Jeg bor ikke sørpå, og har derfor ikke et så stort utvalg av butikker som jeg har sett referert til her. Jeg er også nybegynner, og trenger hjelp.
Har lest masse, men trenger egentlig ei liste over vanlige ting som jeg kan handle i butikken. Skal jeg kjøpe lett eller vanlig majones, vilket type smør, hvilken type grønnsaker osv.
Jeg er ikke god på matlaging og trenger derfor "lettvindte" løsninger... :rolleyes:
Kan jeg spise brødet: Afrodite fra Lindberg? Det er jo kjempegodt. Ønsker virkelig å følge kuren men syns det er vanskelig å få det til...
Trenger en "læremester" eller flere... :p
Du skal ikke bruke lettprodukter, så du skal handle vanlig ekte majones, og meierismør. Alt annet enn meierismør/setersmør (alt der det faktisk står SMØR på pakken) er margarin og skal unngås. Afroditebrød bør du ikke bruke, tror det er 6-7 gram karber på en tynn brødskive og da bruker du opp ganske mye karber på brød. Bak heller et lavkarbobrød, er mange gode oppskrifte her inne. :)
Åja, grønnsaker ... Gulrot og mais skal unngås, men du kan spise endel brokkoli, blomkål, paprika, agurk, tomat osv. Sjekk karbeinnholdet. Løk med måte, og sopp kan vel også spises endel av.
Tomat og paprika må jeg være forsiktig med for det stopper vektnedgangen min om jeg spiser for mye..
Du trenger kjøtt (koteletter, kylling, fisk, bacon o.l.) - veldig greit å ha liggende i fryseren, rømme, fløte, cottage cheese (cc), creme fraise (cf) - disse kjøper du når du vet hva du skal lage. Jeg handler inn, men så blir de mange ganger stående til de går ut på dato.. :rolleyes:
Videre spenda (sukkererstatning - fås på rema), johannesbrødkjernemel (helsekost) eller nestargel (apotek) for å bruke i vaffelrøre mm, kruskakli, egg (masse), masse grønt (til salat f.eks), ost...
Hva mere da... Jo! Mandler og/eller andre nøtter som brukes til bakst.. Det er vel det jeg kommer på i farten. :)
Jeg har gått tre uker på ketolyse nå, og har samme innstilling som deg om vanlig mat, og at jeg ikke er så flink på kjøkkenet :o Men ukene her har gått utrolig bra!!
Jeg har surfet masse rundt på forumet her etter oppskrifter og jeg har lest mange journaler til flinke folk. Har fått mye tips og inspirasjon ja.
Jeg har samlet alt jeg har spist disse tre ukene på en egen side som du gjerne må ta en titt på om du vil [url]www.freewebs.com/lavkarbo[/url]
Oj for en knall side! Jeg får ofte spørsmål om lavkarbo og om jeg kan hjelpe folk med menyer og sånt, kan jeg få lov til å dele ut link til siden din når folk spør? Helt greit om du ikke synes det er ok altså, derfor jeg spør. Synes den var kjempeflott. :)
Det er helt greit. Jeg er rimelig anonym der uten navn og sånt, så hvem som ser siden min gjør ingenting. Er bare glad om jeg kan være til noe inspirasjon. Har jo også advart på forsiden at jeg er et "vanlig menneske" og kan gjøre feil. Garanterer ikke at alt er 100% lavkarbo, da jeg kan ha sprekker av og til. Men tar jo med vektresultater også så forhåpentligvis ser både jeg og andre hva som gjør utslag på det.
Tar forresten gjerne imot tips til ting å legge inn der om noen har forslag..!! Flere oppskrifter og sånt kommer jo også da jeg er ivrig på å prøve ut flere etterhvert. Er jo så myye mat man kan spise :D tar tid å komme igjennom endel
Vi har heller ikke verdens beste utvalg i butikker, men jeg handler da så og si all mat i vanlige butikker som Kiwi og Rema.
Rent kjøtt, kylling og fisk, noe kjøttdeig til f.eks. hjemmelagde tacokjøttboller :D Grønnsaker det går mye av her er brokkoli, blomkål, sopp, tomat, salat, agurk, minimais, asparges. I tillegg smør, creme fraiche, eventuelt hvitost og fløte. Gode krydre og noen basiselementer ellers, men stort sett altså helt normale matvarer! Det går med en del mer tid på kjøkkenet enn før, men det lønner seg å lese en del på oppskriftsforumet her inne, masse gode tips å få!!! Man trenger ikke være mesterkokk for å få til lavkarbo-oppskrifter :D
Jeg er nok veldig forvirra etter mye info om div. måter å gå ned i vekt på... Kan noen si nøyaktig hvilken type smør som er bra.
Tar gjerne i mot flere tips på mat, pålegg og lunch spesielt. Trenger "lettvindte løsninger"... :rolleyes: Merker at maten blir ensidig.
Hva har du pålegget på, da? ;) Ikke brød håper jeg :D
Jeg elsker pålegg :), og de gangene jeg har bakt lavkarbobrød fra oppskrifter her inne, så har favorittene vært egg med majones, roastbeaf med majones, varmrøkt laks og ost, det meste egentlig! Men pass på at det er rene produkter (altså tilsatt minst mulig ting som sukker, potetstivelse etc).
Ellers er kjøttkaker en høydare som pålegg!
Har nok pålegget på brødskive ja, men bruker kun av brødet Afrodite. Vet det inneholder karbo, men veldig mye mindre enn andre brød. Jeg er dessverre så lite kyndig på kjøkkenet at brødbaking ligger enda et stykke frem i tid... :o
Fant nettopp ut at jeg vistnok også har misforstått bruken av ketostix. Hva er rett, skal den være negativ eller ikke?
Hadde det ikke vært for at vekta ser ut til å gå rett vei, så hadde jeg nok tydd til karbo som trøst... :(
Den skal være positiv. Altså at den slår ut ja, da er du i ketose. Det er når du får rosa/lilla farge.
Men hvis man går generell lavkarbo, vil bare kutte litt ned på karboinnholdet osv så er man tvilsomt i ketose. Mange må ikke over 15-20 karb da.
Jeg kan spise (så vidt jeg vet) 35 gr karbo (kanksje mer for alt jeg vet) uten å falle ut. Flere kan spise opp til femti seksti, men dette er individuelt, og ketose er ikke ensbetyende med vekttap.
Lollypopbrødet her inne er helt latterlig enkelt å lage, dersom du ikke bløtlegger linfrøene (det gjør ikke jeg, og det blir smashing lell), dersom det skulle friste å lage et brød med veldig lite karber i en gang :)
Tror det er drøyt en karb pr skive i det brødet. Og så er det knallgodt :)
Du kan bruke setersmør også, det er litt saltere, men så lenge det er SMØR er det alle good :)
Trodde alle i ketose ville gå ned i vekt jeg.
Nå ble jeg redd. Redd for å fortsette oppover eller stå stille resten av livet.
jeg er flink å bevege meg.
Ketonlegemene kan like godt komme fra fettet i maten som fra kroppsfettet, derfor er også den beste tiden å måle seg på kvelden, minst et par timer siden siste måltid, det er det sikreste.
Om du går ned i vekt handler også om eventuell metabolsk motstand, og om man kanskje har urealistiske forventninger til nedgang. (Om man faktisk er normalvektig i utgangspunktet).
Vektnedgang kan være en ganske kompleks ting, men det kan være kjempeenkelt også. De som går på Fedon og OE, f.eks går jo også ned i vekt (men kanske ikke like fort som med ketogene dietter), men de er ikke i ketose.
Jeg har selv vært i ketose i nesten et år uten å gå ned. Jeg har ikke så mye igjen, så jeg må bare knekke en kode :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.