< Tilbake til oversikten

Konfirmasjon, kake, hjelp!

#1

Marita sa for siden:

Ok, broren min er konfirmant på lørdag og mamma synes jeg burde ha en lavkarbokake på kakebordet... Jeg er kresen når det kommer til kaker, og tror en sjokoladekake kan være det tryggeste?
Problemet er at jeg er ELENDIG på å regne karbeinnhold på bakst foreløbig.. Kan noen hjelpe meg? Har sett på disse to:

Lettlaget brownie:
60 gram kremost, helst philadelphia, tine kremost virker litt annerledes
1 ss mandelbutter
1 ss smør
1 egg
1ts vanille ekstrakt
1ss bakecacao
flytende søttstoff (natrena) så mye som du vill. tilsvarende 50 gr sukker virker for meg.

eller

Sara Bernardt - tenkte i kakeform i såfall... vet i allefall jeg liker det
3 eggehv.
20-30 g splenda/natreen (må nok smake meg til)
250 g finmalte mandler
200 g smør - mykt
20-25 g splenda/natreen
3 eggepl.
1 pl. reven kokesjokolade (sukkerfri/70%)

Glasur:
2 pl. kokesjokolade+2 ss delfiafett smeltes.

Håper noen av de som er mer erfaren orker hjelpe meg å regne! :o Skjønner ikke dette med søtstoff og sånn, jeg..


#2

Gracella sa for siden:

Skal prøve meg her med noen ca.verdier:
60 g philadelfia: 1,92g
Mandelbutter: usikker, men 1 ss mandler er 1g karb
1 ss smør: 0,1 g
1 egg: 1g
15 g kakao: 3g

Natrena har jeg ikke, så der kan jeg ikke hjelpe.
Totalt blir dette 7,02 g karber pluss vanlijeekstrakt og søtstoffet.

Den andre er det adskillig mer karber i.

3 egg: 3 g
250 g mandler: 17,3g
200 g smør: 2g
max 55 g splenda: 54 g

Jeg vet ikke hvor mange karber det er i sjokoladen eller delfiafettet dessverre.
Så langt er vi da oppe i 76,3 karber (pluss sjokoen og fettet)

Håper at jeg har gjort dette rett, det er første gangen....
Jeg har brukt tabellene i "Mat på Data"
;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.