Nå har jeg akkurat spist nesten 200 g rabarbra dyppet i litt splenda, nam, nam:spisesnak.
De lå sammen med grønnsakene og de inneholdt bare 0,9g karbo pr 100 gram, så jeg tenkte ikke noe mer på det før jeg leste litt i Torkilds bok igjen. Der står de sammen med frukt og bær som jo bare skal nytes i små mengder. Og det er vel ikke 200 gram :eek:?
Du kan fint spise rabarbra. Det at man ikke skal spise frukt går på at mange av fruktene har høyt antall karber i seg og da vil oppta hele den lovlige karbomengden i løpet av dagen.
Vel - botanisk sett er det iallfall helt oppe på blasfemi-nivået å kalle rabarbra en frukt.
Å kalle det en grønnsak er muligens noe nærmere sannheten siden grønnsaker både omfatter røtter, bladgrønnsaker, oppsvulmede blomsteranlegg og diverse. Selv ville jeg ha kalt det enten en grønnsak på linje med asparges eller en urt som kvann eller løpstikke ...
Ja, jeg skjønner begrunnelsen for å sette den sammen med bær og frukt siden man ofte spiser den som en dessert...men "allikavæl" da - det skurrer!
Edit: Men er du fra USA stiller det seg litt anderledes:
Rhubarb is usually considered to be a vegetable; however, in the United States, a New York court decided in 1947 that since it was used in the United States as a fruit, it was to be counted as a fruit for the purposes of regulations and duties. A side effect was a reduction on imported rhubarb tariffs, as tariffs were higher for vegetables than fruits.[url="http://en.wikipedia.org/wiki/Rhubarb#cite_note-1"][/url]
God er den okke som... og med den smaken den har kan jeg ikke tenke meg at sukkernivået er plagsomt høyt.
Lurer på om jeg skal stikke innom plantasjen og finne en rot jordbærrabarbra, jeg...
Her kommer rabarbraen (eller brabrabra som miniälskling sa :p) med rakettfart! Gleder meg til suppe, sötet med kanel og stevia. Og med en stooooor kremklatt på toppen :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.