Tortilla chips med ost fra Kims er min absolutte snacks-favoritt, og jeg lurer på om jeg kan spise følgende: 1/2 pose (75 g) sammen med salsa, hvis jeg tar 3 ss proteinpulver i 3 dl vann i tillegg. Dette blir 30 g protein. Jeg putter oppi en skje husk også (malte psyllium-frø). Nå har jeg ikke noen poser med Kims tortilla chips i huset, så jeg får ikke sjekket næringsinnholdet. Det er det vel ikke noen av dere som har liggende i skapet heller, vel...he, he.:p
[b][/b] Tortilla chips'ene må jeg spise med Kims medium salsa og salsaen inneholder pr.100 g: Energi ca. 200 kJ (50 kcal), Protein 0-1 g, Karbohydrat 10 g, Fett 0-1 g).
[b][/b] Poenget mitt er i hvert fall: hvor mye karboh.rik mat kan jeg spise hvis jeg i tillegg tar 30 g proteinpulver??? Da kan man jo gjøre dette hvis man skal på bursdag o.l. :D
[b][/b] Noen som har peiling?
[b][/b] ;) marianne
Protein oppveier ikke karbo, men det senker den totale gi en på måltidet.
Spis minst like mye protein som karbo( helst mer) . Bruk helst et protein pulver som inneholder mye kasein eller vanlig protein holdig mat.
;) Karin Hvoslef putter proteinpulver i bake-oppskriftene sine i jentemat-boka, og dr. Barry Sears skriver i Soy Zone-boka at man KAN legge høy-glykemiske matvarer på tallerkenen hvis man bare passer på å samtidig spise en like stor mengde protein???!! [color=#ff00ff][/color] Jeg mener også jeg leste noe "Lindbergsk" om dette tema. Jeg skal lete!!! [color=#ff00ff][/color] Ha en proteinrik kveld! :p marianne
Jepp, protein senker gi en i et måltid, men man må alikevel tenke på mengden karbo. 100gram karbo er 100gram karbo uansett hvor mye protein man spiser.
Fælt du skriker da Nille! Må da få ta meg en dusj da vel... :p :D
Du er inne på noe Marianne. Men det er én ting å legge til proteiner for å dempe blodsukkerstigningen hvis man skeier ut med noe høyglykemisk. Noe annet er å "spekulere" i hvor mye karbohydrater du kan spise hvis du spiser så og så mye proteiner. Karbohydratene dine bør komme fra grønnsaker, frukt, bær og nøtter. Basta bom! ;)
[color=navy][/color]
Kristian: Hvorfor kasein og ikke myse? Det er jo så mange som ikke tåler kasein. :confused:
Jeg ække noen bacon-jente, nei...men man skal jo ikke stagnere og ikke prøve noe nytt her i livet. Det kunne i og for seg vært kalkun-bacon - men det får jeg ikke tak i - og dessuten det var det med de dårlige proteinene i kjøttet for oss "A-blodtypere" da.
Interessant! Proteinpulveret heter Power Shake og er fra Multi Power. Jeg har kjøpt det fordi jeg ønsker å bruke proteinpulver basert på soyaprotein og ikke fra melk (som jeg ikke tåler så veldig godt) og fordi soyaprotein skal være det proteinet min blodtype utnytter best. [color=magenta][/color] Jeg fant ærlig talt ikke noe kasein her, og det heter vel muligens det samme på engelsk...gulp?!:confused: [color=#ff00ff][/color]
:p marianne
Hadde ikke du laktoseintoleranse marianne? da skulle det ikke være noe i veien for at du skulle tåle kasein som er melkeprotein. Riktignok er det noen som er veldig allergisk mot kasein, men.... kanskje du hverken tåler kasein eller laktose.
MHM; jeg har ikke hevdet at det er bedre med kasein enn myseprotein, men jeg ser gjerne at begod utgreier det litt.
Å unnskyld kjære Begod....!!!! :o Hvordan KUNNE jeg få en annens navn inn i mitt hode når jeg mente DEG? Det skal ikke gjenta seg....;)
[color=navy][/color]
Men, alstå: Nå skjønner jeg ikke no'. Vi snakker jo om to typer proteiner (myse + kasein). Men proteiner har da ikke glykemisk indeks. Selv om det tas opp lettere i kroppen, så er det ikke dermed sagt at BLODSUKKERET øker. (Hvis du ikke spiser veldig mye da). Hurtig opptak i musklene er jo bare positivt.
[color=navy][/color]
Eller hur, BEGOD? :D
:confused: Ehh...det var da bacon det sto i meldingen og ikke bacon-chips? Finnes bacon chips i det hele tatt spør nå jeg om. Jeg trodde det var snakk om vanlig bacon og det kunne jeg få tak i før på Rimi/Kiwi - men ikke nå lenger.
Bacon-chips er det det samme som bacon-crisp? Og er det egentlig sunt???:rolleyes:
Spekulere og spekulere, sier du! Men jeg må jo få kose meg litt. Og jeg skal bare ned 5 kilo. Og jeg har ikke dårlig tid på å gå ned de kiloene...eh :o marianne
Begod mente selvfølgelig at en skulle velge kasein som proteinkilde hvis en skulle spise proteinpulver sammen med raske karbo. ;) Jo jeg forsto Begod men hvor stor betydning trege protein har på GI, det vet jeg ikke:o
Ja eller Bacongull eller noe annet Baconsnacks. Fjærkre har vel neppe så mye ekte bacon at det gjør noe så hvis det skulle vært noe som het kalkunbacon så hadde jeg styrt unna. Det er viktig å sjekke karboinnhold før en kjøper baconsnacks for av og til hender det at det inneholder andre ting enn bacon:mad:
Skjønner meg ikke på HP som lar deg legge ut ett så fint bilde av deg på nettet. Du må jo få mange tilbud hver dag:D
...er faktisk på grensen til å være sunt ja. Er ikke så flink til å "Quote", men dere husker sikkert spørsmålet noen innlegg lenger oppe....
En av lavkarbo-guruene, nå husker jeg ikke hvilken, tror kanskje Atkins, sier at bacon-crisp er veldig bra. Det er så å si bare fett og proteiner, og faktisk mye mer proteiner enn fett. Nå har jo alle forskjellige ting å ta hensyn til, men hvis man holder seg til ekte vare, så er det ikke mye galt i å kose seg med det innimellom. Det er nygelig med avocadodipp til. Men man må nok lage den selv for å vøre sikker på at det ikke er noe styggedom i den. :eek:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.