Er sååå lei brokkoli og blomkål!!! Har blitt at vi har brukt det og salat som tilbehør og nå kjenner jeg at jeg vil spy bare med tanken på brokkoli!!!
Er det noen som kan gi meg tips på annet man kan bruke???
Er sååå matlei nå at ååååå....
sopp!:)
ratatouille med løk, squash, chili, hvitløk, tomat, vårløk, paprika, ha på bittelitt sitron, og et par spiseskjeer revet parmesan, drømmemat!:)
Nei, de skal ikke skrelles! Du kan bare skylle dem og skjære av ca en centimeter nederst, tenker jeg. Så koker du dem i 5-10 minutter, og så er det bare å spise. Mener jeg da. Mamma koker dem alltid lenger, men da syns jeg de blir for mye kokt. Det er en smaksak.
Jeg knekker dem.. Der de knekker naturlig er "riktig" sted, det under er ganske treete... Men du får såklart litt ekstra ut av dem hvis du skreller den nedeste delen istedenfor å knekke den av da.
Jeg koker opp vann med 1 ts salt, 1 ss smør og 1/2 ts splenda (asparges har en litt bitter undertone, som blir borte hvis man har litt søtt i kokevannet) Koker dem bare litt, forveller heter det vel.. 3-5 minutter.
Du kan feks tørrsteke dem kjapt på høy varme i teflonpanne, og når de er brunflekkete hive over smør, salt og pepper, og evt sitron og parmesan :sikle:
Eller nå som det er sommer og man bruker grillen, kan man pakke dem i folie med smør, krydder, hvitløk...... og la dem ligge og kose seg mens kjøttet stekes! Jummi!
En perfekt kokt asparges er så stiv at damene blir forlegne og så slapp at mennene blir flaue. :D Har blitt meg fortalt. Jeg koker dem i 4-5 minutter, og da er de omtrent sånn...
Grønn asparges må ikke skrelles, men jeg tar alltid av et par cm nede.
Den hvite MÅ skrelles, ellers er den vanskelig å spise (treete)
[font=Comic Sans MS][/font]
Fra Art Of Taste:
Ellers her er en oppskrift jeg har postet et annet sted, men ikke oversatt enda. Har laget bare sausen som et eget måltid... Det var veldig godt:
[font=Comic Sans MS][/font]
Chef Morais er en kjent (lavkarbo) kokk jeg kjenner...
Først skal du knekke av den nederste delen av aspargesen, den knekker naturlig i skillet mellom myk og hard del noen cm fra der den er kuttet. Så skal du skrelle den fra 3-4 cm nedenfor "hodet" til aspargesen. Kok opp vannet med litt salt i. Den skal kokes i 3-4 minutter og deretter kan du spise den eller legge den i isvann og ettervarme den i et knapt minutt når den skal serveres.
Det er nydelig godt med Hollandaise saus til :)
Holder fremdeles på Art Of Taste sin metode jeg da..... ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.