Nå som sommeren kommer kjenner jeg at jeg har lyst til å prøve meg på å lage iskrem. Og jeg vet det går å lage det uten iskremmaskin, men jeg har veldig gjerne lyst på en slik fantastisk greie (:D) så jeg lurer rett og slett på;
Hvilken iskremmaskin har du, og hva er bra/dårlig med den? Pris? :D
jeg har laget is uten iskrem maskin... det gikk da bra, men det ble mye styr når man skal røre i isen hver halvtime.
og resultatet ble litt hardt.. men det problemet løste jeg ved å skjære ut en bit av isen som jeg tinte på et fat ca 20 minutter før den skulle spises.. da var min hjemmelagede is heeelt perfekt :love: :sikle:
men ellers har jeg lurt på dette selv..
smilefjes: er iskrembollen med på kenwood major?? :spent: for den står ganske øverst på min ønskeliste... :D nemlig ;)
Men det skal innrømmes at jeg ikke har kommet så langt som til å prøve den enda... Fikk den til bursdagen min, ønsket meg den av svigers og da får jeg alltid det jeg ønsker meg :D Syntes den så så lur ut med to boller og sånn da vettu.. Har begge i frysern nå, klare til bruk. Kanskje jeg skal prøve til helgen, så får jeg heller gi rapport etter det :)
Min heter Krups og er kjøpt på Smart Club en gang i steinalderen - derfor husker jeg ikke prisen, men den var sikkert billig :D.
Synes den er helt grei å bruke, men det er vanskelig å få ut all isen noen ganger. Isen fryser nesten alt for fort og blir steine hard langs bolleveggen. Min er ikke varm når isen er ferdig, så jeg må vente ganske lenge får jeg kan rengjøre den og klargjøre den til en ny ladning is (skal ikke vaskes mens den er kald - det går faktisk ikke an -og så må den jo fryses ned igjen...)
Den brukes i rykk og napp og er vel ikke mitt dårligste kjøp ;).
Hvor mye is er det plass til i disse da? Står at kapasiteten er på 520 m. Antar at det ikke er 520 meter.. :rolleyes:
Beskrivelse
Iskremmaskin m/2 kjølebeholdere
Iskrem kapasitet på 520 m
Ekstra beholder
Det tar kun 20 min å lage deilig iskrem
Lag sorbet, iskrem og frozen yoghurt
230 V
Farve: Hvit/lyseblå
Størrelse: 182 x 182 x 238 mm
Vekt ca 5 kg
Jeg har også fra kenwood..har prøvd den to ganger, men gidder aldri vente til isen blir...is..hehe.. Så hiver jeg den i fryseren og så krystalliserer den seg ja.
Men nå lurer jeg litt på om jeg kanskje skal fryse bollen først jeg også? hehe.. kanskje jeg må ta frem bruksanvisningen..hm..
I am more than hot, and I need to chill down badly... So please hurry... You are the only one who can solve this planets problems, with global warming and every thing, so please save us... and please do not forget, even if you are a little bit of a "Distrea"... ;-p
Finnes det ismaskiner der bollen IKKE trenger å fryses da? Det er vel det som er hele cluet med ismaskiner, altså en bolle der isen fryses mens den går rundt, det går vel ikke uten at bollen er frossen? Jeg hadde ismaskin før og da stod bollen alltid i fryseren, hele tiden. Veldig praktisk. :)
Finnes det forresten ismaskiner som tar litt større mengder is? Det dummeste med disse maskinene er den sinnssykt lave kapasiteten, synes jeg. 0,8 liter er det største jeg har sett, det er irriterende lite!
Jeg har forresten hørt at is ikke vil krystallisere seg like mye om man bruker litt gelatin i blandingen. Har en oppskrift liggende, men den er med sukker og sjokolade og diverse da, men det går jo an å "lavkarbofisere" den. Jeg skal se om jeg finner den.
Det bør vel være mulig å kjøpe en ekstra bolle til de respektive ismaskinene? Gå til en forhandler og si at nabohunden svelget bollen og stakk av... ;-p
:lol: I, like! Har ikke sett den oppskriften igjen, men jaggu skal jeg prøve å lete etter den i morgen! Nå er jeg for trøtt... og da EKSTRA Distre... ikke bra! :p
(mulig det er den fra clas ohlson som noen har linket til lenger opp, men linken virker ikke lenger)
Veldig fornøyd med den. Grei pris, enkel i bruk, bollen går i oppvaskmaskinen, og man kan kjøpe ekstra fryseelementer til den!
Det går fort å lage is, men jeg synes den er litt for myk når maskinen er ferdig, og pleier å sette iskremen i fryseren (i ny beholder, ikke i iskremmaskinbollen) en halvtimes tid.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.