< Tilbake til oversikten

Nei og nei, er rabarbra en frukt?

#1

Gracella sa for siden:

Nå har jeg akkurat spist nesten 200 g rabarbra dyppet i litt splenda, nam, nam:spisesnak.
De lå sammen med grønnsakene og de inneholdt bare 0,9g karbo pr 100 gram, så jeg tenkte ikke noe mer på det før jeg leste litt i Torkilds bok igjen. Der står de sammen med frukt og bær som jo bare skal nytes i små mengder. Og det er vel ikke 200 gram :eek:?


#2

Georgine sa for siden:

Du kan fint spise rabarbra. Det at man ikke skal spise frukt går på at mange av fruktene har høyt antall karber i seg og da vil oppta hele den lovlige karbomengden i løpet av dagen.

Bær og rabarbra er lov.


#3

Holtappen sa for siden:

takk for den opplysningen Georgine! Har nettopp kjøpt inn 1,5 kg som jeg hadde goe planer for :D


#4

Jabba sa for siden:

Har rabarbara i hagen.....men hva kan jeg bruke den til utenom å spise rent....?


#5

Olive Oil sa for siden:

IS!

Frys ned i små biter, og bruk den slik som bringebær i den andre oppskriften her inne. Knallgodt!


#6

Georgine sa for siden:

Rabarbragrøt med sukrin/splenda/stevia og kanel.


#7

Trj sa for siden:

Mandelbasert paibunn med rabarbra og krem... :D


#8

Carisma sa for siden:

Jeg laget smuldrepai med ketolyse bakemiks, ble kjempegod!


#9

Peppa Gris sa for siden:

Rabarbra er en grønnsak står det i Allers, og den vokser tilogmed over jorden :D


#10

Catwoman sa for siden:

Iskald rabarbrasuppe er en kjempedigg tørsteslukker :D Bare det blir varmt nå så....


#11

Isyng sa for siden:

Rabarbrasyltetøy <3


#12

Lillemy71 sa for siden:

Syltetøy, saft, suppe, grøt - søtet med stevia/sukrin og gjerne noen friske mynteblader. Nydelig.

Syltetøy på nysteikte vafler :sikle:

Fader, "løpe og lage med en gang".......:sikle:


#13

smgj sa for siden:

Vel - botanisk sett er det iallfall helt oppe på blasfemi-nivået å kalle rabarbra en frukt.
Å kalle det en grønnsak er muligens noe nærmere sannheten siden grønnsaker både omfatter røtter, bladgrønnsaker, oppsvulmede blomsteranlegg og diverse. Selv ville jeg ha kalt det enten en grønnsak på linje med asparges eller en urt som kvann eller løpstikke ...

Ja, jeg skjønner begrunnelsen for å sette den sammen med bær og frukt siden man ofte spiser den som en dessert...men "allikavæl" da - det skurrer!


#14

Lillemy71 sa for siden:

Ingen grunn til bekymring :D:

Kilde: www.frukt.no/leksikon/frukt/faktaark/rabarbra/

Edit: Men er du fra USA stiller det seg litt anderledes:


#15

smgj sa for siden:

botanisk sett ... ;)

God er den okke som... og med den smaken den har kan jeg ikke tenke meg at sukkernivået er plagsomt høyt.
Lurer på om jeg skal stikke innom plantasjen og finne en rot jordbærrabarbra, jeg...


#16

Catwoman sa for siden:

Her kommer rabarbraen (eller brabrabra som miniälskling sa :p) med rakettfart! Gleder meg til suppe, sötet med kanel og stevia. Og med en stooooor kremklatt på toppen :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.