Jeg er litt grønn på dette foreløpig - har levd på lavkarbo mat for å komme i ketose i ellve dager. Og det har gått fint - iallefall først.
Ketosen var på plass etter to dager bare, og etter en uke var jeg hos legen og veide meg på spesialvekta hennes - hipp hurra - to og en halv kilo fett var borte. Og det enda jeg hadde kost meg med koteletter og rømmedressing.
Men de siste dagene har jeg lagt på meg nesten en kilo... Først trodde jeg det var vann på grunn av mensen (har bare vanlig vekt hjemme), men i morges begynte jeg å lure. Følte meg så sliten liksom. Har ikke hatt det sånn siden ketosen kom i gang skikkelig.
Så jeg testa med en stick da... Var bare såvidt den ble lilla :-((((
Så var det inn i kjøleskapet og sjekke da - hva i all verden er det som har skylden - jeg vet at jeg ikke har jukset.
Og ganske riktig - grillribba som jeg har kost meg med er jo krydret med SUKKER. Er det mulighhhhhh???
Skjønner ikke at den kan ha gjort så mye galt, men det er det eneste jeg finner med karber i seg så da må det jo være den.
Joda - var bare så nedtur å se vekten peke feil vei - allerede nå :-(((
Men jeg har jo tatt av førti kilo underveis, selvom det har stått stille noen år og også gikk på noen kilo igjen før jeg nå tok grep og kom inn i riktig mat igjen så jeg vet jo at det tar tid... Men jeg er nok litt utålmodig - vil ha resultater fort og være kjempepen og slank så jeg kan gå ut og kjøpe nye klær....
Jaja - jeg får ta til etterretning at det ikke er mer grillribbe på meg, og heller gå en tur i dag. Aner ikke hvordan ketose funker, men siden jeg fortsatt såvidt er inne i den, så er kanskje ikke alt ødelagt?
Hadde opprinnelig tenkt å trene skikkelig i dag, men det har ikke kroppen energi til foreløpig. Mett og oppblåst føler jeg meg også :-(
Utslag er utslag på stix'en, så jeg ville tatt det helt med ro, spist riktig og kommet i gang sakte, men sikkert. Noen dager etter at jeg hadde startet følte jeg også meg veldig slapp, men å er jeg godt i gang med treningen igjen. Og jeg gikk ikke opp da jeg hadde mensen, men ikke så mye ned heller...
Se lyst på det, spis riktig - noen blundere gjør vi alle før vi er ordentlig inne i det, og ta det heller en spasertur eller noe som passer energinivået nå til kroppen har stabilisert seg.
Stå på, dette kommer seg, å være utålmodig hjelper dessverre ingenting (selv om jeg skjønner hva du mener, skulle ønske jeg kunne sett bra ut i badedrakt allerede denne sommeren, men....ting får ta den tiden det tar).
:confused: Ja hvordan er det, egentlig...? Hvis man først har kommet i ketose, og så gjør en tabbe ( les skeier ut, noe JEG selvfølgelig aldri kommer til å gjøre:D...) går ketosen over? Hvor lang tid tar det før den kommer tilbake? Hvis man feks har spist 100 karbo en dag(gud forby..):DEr helt fersk og har 100 spørsmål..
Det vet jeg faktisk ikke - er grønn påd ette jeg også. Men regner med at hjernen da får det for seg at den skal brenne karber igjen, også må den vel da gjennom en ny overtalelsesrunde for å bli enig med meg i at ketoner er bedre for oss... Jeg var ganske ør i nøtta de dagene jeg skiftet forbrenning, så jeg har jo ikke lyst til å gjøre det en gang til etter bare halvannen uka heller... For ikke å snakke om at vekta pekte gal vei!
Tok en spasertur istedenfor hardtrening - og da kom formen seg betraktelig, så da ble det styrketrening da jeg kom hjem :-) Blid igjen nå - hah - grillribba tok ikke knekken på denne damen...
Klart den grillribba ikke tok knekken på deg:p Vi har nemlig tatt kontrollen tilbake selv:D - og vi KAN og vi VIL! og ikke no sukkerribbe skal komme her og komme her:boxing:
Flink er ett utrykk, sta er vel et annet... Jeg har nok hørt begge nevnt om denne damen... Men det er ikke så langt som det høres ut - unnagjort på fem kvarter, og jeg sykler ikke hjem igjen etter jobb - da er jeg for sliten.
ja marinader, ketchup, pastasauser, tacosauser, chilisauser, etc, etc putter man sukker i fordi det da smaker my bedre. Også masse annen skit er i slike produkter og det stiligste er jo at man kan klare å lage det meste selv !
Gå i krydderhylla og kjøp rene krydder. Kjøp kaldpresset oliven (jomfru), etc og lag marinader selv...uten sukker...
Lag tacosaus selv (tomat, paprika, hvitløk, hakk opp og varm i kjele). Her finnes uante muligheter for den med litt oppskrift og matkunnskap i hodet.
Uhu.... denne berømmelige tacosuppa mi... Lurer på om dette tacokrydder blandingsposene er full av sukker eller noe jeg :eek: Skikkelig oppblåst og opp 1 kg:eek::eek::eek: Eller for mye salt eller... har nemlig telt karbs og vært flink:hylgrine: Så da var det min tur nedom kjeller`n... hmf.
Veier meg dessutet Aaaaaltfor ofte...
Bare sånn for å ta det med veiingen ihvertfall - jeg veier meg hver dag jeg. Det har jeg gjort i flere år. Ene og alene fordi at hvis jeg begynner å legge på meg, så legger jeg kjapt på meg fire kilo på en uke, så jeg foretrekker å oppdage det før...
De selges på vanlig butikk. Er samme type glass som Kanel etc. FOr å være ærlig synes jeg ikke den er god, og en litt dårlig erstattning for Taco - men nå er taco det beste jeg vet da sparke
Og du, taco er noe av det verste du kan spise og veie deg dagen etter - det er jo såå salt (er det ikke 27% salt det står bakpå mixen?) - suuger til seg vann. Det kjekke er at dem flyter av igjen fort :p
Edit: Kanskje det ikke var dette tacokrydderet dere mente?
1-4ss chilipulver (alt etter hvor sterkt man vil ha det)
6 ts løkpulver
4 ts malt cumin (kjøp i innvandrerbutikk. jeg syns disse har best smak )
4 ts hvitløkspulver
4 ts paprikapulver
4 ts malt oregano (pulver!!)
Eller en annen variant:
cumin+cajennepepper+oregano+salt+paprika+noe søtt (søtning eller sukker)
Sist bare tok jeg litt av hvert til det smakte bra
joho, så har man taco...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.