< Tilbake til oversikten

Sandrines brød for utålmodige sjeler

#1

Sandrine sa for siden:

Røra stekes i vaffeljern og er uten meieriprodukter. Hvis kliblandingen byttes til f.eks sukkerroefibre eller fjernes, blir røra glutenfri.

Grunnoppskrift:

1 egg (0,9)
3 ss nøytral olje (0)
1 ss fiberhusk (0)
35 g Twinlab vege fuel (0)
10 g Fibra kliblanding (1)
0,5 dl vann

Dette gir to små vafler. Dette er ikke absolutte mål. Det er bare å blande ingrediensene sammen til en passe tykk røre (grøt). Jo mer vann jo sprøere resultat, men desto vanskeligere å få ut av jernet. Røra tykner hvis den blir stående, men da er det bare å tilsette mer væske.

Grunnoppskriften kan varieres i det uendelige. F.eks med frø, nøtter, bakemiks, soyamel, soyamelk, soyaflak, kakao, krydder, søtningsmiddel...

Jeg ser heller ikke bort fra at de "vanlige" brødoppskriftene kan stekes i vaffeljern. Det går jo an å prøvekjøre med én før resten stekes på mer tradisjonelt vis.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.