Sandrine sa for siden:
Røra stekes i vaffeljern og er uten meieriprodukter. Hvis kliblandingen byttes til f.eks sukkerroefibre eller fjernes, blir røra glutenfri.
Grunnoppskrift:
1 egg (0,9)
3 ss nøytral olje (0)
1 ss fiberhusk (0)
35 g Twinlab vege fuel (0)
10 g Fibra kliblanding (1)
0,5 dl vann
Dette gir to små vafler. Dette er ikke absolutte mål. Det er bare å blande ingrediensene sammen til en passe tykk røre (grøt). Jo mer vann jo sprøere resultat, men desto vanskeligere å få ut av jernet. Røra tykner hvis den blir stående, men da er det bare å tilsette mer væske.
Grunnoppskriften kan varieres i det uendelige. F.eks med frø, nøtter, bakemiks, soyamel, soyamelk, soyaflak, kakao, krydder, søtningsmiddel...
Jeg ser heller ikke bort fra at de "vanlige" brødoppskriftene kan stekes i vaffeljern. Det går jo an å prøvekjøre med én før resten stekes på mer tradisjonelt vis.