ikke lenge siden jeg begynte med lavkarbo, og begynte å savne brød litt... Lagde disse rundstykkene i går, og synes de var KJEMPEgode :) Har prøvd et lavkarbobrød tidligere i uken,men det smakte ikke like godt som disse. Jeg lurer på om det går an å fryse rundstykkene? Og bruker du kjøkkenmaskin når du lager dem? Jeg har ikke kjøkkenmaskin (ennå;)), så deigen ble litt smuldrete, men som sagt smakte du veldig godt likevel :)
[quote=mzfat;862985]Hei, jeg fant oppskriften din for noen dager siden. Er ikke lenge siden jeg begynte med lavkarbo, og begynte å savne brød litt... Lagde disse rundstykkene i går, og synes de var KJEMPEgode :) Har prøvd et lavkarbobrød tidligere i uken,men det smakte ikke like godt som disse. Jeg lurer på om det går an å fryse rundstykkene? Og bruker du kjøkkenmaskin når du lager dem? Jeg har ikke kjøkkenmaskin (ennå;)), så deigen ble litt smuldrete, men som sagt smakte du veldig godt likevel :)
Hei, idag lagde jeg rundstykkene dine, så gode. Da slo det meg at om man tilsatte litt kunstig søtstoff hadde det smakt mandelkaker. Men...... hvordan er det best å oppbevare disse rundstykkene????
Jeg bruker soyaproteinmel med 0,1 g karbo pr 100 g. :) bruker en vanlig stavmikser fra braun med en sånn stav med propell på som man kan mose ting med... :)
Kjøper mitt på life (helsekosten), men du kan bruke andre typer proteinpulver også som du får tak i på nett. jeg bruker multipower sitt proteinpulver som er nøytralt i baking pga at den bare har 0,1 g karbo pr 100 g.
Jeg kjøpte soyaprotein fra ketolyseserien, og må si jeg ikke er heeeelt fan av den smaken. Ser du har brukt multipower sitt, vet du om dette er bedre på smak? :)
Kan ikke si at jeg husker hvordan ketolyse sitt soyaproteinpulver smaker. Men jeg synes i alle fall at de som jeg lager med multipower sitt er kjempegode... :)
Så du får bare veie rundstykkene før du spiser dem og telle karbohydrater. Det er jo ulikt hvor mye karbohydrater man skal ha ut i fra hvilken type lavkarbo man er på, samt at folk er litt forskjellig. Har lest her inne at noen opplever stagnasjon hvis de spiser noe bakevarer, mens andre ikke merker noe... Så du må bare telle, og se hvordan det går. Bare husk å få i deg nok grønnsaker også, for det kan hemme vektnedgang å få for lite av det...
Lurer på å kaste den ketolys sitt soyaprotein, usj, for en smak. Evt selge her på formuet. Så kan jeg prøve multipower sitt :D. Er villig til å ta en sjans i jakten på gode rundstykker.
Den siste linken som jeg la ut inneholder bare 25 g proteinpulver i hele røra.. du kan jo forsøke å kutte ut proteinpulveret i den oppskrifta og heller ha litt mer nøtter eller fro i hvis den blir løs...
Ja, det gjorde jeg faktisk med en annen oppskrift, malte opp solsikkefrø i stedet for å bruke soyaprotein. Smaken ble ok den. Lurer på om jeg kan tillate meg selv å bruke litt havregryn, og kanskje kokosmel, for en enda bedre smak. Jeg går jo ikke på ketolyse eller atkins, så jeg tåler nok litt karbo:D
Knallgode!!!! Takk for oppskrift! :D
Jeg hadde ikke mandler eller creme fraiche, men blanding av paranøtter og valnøtter og 5 skjeer kesam gjorde jammen sin nytte. Utrolig kjekt og ha i fryseren!!!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.