< Tilbake til oversikten

For få karb'er?

#1

karbolia sa for siden:

Hvor mange karb'er er å regne som for få karb'er? Og hvor mye har det å si?

Akkurat nå ligger jeg på 20 karb'er om dagen...men da er jeg avhenging av å spe på med karb'er her og der.

Antar at det ikke har noe å si om man plutselig en dag ikke kommer seg over 10 karb'er...så lenge man ellers er flink... eller?


#2

Gerd sa for siden:

Du bør ligge mellom 15 og 20 karber dagen. Å gå under det, gjør at kroppen kan tro at du sulter den, og setter inn spareblusset. Og de fleste karbene skal komme fra grønnsaker som vokser over jorda. De gir næring, vitaminer og mineraler som gjør at kroppen fungerer og forbrenner optimalt :ja:


#3

karbolia sa for siden:

Ja, 15-20 karb'er om dagen har jeg fått med meg.

Det jeg lurte mest på er om det ødelegger å kommer litt til kort en dag... ?

Jeg mener å ha lest et sted at kroppen ikke husker lenger tilbake enn de siste 3 dagene. Så så lenge man stort sett ligger på rett nivå burde det vel gå greit... svarer meg selv :cool:


#4

Xenia sa for siden:

I boka leste jeg at man ikke skal overstige 15 karber daglig, det er på forumet her, som jeg leser at man kan ha mer... :confused:
Jeg har nok ligget nærmere 11-12 g karber til tider jeg... Litt redd for å overstige, om jeg skulle ha feilregna på noe...

Blir det helt feil å kutte grønnsakene da ? Eller å ligge lavere... Det heter vel Skaldemann istedet bare... ??


#5

karbolia sa for siden:

Jeg har en tendens til å runde OPP...liker best runde tall....og ergo har jeg lagt meg på 20 karb'er om dagen i matplanen min. På den måten vet jeg at jeg ikke får for lite...


#6

Xenia sa for siden:

I boka står det 15 g for damer, og 20 g for menn... :confused: Men godt å vite at det ikke gjør noe om man overstiger de 15 litt da...
Jeg har også funnet ut at Cocossa og kjerringrock gjør litt susen... :D Og ikke fylle opp magen for mye... :rolleyes:


#7

karbolia sa for siden:

Jeg har ikke fått boken enda, men den er på vei... og da skal jeg lese den fra perm til perm. :cool:

Forrige uke målte jeg ikke maten annet enn sånn ca... og gikk ned 3,4 kg. Denne uken er alt oppmålt og på ca. 20 karb'er. Det blir spennende å se om det fremdeles funker.

Dersom jeg evnt. ikke går ned denne uken skal jeg nedjustere karb'inntaket, regner jeg med. :)


#8

nellie sa for siden:

Det er ikke vanskelig å spise mellom 15 og 20 karber om dagen.
IKKE gå under 15.


#9

hansola sa for siden:

Kan det ha noe med hvor mye overvektig man er?

Jo mer man skal ned i vekt. Jo mindre karber. Skaldemann sier vel helt ned i 12 om dagen i sitt opplegg for de i 50+ gruppen.

Jeg har kun lest skaldemann sin bøker. Og i hans kur for 50+ skal man jo ikke ha mer enn 3 g karber pr måltid. Ogsåvidt jeg husker, så annbefaler han ikke noe sted å øke antall karber. Heller tvert i mot. Hvis 25 + ikke virker (6 karber pr måltid) så mener han at veien til målet er å minke antallet karber.

Jeg er veldig usikker jeg. Er det noen som vet om noen forskingsdata på dette? (om hvor suksess grensen på ant karber pr dag) Og hva står det egentlig om dette i ketolyse boka. Kanskje Torkel har mottatt haugevis av mail fra folk som forteller om sine erfaringer slik at han har litt "forskningsdata" på dette. Nå som kroppen ikke er så sulten lenger har hjernen begynt å tørste etter informasjon i stedet.:)


#10

nellie sa for siden:

Det har nok noe med karbetoleransen å gjøre, tenker jeg.
Som vel avhenger av flere ting enn bare hvor mye man veier.
Selv veier jeg 88 kilo, noe som vel ikke kan regnes som KJEMPEOVERVEKTIG og jeg tåler helt fint 20 karber dagen.

Skaldeman og Ketolyse er vel to ganske like men likevel temmelig forskjellige dietter.


#11

karbolia sa for siden:

Det er absolutt verdt å forske på. :)

Det viktigste er jo uansett å finne noe som man vet man kan leve med resten av livet. :cool:


#12

Nille sa for siden:

Uansett om man velger Skaldeman, Ketolyse, Atkins eller noen av de andre kegogene diettene, så er det kroppene våre som bestemmer hva vi tåler/ikke tåler. mange års erfaring og forskning har vist at det er få som oppnår noen fordel ved å spise under 20 gram karber pr dag. Det er ingen signifikant forskjell om man spiser 15 eller 20. Men NOEN må ned på 15 for å komme igang. Dette er er fåtall viser det seg.
[font=Comic Sans MS][/font]
Om man skal kutte karber er den generelle regelen at man IKKE kutter grønnsakene. Det er vel kun Skaldeman som sier det, og det er egentlig ikke noe han anbefaler folk å gjøre - om man leser boka godt. (Det har han iallefall uttalt; at det er hans egen erfaring med egen kropp, ikke nødvendigvis en anbefaling til andre).
[font=Comic Sans MS][/font]
Man må selv finne ut hva ens egen kropp tåler av karber, både øvre og nedre grense. De fleste jeg kjenner (og det er mange) opplever at vekttapet stanser opp om de spier for lite - både av karber og mat generelt. Lavkarbo er ikke en sultekur. Man skal ikke spise for lite og skal ikke være sulten - og vi teller ikke kalorier !


#13

Impulsiw sa for siden:

I den boka jeg hadde (som jeg har lånt bort - huske ikke navnet), skulle man ligge under 20 de første 14 dagene, deretter kunne man øke men dog ikke overstige 40 per dag. Sjefen der jeg jobbet gikk ned 7 kilo (de var ganske slanke fra før), en kollega 8 kg og mannen hennes 20. Min mann gikk ned 14 kg. Så jeg tror nok det er indididuelt fra "filosofi til filosofi" hva som anbefales, men det meste virker bare du ikke spiser for mye karber.. trur eg.. :ja:


#14

nellie sa for siden:

Jeg er på atkins og nå spiser jeg 35 karber om dagen.

men det gjør nok ikke noe om du kommer under den grensa på 15 om dagen, AV OG TIL. men det er ikke noe å satse på. Og jeg hadde heller tatt meg et par biter paprika eller no, for å få det opp


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.