< Tilbake til oversikten

Hvitløksgratinerte reker

#1

Lindipindi sa for siden:

Her kommer en av mine favorittoppskrifter, som jeg til min store glede fortsatt kan spise på ketolysekuren. Oppskriften har jeg diktet selv, etter å ha spist lignende rett på Cafè Opera i Bergen maaaaange ganger.

LINDIPINDIS HVITLØKSGRATINERTE REKER
en boks pillede reker
et beger creme fraiche
litt salt
1-2 ts tørket dill
to-tre fedd hvitløk
jarlsbergost, eller annen ost til gratinering

Hell laken av rekene, og legge rekene på kjøkkenpapir (for å bli mest mulig tørre (ellers kan røren bli noe tynn))
Bland et beger creme fraiche med presset hvitløk og dill
Bland rekene oppi røren
Hell rekeblandingen i små porsjons gratineringsformer (fyll formene litt mer en halvfulle)
Legg to sneier gulost over hver form
Gratiner i bakerovnen på full effekt til osten har fått en gyllen overflate.

Vanligvis serverer jeg retten med nysteikte baguetter, smør, asparges, tomater, rødløk og mais. Men det går kjempefint uten brød også :D

Velbekomme :)
Legg


#2

Elanessë sa for siden:

Mmm det hørtes godt ut! Takk for tips. Går ut fra at man kan kjøpe frosne reker på butikken også? Tine og skrelle... hvor mange må brukes da tror du?


#3

Gerd sa for siden:

Dette såg kjempegodt ut :sikle:


#4

Lindipindi sa for siden:

Takk :) Jeg syns iallefall retten er ubeskrivelig god, så jeg håper dere syns det samme :)


#5

Distrea sa for siden:

:sikle: dette så digg ut!


#6

Enid sa for siden:

De hvitløksgratinerte rekene på Opera er kanskje noe av det beste jeg vet :sikle:
Denne skal jeg virkelig prøve!


#7

Lindipindi sa for siden:

Ja, ikke sant de er heeeelt fantastiske? Og disse er faktisk identiske :D Gled deg! Nå kan du spise mer en bare en liten Opera-porsjon :p


#8

Elanessë sa for siden:

Hva er små porsjons gratineringsformer..? :confused: Og sånn ca hvor mange reker av vanlig størrelse frossen på butikken tror du man må bruke denne røren til?

#9

Iset sa for siden:

Små ildfaste former, slik at hver person får sin egen. Brukes mye til feks. fransk løksuppe. Jeg ønsker meg sånne.


#10

Lindipindi sa for siden:

Ja, det er små ildfaste former ( på str med ein litt vid kopp, men lavere). Du kan også ha røren oppi en større ildfast skål, men det blir liksom best i de små :) Er det ikke 250 gr i en boks med reker mon tro. Så jeg tipper det er 3-4 dl ferdig rensede reker. Lykke til.


#11

Lava sa for siden:

Takk, dette er noe min kjære liker, så dette skal prøves


#12

Belseblubb sa for siden:

:sikle: Dette skal prøves. Ser jo kjempegodt ut!


#13

Grovsnus sa for siden:

Kjøpte noen søte små former som var beregnet på Creme Brule(eller hva det heter) på Europris, 2 stk for 20 kr.
Var ypperlig størrelse for for-rett.
Brukte box reker, og skvisa dem skikkelig i hada for å få ut laken. hadde ikke en hel box så jeg brukte en halv + halv box Creme F.
Neste gang blir det mere reker, den blei litt "tynn".
tror det er passe med en ganske fast konsistens.
Lot den stå i kjøleskapet og trekke (marinere) noen timer.
ypperlig smak av dill og hvitløk.
Anbefales.

Mvh grovsnus
Ha en fin dag


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.