< Tilbake til oversikten

Verdens beste lavkarbobrød?

#1

Impulsiw sa for siden:

Nå har jeg prøvd og prøvd å bake godt brød. Det forrige jeg bakte var for grovt synes jeg. Så jeg tenkte å prøve med mer "mel" i. Da ble dette brødet til. Sønnen min foreslo at jeg skulle ta patent på det :stortsmil

Siws brød
Jeg tok:
2 bx cottage cheese
130 gram ketolyse bakemix
100 gram soyamel
30 gram linfrø
50 gram kruskakli
100 gram solsikkefrø
120 gram sesamfrø
8 egg
2.5 ts bakepulver
1 ts salt
0.5 dl matolje

Knus Cottage chees med stavmixeren. Bland i resten ha i to teflonbrødformer, stek ved 200 grader varmluft nederste ribbe i ca 1 time.

Det ble to passe høye brød. Veldig lyst og fint inni og fremfor alt samkte det BRØD. Det var verd investeringen i bakemix og soyamel!!

Lykke til! :D



#3

intel sa for siden:

Nettopp bakt dette brødet og må si at det er det aller beste brødet jeg har prøvd til nå her på lavkarbo.no :D (har vel bakt ca. 6-7 av de mest populære brødene her).
Du fortjener virkelig skryt for denne!


#4

Distrea sa for siden:

men.... hva gjør bananen der??:eek:

:p


#5

Karbosara sa for siden:

Hvor mange gram karbohydrater er det i brødet? ...nysgjerrig...


#6

intel sa for siden:

Jeg regnet meg fram til litt under 25 karbo pr. brød. Ca 1 pr. skive.


#7

Iset sa for siden:

Oj det må prøves. Jeg tror jeg halverer oppskriften først så det bare blir ett brød.


#8

Impulsiw sa for siden:

Takk for at du kom med en tilbakemelding Intel :ja: Koselig at det falt i smak! Her i huset har det gått som varmt hvetebrød. Har ikke mer bakemix :( så jeg venter en forsendelse fra junaiten som ikke har kommet enda. Blir nok mer av det brødet da ja. Går veldig lei av å ikke ha noe å legge pålegget på.

Bra at du regnet ut karbomengden :stortsmil

Den bananen la jeg ved siden av for at man skulle se høyden på brødet ;) men det er ikke jeg som spiser bananer her i huset, det er snuppen! :ja:


#9

luringen sa for siden:

takk!! dette var godt! ristet det rett fra frysern idag og laget matpakke. Smaklte bare...GODT!!


#10

Distrea sa for siden:

isteden for dette, kan jeg har 230 gr nøytralt protein pulver?


#11

Impulsiw sa for siden:

Tror det går bra Distrea :ja:

Men HVOR får du tak i sånn pulver???? Var i sverige og de hadde ikke :nei: Er jo billigere trur jeg...å bruke det. Soya eller ikke soya.. må tenke på pengene når det er få av dem..


#12

Impulsiw sa for siden:

TUSEN TAKK for tilbakemeldingen dere som har testet det ut! Synes det er godt selv jeg..hehe.. :lol:

Men går for en ren skaldeman uke nå.. ;)


#13

Distrea sa for siden:

Sist så kjøpte jeg Multipower, den kostet rundt 300 og er 750 gr, men den holder jo en evighet. men det kommer jo ann på hvor mye brød man spiser... jeg spiser toppen to-tre skiver om dagen og folk som lever høykarb får vanlig brød hos meg ;)


#14

Impulsiw sa for siden:

Juh... det var dyrt! Er jo 120 kroner for ketolyse bakemix.. de har den på Meny så langt jeg har forstått. Da blir det jo 240 kroner for 800 gram. Så det er litt billigere faktisk og så er det ikke soya.

Må jo kunne gå an å finne noe billig soyapulver på nettet? :confused:


#15

Distrea sa for siden:

jeg har aldri prøvd bakemiksen, og jeg lurer på om ikke det har mer karber enn proteinpuver? det jeg har er 0,2 karber pr 100 gr.

også mener jeg at soyaprotein smaker dårlig, mens dette pulveret er ganske smakløst.

det er ikke soya dette, men melkeprotein



#17

Distrea sa for siden:

det der hadde 13 gr karber pr 100 gr

jeg er skikkelig sær på karbinnholdet jeg :o betaler heller litt mer for litt mindre :D


#18

Impulsiw sa for siden:

hvorfor betale mer for MINDRE... :lol:

Skjønner. Har det multi power greiene på benken. Med sjokoladesmak da så det går dårlig i brød! :ja: Men det er 289 for 750 gram.. SOYA protein seff. Billigere å lage.

Blir spennende å se hva du synes da med proteinpulver i! :stortsmil


#19

Distrea sa for siden:

tar nok en stund før jeg prøver, men gjør meg klar for sommeren :p
For i ferien skal jeg unne meg litt MÅRRABRØD :D


#20

Impulsiw sa for siden:

Du får si fra da.. når du er i bakehjørnet! :ja:

Skal bake igjen når jeg får bakemix fra juaniten.. :stortsmil


#21

Distrea sa for siden:

her du link til det du bruker?
mye karber er det i det da?


#22

Impulsiw sa for siden:

Veit ikke :flau: Det stod bakemix under lavkarbo..så jeg bare kjøpte.. hehe..

Skal sjekke det ut men det var under [url]www.netrition.com[/url]


#23

Distrea sa for siden:

sånn som jeg leer det så er det 2. For det er 7, men så er ikke fiber som er 5 trukket fra. 2 karber pr 100 gram kan vi akseptere :p


#24

Distrea sa for siden:

men... hvor mye er 5 lb. bag... :o



#26

Impulsiw sa for siden:

1 ib=pund.. ca 450 GRAM :ja:


#27

Distrea sa for siden:

:lol: glad jeg kan få vri hjernen din litt :lol:

Det var mye, da er jo dette sinnsykt billig. det vil si 30 kroner for 450 gram! og 85 kroner for 2,2 kilo!

nå kan du bare bake! :D


#28

Impulsiw sa for siden:

Ja men så kommer frakta da i tillegg..Så man kan gange det med 1.5 ca..blir billig likavel da... :stortsmil


#29

luringen sa for siden:

prøver med brødbakemaskin idag..


#30

Impulsiw sa for siden:

Det blir morro å høre resultatet...for da skal jeg prøve det. Har en brødbakemaskin som støver ned her...:ja:


#31

Elanessë sa for siden:

Har lyst å prøve dette ja :D


#32

luringen sa for siden:

det gikk brillefint! Brukte hurtigbrødvarianten, med 1t 30 min. Ettersteker det litt i ovnen nå..vil ikke ha det soggy inni. men ser fint ut! brukte proteinpulver, ikke ketolysebakemix nå. men ups! Nå ser jeg at det jeg puttet oppi ligner mer på benedictes oppskrift da...men uansett; det går altså an å bruke bakemaskin til lavkarbobrød.


#33

Impulsiw sa for siden:

Halverte du deigen eller kjørte på samme oppskrift? Må jo prøve brødbakemaskin jeg oxå nå da :D


#34

Mosepjusk sa for siden:

Åh, denne oppskriften har jeg ikke sett før!
Skal testes ut - garantert! Kanskje i kveld...


#35

Impulsiw sa for siden:

Flott mosepjusk... spent på om du liker det :ja:


#36

Life_Tone sa for siden:

Har noen prövd med bare proteinpulver nå?

Jeg vil gjerne lage dette, men med proteinpulver istedet.. Håper noen tester snart, så slipper jeg väre testfugl! :o


#37

Distrea sa for siden:

jeg skal prøve i løpet av helgen. kommer med rapport :)


#38

Kristin_B sa for siden:

Her går det i bananer og mårrabrød ser jeg :lol:


#39

Impulsiw sa for siden:

jepp...men nå blir det dårlig med nattbrød...hooff. må legge meg!

Ha en god natt da kristinsøteB :suss:


#40

Kristin_B sa for siden:

Ha en god natt søte T :suss:


#41

Mosepjusk sa for siden:

Nå skal jeg starte brødbakinga - gleder meg!
Kommer tilbake med mer info :)

Oppdatering nr. 1
Nå står brødet i ovnen - veldig spennende!
Det tok litt lengre tid å lage det enn planlagt, fordi jeg måtte rengjøre ovnen og rydde litt på kjøkkenbenken.
Jeg endra litt på oppskriften fordi jeg manglet litt av det ene og dermed tok litt mer av det andre, men det er bare snakk om 10-talls gram her og der.
Åh, nå skal jeg smake på Sjokococosa eller Cocosasjoko eller hva det heter mens jeg venter :)

Oppdatering nr. 2
Etter 40 minutter i ovnen, så brødet nesten litt brent ut, så jeg satte gradene ned til 120.
Tok det ut etter ca. 50 minutter.
Skjærte det opp mens det enda var varmt, og det virket litt klabbete. Sikkert fordi det skulle ha stått litt lengre, og fordi jeg ikke kunne vente til det ble kaldt med å skjære det opp.
Brødet smakte nydelig med bringebærsyltetøy fra sukkerfritt.com kjøpt på Rema1000. Det smaker helt sikkert nydelig med annet pålegg også. Mitt brød inneholdt totalt 37 karber og det syns jeg nesten var litt på grensa.
Nå er det frokost på gang her :)
Tusen takk for god oppskrift, Impulsiw!
P.S.: Sjokococosa smakte nydelig :)



#43

Distrea sa for siden:

Det er blir to brød?

lurer på om jeg skal lage ett og resten i muffinsformer.
Rundstykker er jo kjekt å ta med når man skal spise borte :)


#44

Tone-G sa for siden:

Nå har jeg brødene i ovnen, så jeg er spent..
Jeg hadde bare en boks med cottage chees, så jeg brukte litt fløte og rømme i tillegg. Dessuten så hadde jeg ikke soyamel, så jeg brukte bare bakemix.. Jeg er veldig spent nå:-)

Men, det er jo over 17 karber i solsikkefrøa mine. Stemmer det?


#45

Tone-G sa for siden:

Brødet ble godt det! Men jeg er litt skeptisk til alle karbene i solsikkefrøa:rolleyes:

Jeg laget et brød og 6 muffins.. Muffinsene ble veldig bra de også! Men holder med å steke dem en halvtimes tid..


#46

Distrea sa for siden:

HJEEELP!

hva har jeg gjort? nå har jeg lagd deigen... eller er ikke ferdig da!
For jeg bruker proteinpulver isteden.

jeg er ikke kjent med bakemix og slikt... men asså... skla jeg plusse sammen "meltypene" så det blir 230 gr protein-pulver?

tror kanskje ikke det.... for nå har jeg brukt ca 100 og deigen er kjempe fast :o

hjelp?... fort?


#47

Distrea sa for siden:

på min"møllerens solsikkefrø står det 10 karber. Det var stor forskjell


#48

Tone-G sa for siden:

Jeg tror det er tilsammen.. Men det har du sikkert funnet ut nå :D

Jeg har go green solsikkefrø.. Skjønner ikke hvorfor det skal være forskjell fra merke til merke.,. Hmmm


#49

Distrea sa for siden:

:mad: dette ble bare kladd.

jeg plusset sammen og fikk at jeg skulle bruke 230 gr pulver,
men når jeg hadde burkt 100 av det var deigen så tykk at det ikke gikk ann å røre mer.
Tok oppi ett par egg ekstra... brødet står i ovnen, men tror jeg må ut å kjøpe nye ingredienser så jeg får bakt noe annet hvor det er beregnet proteinpulver ;)
Tror jeg syns det er enlere å bake med rømme også :o


#50

Tone-G sa for siden:

Har du prøvd nøttebrødet? Det liker jeg best av alle sammen.. Selv om dette lavkarbobrødet er godt, så blir jeg mettere av nøttebrødet:-) Men greit med litt forandring da!


#51

Distrea sa for siden:

nå er det ferdig, ser greit ut da... kanskje jeg slipper å lage nytt :D

spiser veldig lite brød... skal bare være til å ha pålegg på når jeg er sammen med andre. Orker ikke brødmaset :rolleyes:


#52

Kristin_B sa for siden:

Fælt som dere sliter med brøda deres da :lol:


#53

Distrea sa for siden:

nææææ... er vel bare meg? :p


#54

Kristin_B sa for siden:

Spørs hvilke brød man snakker om det... :lol:

Ble det til å spise allikevel? Hm...??


#55

Distrea sa for siden:

Nei, brødet var helt vassent inni, så konklusjon... dette fikk jeg ikke til :o


#56

Kristin_B sa for siden:

off da! Hm...og nøttebrød er ikke aktuelt å prøve?
Så noen skryte av "Nannahs beste brød" eller no sånt, men det er vel en million forskjellige oppskrifter...
Du kan lage ostekake uten bunn i stedet :sikle: du har jo sitrongele du? ;)


#57

Elanessë sa for siden:

Og dette brødet har ikke noe rar bismak? fra f.eks bakemiksen?


#58

bolleboll sa for siden:

Hei
Denne må jeg prøve. Jeg synes nøttebrøet er godt men det hadde vært fint med variasjon


#59

Bayone sa for siden:

Slik jeg forstår denne er det 2 karb pr. 17 g. Siden en serving size er 17 g og det står oppgitt karb pr. serving.

Er jeg helt på bærtur nå eller?


#60

Tone-G sa for siden:

Da står det et brød i ovnen her, jeg hadde bare 4 egg, så jeg halverte oppskriften..
Hadde ikke bakemix, så jeg brukte soyaprotein.. Å en dasj med fløte, for den virket litt tørr..

Nå er jeg spent (og sulten)


#61

Impulsiw sa for siden:

Høres spennende ut! :D


#62

Impulsiw sa for siden:

Åssen smakte det? ;)


#63

Impulsiw sa for siden:

Aner ikke.. men det passer jo fint med nøtter i. Jeg liker det ikke da. Lagde med mandler og sånne "julenøtter" huskerikkeifarta... blæææh :geip:

I går tok jeg fram et brød fra fryseren - et "siwbrød" - hadde glemt hvor godt det var faktisk..:rolleyes: Så i dag har jeg spist to brødskiver til frokost og to sponplater :ja:

MEN når jeg ser i oppskrifta at det står at man skal knuse linfrøene.. skal man ikke det. Da frigir man karbohydratene i linfrøene slik at man tar de opp :eek: .. så det skal jeg rette!!!

Ellers har jeg bestilt brød nå på spisdegslank.no. Ca 50 kr per brød. Det blir billigere enn å bake selv med ketolysemix.. Skal hente de i dag eller i morgen, så jeg er SPENT ja.. :D


#64

Impulsiw sa for siden:

hmm...da har jeg grovt regnet at et hjemmebakt sånt brød koster 39 kroner..sånn cirka. DET var jo slett ikke ille.. har nok "forregnet" meg litt :_plystre: Et vanlig fedonbrød koster vel ca 33 kroner.

DA tror jeg at jeg skal avbestille de brødene jeg har bestilt faktisk. Sparer jo en del penger. Det var 55 kroner per brød år man bestiller 10. Pluss 130 i bestillingsgebyr.. det blir jammen meg 68 per brød..:eek: små er de også..


#65

eap sa for siden:

Hei. Kan man i steden for 100 gram soyamel
bruke 100 gr soyaprotein?..dette fordi jeg ikke har soyamel hjemme :)


#66

tarantellamor sa for siden:

Nå er det andre gangen jeg prøver dette brødet ditt, selv om jeg den ene gangen bare kuttet ut soyamelet ( hadde ikke..)

Det er et kjempegodt brød!! :D Enkelt å lage, metter, og er sååå godt!!
Jeg er veldig glad i brød, så det er noe jeg har savnet på ketolysekuren..

Flink er du!! ;)


#67

Impulsiw sa for siden:

Godt at du likte det da :ja:


#68

Supernova sa for siden:

Jeg har laget brødet i dag. Brukte bittelitt mer kruskakli oppi og bittelitt johannesbrødkjernemel. Har latt det stå å hvile en god stund nå og lar det vente litt i morgen med å smake ordentlig. Men det både så, luktet og smakte brød i den biten jeg tok.. :) Det lover godt.


#69

Charlotte88 sa for siden:

Nå har jeg også bakt dette brødet. Kjempegodt var det!!!


#70

Meatscience sa for siden:

Jeg hopper inn i denne gamle tråden, kun for å si at dette brødet var virkelig godt! Jeg måtte regne om til 3/8 dels oppskrift, for jeg hadde bare 3 egg, hehe. Men jeg klarte å få 34 tynne, lekre skiver ut av dette, og har brukt halvannen uke på å spise det opp. Utrolig hvor mye disse små skivene metter!! Og så lett å lage, bare å blande alt i bollen mens den står på vekta. Og ingen mystiske ingredienser, og perfekt for meg som har nøtteallergi.

Tusen takk til Siw!:heia:


#71

Impulsiw sa for siden:

Takk :blomster:


#72

Impulsiw sa for siden:

Det ser ut til at jeg må begynne å bake lavkarbo brød igjen..skal jo jobbe med ungdommer.. spise sammen med dem, da er det greit å ha et eget brød!

Noen som har laget dette med en annen vri? Eller kan anbefale en annen oppskrift rett og slett? :D Greit å ha litt å bytte på med!


#73

pleiadene sa for siden:

Hei Impulsiw. Nå skal jeg gå til innkjøp av ingrediensene til brødet ditt. Det høres godt ut, og jeg må finne på noe annet enn ostekjeks .... Så lurer jeg på hvor holdbart det er. Fryser du det? Hvor lenge holder det seg i brødboksen/kjøleskapet? Godt det finnes slike som deg. Jeg er sikker på at om du tar patent på det, vil det bli en slager i butikkene! Det er mange som spiser lavkarbo ....


#74

Impulsiw sa for siden:


Jeg pleier å fryse halve brød..det holder seg noen dager i kjøleskap :ja: Fint at du likte det :D


#75

Jolly sa for siden:

Hei på dere.
Jeg har kjøpt bakemiks på www.sportnutrition.no Her har dem mye forskjellig proteinpulver og slikt. Jeg betalte 550 pluss mva for 3 kg med bakemiks. Men...innrømmer at nå har jeg et firma jeg kunne kjøpe dette på da, så jeg fikk det til innkjøpspris. Veil.utsalg er ca 900 kr for 3 kg, eller 321 for 1 kg.
Vet ikke om du får kjøpt her uten å være en slags kunde, men skader nå ikke å prøve seg. For 600 for 3 kg er nå ikke rimelig, men en grei pris vel?
prøvde å lage pizzabunn her av slikt mel, men det funka dårlig, ble så tørr at jeg hadde kjempeproblemer med å greie å tygge å svelge bunnen. Dårlig forsøk mamma, fikk jeg til svar fra de andre her. Så neste gang blir det mer vanlig bunn, med heller litt bakemix oppi. Her er innhold for bakemiksen som jeg har:

Ernæringstabell per 100g per 40g Energi 1520kj/380kcal 608kj/152kcal Protein 80g 32g Karbohydrater 6g 2g Fett 4g 1,6g

Dalblads - Bake Pro 1 kg

BAKE PRO™ har en proteinprosent på 80, fett 4 og karbohydrater 6. BAKE PRO™ er også utmerket å bruke som et rent protein for proteindrinker. For å få et fullverdig bakeprotein, har Dalblads Nutrition tatt frem et mat/bakeprotein med en av verdens fremste produsenter av myseproteiner. BAKEPRO™ er veldig lett å bruke til oppskrifter, ca. 25% av tørringrediensene bytter man ut med BAKEPRO™.

Anbefalt Bruk:

BAKEPRO™ er veldig lett å bruke til oppskrifter, ca. 25% av tørringrediensene bytter man ut med BAKEPRO™.


#76

pleiadene sa for siden:

Tusen takk for oppskriften, Impulsiw! Bakte det i dag, og det var helt nydelig. Jeg pleier alltid å mislykkes med baking,men dette ble perrfekt på en uperfekt dag. Så det ble et hurrarop som jeg trengte!


#77

Impulsiw sa for siden:

:heia: :heia: :D


#78

Heksa sa for siden:

Et lite spørsmål (noe sent, siden brødet allerede står i ovnen) men det er riktig at det skal være 200 grader på varmluft? Brødet her begynte å bli brunt oppå etter en ti minutters tid, så jeg ble litt usikker.


#79

pleiadene sa for siden:

Ja, Heksa, det er riktig. Og det blir fort brunt, men mitt blir aldri brent! Nå venter jeg i lengsel på ingrediensene som jeg har bestilt! Har plumpa uti med begge beina og spist grovbrød med geitost (fyogfyogfy) - men vi var på hytta og hadde det jentene mine kaller "gul frokost" fordi vi har gult frokostservice, og så er det gul ost, "gule" egg kokt eller som eggerøre, gul appelsinmarmelade (som jentene elsker oppå brunosten)- og siden jeg ikke hadde ordentlig mat til meg selv, så kastet jeg alle hemninger over bord og deltok i den gule frokosten. Men når jeg får "melet mitt" så skal det bakes og fryses så jeg har en stund.


#80

Alouis sa for siden:

Jeg har forsøkt meg på dette- men lager bare et. Skal det fremdeles stå i en time, eller reduseres steketiden?


#81

pleiadene sa for siden:

Jeg lar mitt stå en time. Det blir perfekt. Gled deg!


#82

Impulsiw sa for siden:


Koselig at brødet faller i smak :heia::heia: :ja:


#83

Bøtt sa for siden:

Dette skal jeg prøve i morgen eller en av dagene.abbonerer


#84

KarboMamma sa for siden:

Ser at dette er en gammel tråd altså, men skriver likevel. Dette så utrolig godt ut! Lages i ettermiddag!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.