Minus sa for siden:
Er dette det samme? Skal bake et brød med hvetekli i oppskriften, men har ikke funnet dette i noen butikker. Finner derimot hvetekim, men aner ikke forskjellen. :( Kan noen hjelpe?
Minus sa for siden:
Er dette det samme? Skal bake et brød med hvetekli i oppskriften, men har ikke funnet dette i noen butikker. Finner derimot hvetekim, men aner ikke forskjellen. :( Kan noen hjelpe?
mofe sa for siden:
Dette lurer jeg også på! :ja:
Gamla sa for siden:
:confused: Dette har jeg også ofte lurt på, men har ikke slått det opp før ikveld.
Hvetekim utgjør bare 2-3 % avhele kornet. Ved maling av hveten brekkes kimen (groen,embryo) løs. Etter valsing, hvor kimen flatklemmes uten å oppdeles kan den siktes fra som eget produkt ved siden avsiktet hvetemel og kli. Hvetekim inneholder 20 %protein, 6-7% fett og vel 50% kullhydrater. Inneholdet av jern og vitaminer fra B- gruppen er høyt. Fettet inneholder vitamin E. En særlig rik kilde til vitamin E er hvetekimolje som presses av fettet. ( sitat fra Store Norske)
Kli, er er jo som du vet bare hveteskallet.:)
mofe sa for siden:
Spennende, komkari! Og så flink du er som leter opp info til oss undrende sjeler :snill:
Undres på hva som er best ved brødbaking?
Gamla sa for siden:
Begge deler, de har helt forskjellig virkning på brødet. Hvetekim gjør brødet saftigere og kli er jo bare fiber, så du kan trygt tilsett begge deler (i små mengder, selvfølgelig) eller bare ett av dem i brøddeigen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.