Jeg har lest veldig mange av innleggene på denne siden for å finne ut om lavkarbodietter er noe for meg.
Jeg spiser sundt, slik som staten definerer sundt (grovt brød, mye grønnsaker etc) men er fortsatt god og rundt.
Jeg trener mye, er treningsinstruktør på kveldstid faktisk og har god kondisjon og er sterk i kroppen. Men blir jeg kvitt fettet??? NEI.
Har sjekket stoffskifte osv hos legen, alt er normalt på blodprøvene.
Så tilbake til lavkarbodietter..er dette noe for meg?
Jeg ser jo at det fungerer for veldig mange, mange av dere har gått ned veldig mange kilo.
Samtidig så er det veldig mange ting å passe på. Antall gram av ditt minus datt. Noen grønnsaker kan man spise masse av andre ikke..
Det virker veldig komplisert!! I tillegg virker det som om jeg må vie en del tid til å lage mat.
Jeg har en svært krevende jobb og er engasjert på mange områder og har derfor lite tid til matlaging.
Har dere noen tips som gjør at også jeg kan prøve denne kuren, selv i en hektisk hverdag?
Er det mulig å lage en ja/nei-liste over mat slik at ikke alt av varedeklerasjoner må leses med lupe?
Du finner rikelig med informasjon her inne over hva som er ja og nei mat på lavkarbo, så det skal ikke jeg ramse opp. (Et stikkord er vel NATURLIG mat.) MEN, jeg vil gjerne legge igjen en kommentar på dette med å telle karber siden du nevner det. Jeg mener jo da at dette IKKE er noen nødvendighet... sikkert mange som er uenig med meg og det er nok individuelt hva som funker.
Selv teller jeg ikke noe og veier ikke noe, men har innarbeidet solid hva som er ja og nei mat på lavkarbo slik at dette går helt automatisk. Har en hektisk hverdag med mye jobb og trening så jeg gjør det så enkelt som mulig. Skulle jeg veid og telt og stått på så hadde jeg ikke kunnet fulgt kostholdet over tid og jeg hadde blitt altfor fokusert på å spise riktige mengder til at jeg kunne ha et avslappa forhold til maten i lengden.
Spis deg mett, spis strengt i starten til du er vant til hva som fungerer og ikke. Les innholdet på alt du kjøper. Selv holder jeg meg stort sett helt unna også kunstige søtstoffer for ellers mater jeg søtbehover slik at det aldri går over. For meg fungerer det å kutte helt ut frukt i starten men etterhvert må jeg legge til litt og litt frukt og andre karber f.eks litt knekkebrød ellers stopper nedgangen opp. Brant meg på å være for streng for lenge her! Spiser ellers alt av kjøtt, fisk og skalldyr samt grønnsaker (mest av de som vokser over jorden). Og så skal det nevnes at jeg sjelden kan slå meg løs med de mange fristende oppskriftene her på forumet, dessverre :) de sparer jeg til jeg er i mål :)
Jeg går på Atkins, men teller karber ved å bruke øyemål. Jeg har enda ikke veid eller målt de grønnsakene jeg har puttet i munnen, men jeg vet allikevel at jeg holder meg under det nivået jeg skal. Jeg synes han skriver på en sånn måte at du rett og slett bare skjønner hvor mye du kan spise. Jeg er i ketose og vært det siden dag 2. Som sagt henger meg ikke opp i det, og for å være ærlig så synes jeg at dette er en av de enkleste "slankekurene" jeg har gått på. Jeg har det ufattelig bra i matveien, samtidig som jeg er kvitt alt som heter søtsug. Jeg er sulten, men har ikke den jagende sultfølelsen jeg hadde når jeg spiste karbohydrater. Jeg kan ikke annet enn å anbefale deg å prøve, så vil du jo fort se hva du synes...
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.