< Tilbake til oversikten

Trenger sårt forslag til meny

#1

jente77 sa for siden:

Har en tendens til å havne opp med tunfisk i vann (ICA) blandet med majones til lunch. Slenger med en avokado innimellom. Og thats it. Skulle trenge noen gode ideer til variasjoner. Det samme gjelder middagen. Da blir det en skje rapsolje før maten (etter anbefalinger fra samboer) og stekt laks eller torsk. Slenger med fetaost og, oliven og nok en gang avokado. Frokosten er HVER MORGEN (sukk) omelett. Som snack knasker jeg norwegia. Det samme dag etter dag. Skulle trenge hjelp til å komme meg ut av meny-sirkelen. Er klar for noe annet. Noen forslag?



#3

Nille sa for siden:

Hva med grønnsaker da ? :snill:


#4

Elanessë sa for siden:

Jeg har bilde av noen lunchmatpakker i journalen min :) Tror det er side 2? Må bare ta en titt.


#5

beginner sa for siden:

spise eg helt feil????
frokost: 2 egg og bacon
lunsj: omelett med champinong og ost
middag: kjøtt og salat av og til blomkålstappe


#6

sma sa for siden:

Neida, det gjør du ikke. :)


#7

terry sa for siden:

Hei Jente77

Her kommer noen forslag fra meg. Håper du kan bruke noe av det :)
Til frokost bruker jeg å, steke opp litt kjøttdeig, røre sammen 1-2 egg med en skvett fløte i å slå det over kjøttdeigen, å så røre det sammen slik at det blir en eggerøre. (sparer karboene til senere). Mengden kjøttdeig avhenger av hvor sulten jeg er. Varierer med forskjellige krydder (Tandoori Masala er godt).

Eller:
1-2 hardkokteegg på ei Lollypopbrødskive med ei skje MCT olje til er også greit.
Anbefaler at du prøver ut et av de brødene du finner her. Kommer godt med og skaper variasjon.
Lollypop brødskiver med hvitost og kaviar (den typen med egg i, 7 karber) på er også godt, med egg til eller uten.

Lollypopbrød:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14627

Eller:
Superdupergod Frokostpannekake Totalt 6 kbh
2 egg,
4 ss cottage cheese
2 ss rømme
2 ss rapsolje
1 ss kruskakli
2 ss ketolyse bakemix
en klype salt
en klype bakepulver
2ts natreen pulver ·
Stekes som en stor pannekake eller som 2-3 små i smør på begge sider. Middels varme
Kan være vanskelig å snu, litt porøs. (fra Gerd)

Denne har jeg brukt mye. Husker ikke hvem som skrev den men det var en her på forumet.
”potetsalat (selv om det er blomkål biter i stedet for poteter)

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7082&highlight=potetsalat

Den kan man bruke til nesten alt. Kjempegod og godt med fett.

Jeg bruker en del kjøttdeig også. Bruker å lage opp en mengde kjøttkaker å ha i fryseren. Godt til middag og godt hvis man har lyst noe mellom måltider. Kjøttkaker/karbonader kan man variere mye. Steke opp bacon å ha i biter er kjempegodt. Ellers bruker jeg løk, paprika, forskjellige krydder med mer (godt med ”potetsalat” det også). Gjerne med salat til.
Jeg bruker å kjøpe inn en haug med Findus Gourme Laksestykker når de er på tillbud (godt med ”potetsalat” til). Jeg brukte å spise 2 stk men nå er det nok med et..

Kylling er blitt en vinner hos meg for tiden. Bruker å steke opp en 5-6 stk å dele opp i biter å hive i fryseren.

Min favoritt middag/kvelds for tiden er:
Kapper opp blomkål og brokkoli i skiver å hiver det i stekepannen (rå) med godt med meierismør. Hiver også oppi, varierer med asparges, spinat, sopp og rosenkål.
Og varierer med kylling, kjøttdeig eller laks (har fått smaken på grønn curry på glass, sterkt og godt J ).
Når alt er ferdig stekt tar jeg i 3-5 ss fløte, CF, rømme eller kokkos melk (0,5 karber typen). Kjempegodt! (Lar panna stå i et par min.)

En annen (men lik) middag er stekte koteletter (bruker å steike en haug i stekepose i stekeovnen å har dem i kjøleskapet). Til har jeg stekte grønnsaker og mye smør. Grønnsakene jeg bruker er rosenkål, brokkoli, spinat, sopp, aspargesbønner og bambus skudd (i skiver i boks). Jeg liker å steke grønnsakene godt, med stekeskorpe og masse krydder (litt salt og mye pepper og cayennepepper eller Piri-Piri)

Jeg bruker å kjøpe inn mengder av de grønnsakene jeg bruker, dele det opp i biter å ha det i fryseren. Enkelt og greit tilgjenngelig når man ønsker det. 20 sec i microen gjør alt lett å bearbeide J

Mama Lupes Tortillas (3 karb pr tortilla) er også kjempegod. Bruker dem til bunn på pizza også

Andre middager kan for eksempel være:

Oste-lasagne!

Her en dag lagde jeg noe kjempegodt!..
Jeg har lagd forskjellige lasagner før, med hvite neper blant annet..
Denne gangen prøvde jeg dette:

400 gram kjøttdeig
Sammen med dette: en halv hvitløk
1/3 løk
3 skiver paprika i små biter
en klæsh grovhakkede tomater
en spiseskje rømme
krydder etter smak

i en kjele, helte jeg ca. 2 dl kremfløte, og lot det bli varmt...
Raspet en del ost, og hadde dette oppi fløten...
Lot osten smelte inn med fløten, til det ble en tjukk ostesaus...

Jeg har altså rømmen oppi kjøttdeigblandingen.....
Og ostesausen lager jeg med fløte....

La kjøttdeigblanding og osteskiver lagvis, sammen med ostesausen (mellom hvert lag)
Avsluttet med raspa ost på toppen

Stekte denne i ovnen som vanlig lasagne..

Denne var faktisk best dagen derpå..Etter å ha stått i kjøleskapet...
Da hadde den "satt seg" litt......(fra Hyper)
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11809&highlight=Oste-lasagne

Eller hva med:

  • Gratinert blomkål/broccoli-form med fisk/kjøtt/kjøttdeig
  • Blomkålmos med kjøtt til
  • Jukseris med vårløk og hvitløk. Til kjøtt (fisk?)
  • Stekt laks med grønnsaker
  • Lammeskav gryte med grønnsaker, mos?
  • Kyllingfilet, blomkål, hvitløk, karri, fløte og ost. Sleng oppi, ost på toppen og inn i ovnen med det!
  • Ziggys rømmegrøt

#8

Astra_ sa for siden:

Hei.
Jeg spiser litt bacon og et kokt egg til frokost, med litt majones til.
Lunsj, salat med egg og reker
Middag, stekt kyllingfilet eller annet kjøtt og blomkålblanding. Kjøper som regel frossen grønnsaksblanding, (den med blomkål og brokkoli i) koker den opp til den er tint, og over i steikepanna med pepper på.
Kvelds, 3 skiver røkt laks, 1 egg og majones.

Blir det for lite fett tro??

3.uka nå og har gått ned ca 1 kg til nå.


#9

søt uten sukker sa for siden:

Laget kjempe god suppe idag: Wook svinekjøtt( jeg brukte 2 koteletter) og noen grønnsaker. Bruk masse krydder,tandori, karri, hvitløk og en chilli. Hell på 1/2 liter fløte. kok opp. Voila!! Fantastisk suppe. Ble kjempemett av 1 skål.:p Tok meg 10 minutter å lage. Max..


#10

Elanessë sa for siden:

Nå har jeg lagd en side som oppsummerer det jeg spiser iallefall. Syns det er greit å ha det samlet ja. Du må gjerne ta en titt her


#11

emma1 sa for siden:

Hva er MCT olje?
Hva er CF?



#13

matti sa for siden:

er det noen av dere som kjenner til Søtpotet? det liker jeg veldig godt.
men kan en spise søtpoteter mens man er på ketolyse kuren?


#14

Elanessë sa for siden:

Søtpotet har 20 gram karb per 100 gram. Så på ketolyse er nok dette helt uaktuelt.


#15

matti sa for siden:

takk for svar. da må den kuttes ut, selv om jeg liker den godt.


#16

matti sa for siden:

hvilke grønnsaker bør en passe på og ikke spise mye av. fordi de har noe høyt sukkerinnhold?
jeg tror gulrot er en av dem, enda en jeg liker mye av.


#17

Elanessë sa for siden:

De som vokser under jorden. Sånn typsisk gulrot, potet osv ja. Går vel på stivelsen tror jeg?

#18

Fungirl sa for siden:

Lite tips til snacks eller som jeg spiser enten til frokost eller kvelds er:

1 stk babybel miniost
3-5 slicer med spekeskine
2 stk cherrytomat

Tro det eller ei men man blir faktisk mett av det og godt er det også :)


#19

bolleboll sa for siden:

Så fin hjemmeside. Masse tips og få der. Jeg vil nok titte innom både titt og ofte


#20

bolleboll sa for siden:

Hei
Jeg er så glad for alle tips jeg finner her inne for boka mi har ikke kommet i posten enda :)


#21

Fredrikke sa for siden:

lager smoothies av 2 egg, blåbær, en fløteskvett, hakkete mandler ,rapsolje samt litt søtning . NYYDELIG !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.