< Tilbake til oversikten

Hva er "verst"? For lite fett, eller for mye karbo?

#1

hansola sa for siden:

Etter endelig å ha fått GI0 boka til skaldemann har jeg funnet ut at jeg har fått i meg alt for mye karber pr måltid.

Da jeg leste den forrige boken, omtrent slik fanden leser bibelen, og har kun tenkt på forhåndstallet mellom fett/protein+karber. Og har prøvd å få dette over 1 i hvert måltid. Og har fått det til med å spise MYE fløte , smør og Rømme. Har retten min hatt for lavt forhåndstall har jeg blandet inn rømme eller fløte for å rette på det.

Har spist mye kyllingfiler med "ostesaus" og oste "lasagne" og har vel gått ned ca 400 gram i uka den siste tiden på denne dietten. Men, ved nærmere kontroll så fører jo dette til at jeg kommer raskt opp i 20-30 karber om dagen. Særlig i ostelasagnen, der det jo er hakkede tomater og løk også. Jeg har også brukt veldig mye ost i kosten. Men, den bedrer jo ikke forhåndstallet. Unntatt hvis jeg bruker tines krydder oster. Men, da kommer det jo enda mer karber.

Det virker som om jeg ikke blir mett av hans retter på 50+ hvis jeg ikke får i meg for mye karber.. feks hans wallenbergere. Der klarer jeg fint å spise 400 g kjøttdeig. blandet med 2 dl fløte og 3 eggeplommer. Kakene blir gode. Men, jeg blir ikke mett hvis jeg ikke spiser alle sammen. Og bare fløten her sprenger grensen på 3 karbiser pr måltid. 5,8 karber bare i fløten. Men, forhåndstallet blir pene 1,6. Reduserer jeg til 1 dl følte så kommer jeg innenfor kravet på 3 karber. Men, forhåndstallet synker til 1,2. (nå har jeg bare prøvd å føre 50+ opplegget i to dager, og det ga mye mere utslag før da jeg måtte ofte bruke 4 dl i en rett for å bikke grensen på 1)

Oii leser dere enda.. ble visst litt utbroderende det her er jeg redd. Men, er det noen som har noen betraktinger omkring tema. Jeg tar i mot alle innspill/diskusjoner jeg.

For å gå fortere ned i vekt. Ville dere godt for lavere forhåndstall (pga for mye proteiner) eller øke forhåndstallet og dessverre få noen ekstra karber med på kjøpet?

Eller enda bedre. Er det en matvare som øker fett andelen drastiskt som ikke inneholder en eneste 1 karbe?

Og igjen takk for et enestående forum. Når ting går litt i stå, er jeg stadig innom og leser og får ny inspirasjon. Og har nå gått ned 8 kg siden oppstart 10 mars. Jeg er forsåvidt fornøyd. Men, har jo sett at menn ofte raser ned i vekt.. feks T-bird som var omtrent på samme utgangspunkt som meg. Og slanket seg 8 kg på en halv dag omtrent.
[font=Times New Roman][/font]


#2

Areola sa for siden:

Smør og oljer?
Et godt tips jeg har fått her inne er å bruke ostehøvelen på smøret, og legge skiver over den varme maten..

Jeg kan ikke så mye om det andre der, så lar noen andre svare på det :p


#3

hansola sa for siden:

Ja, kanskje jeg kan øke smørbruken, men det er jo 1g karber på 100 gram. Men, mindre enn i fløte og rømme.

Når det gjelder oljer har jeg fått litt nåja etter ett noe (les veldig) misslykket majones prosjekt. Så hver gang jeg prøver med en rett med olivenolje, så blir jeg rett og slett kvalm.

Ellers er jeg fortsatt nyskjerrig på folk som har vært lengere i gamet enn meg og har noen betrakninger om hva som er best/værst med for mye karber eller for lite fett.

Og er det noen som vet om en ost med høyere forhåndstall enn 1, men uten karber?


#4

Areola sa for siden:

Du må tenke på hvor mye du bruker av smør/fløte/rømme også.
100 g smør er jo ganske så mye i forhold til 100 g fløte/rømme.

Har du prøvd rapsolje? Den smaker ikke så mye, synes jeg, er heller ikke olje-fan.


#5

Alfamann74 sa for siden:

8 kg på litt over en måned er nå ett veldig bra resultat! Du raser jo ned i vekt. 8 kg på en uke eller kortere tid er absolutt ikke å anbefale og om noen har fått det til så må de ha hatt veldig mye vann i kroppen som har utgjort mesteparten av denne vektreduksjonen.


#6

hansola sa for siden:

Jada. vet jeg ikke skal klage så altfor mye på mitt tempo. Kommentaren ang T-birds fantastiske prestasjon var sagt med en solid dose glimt i øyet.

Og jeg er kun nyskjerrig altså. Hvis to tvillinger hadde hatt akkurat samme overvekteten. Denne ene hadde spist litt mer karber gjennom tilsatt fett i maten og feks havnet på 20 karber om dagen med forholdstall 2. Kontra den andre som lå på 12 karber om dagen og forholdstall ca 1,2. Hvem hadde mistet mest vekt i løpet av 2 mnd.

Mrk. her kommer karbene fra feks fløte, smør og rømme. Og ikke fra grønt.

Hva tror dere om dette hypotetiske tilfellet.
.


#7

energibunten sa for siden:

På lavkarbo merker jeg etter et halvt år at et måltid med for mye karbo (les normal føde) gjør meg sulten og godtesjuk allerede etter 2-3 timer. Dvs blodsukkervariasjoner innvirker relativt mye på min apetitt og energinivå. Med lavkarbo må jeg være flinkere til å passe på å spise nok ila en dag slik at jeg ikke skal gå ned i vekt for det trenger ikke jeg da jeg trener endel og må holde fettprosenten på et sunt nivå.

Så jeg anbefaler at du heller øker inntaket av protein/fett enn karbo med bakgrunn i at diettens påvirkning på apetitten og metabolismen er viktig å beholde.


#8

hansola sa for siden:

Ja. det er det han som i mitt tenkte eksempel har gjordt. Han føyer til mer fløte/rømme enn broren, og dermed øker karboinnholdet litt. Jeg er ganske sikker på at 20-30 karber om dagen fortsatt er lite nok til å gå unnder sikkelig lavkarbo, men, vil han gå ned raskere enn broren som ligger på 12 karber om dagen pga att fettprosenten hans blir mye høyere. Eller er det karbene som da blir bremseklossen.


#9

Veggpryd sa for siden:

Grattis med en flott nedgang! 8 kilo siden 10. mars er utrolig bra! Du raser ned i vekt!

Jeg synes du bruker mye fløte, og det er en skikkelig festbrems for mange (inkl. meg selv) og da snakker jeg om litt fløte i kaffen, litt fløte i omeletten osv. Når du blander 2 dl. i en farseblanding, har du sprengt mye allerede. Hva med å bruke mye meierismør i stedet? Eller rømme. Eller enda bedre - ribbefett! :D Det er yummi og ekstremt sunt for oss på Skaldeman (0 karber og bra for forholdstallene!). :)


#10

Heidisvry sa for siden:

Hva er forhåndstall?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.