< Tilbake til oversikten

Vanskelige mattestykker

#1

karbolia sa for siden:

Sitter og skal regne ut hvor mye karb'er det blir pr. måltid denne uken, men jeg synes det er så vanskelig.

Er det flere enn meg som sliter litt?

Antar at det blir lettere etterhvert når jeg begynner å rullere på ferdigutregnede måltider, men nå i starten er det litt mye på en gang. Både finne ut HVA man kan spise og HVOR mye man kan spise. :confused:


#2

MorStine sa for siden:

Det er litt å sette seg inn i, men det er ikke vanskelig dersom du veier på digitalvekt og bruker matvaretabellen på forsiden her. Jeg har skrevet ned det jeg bruker mest i en bok, så er det det bare å slå opp der, ferdig utregnet...:D


#3

Distrea sa for siden:

Det går mye lettere etterhvert, da tar du det på øyemål.
Lurt å ha en lapp hvor du fører opp de mest brukte matvarene og ha den tilgjengelig. :ja:

hvis du har bokser, poser... eller noe ferdig, så skriv rett på!
Feks: hvis du har en blåkål/brokkoli blanding... da kan du skrive på den hvor mange karber det er i hele posen og pr 100 gram GOD synlig med en god sprit tusj.

Er det det at det er tungvint eller vanskelig som er problemet?

det går så fint så :ja: :)


#4

karbolia sa for siden:

Jeg har skrevet ned karb pr. 100g på det vi bruker mest av her i huset. Det er nå min nye store-kloke-bok. :D

Det vanskelige går på det å vite helt hva jeg skal regne med og ikke. Så nå tar jeg med alt. Blir noen rare tall, men sånn er det vel?

Jeg lager all mat fra bunn, så det er mye veiing som skal til... hehehe


#5

karbolia sa for siden:

F.eks har jeg planer om å lage en stor bolle salat i dag og få den til å rekke noen dager.

Antar at jeg da må veie opp alt når det er oppkuttet (før jeg tar i hver ting) og så plusse samme alt og dele på 100g og plusse opp til det jeg spiser osv?

Jeg tror jeg gjør det vanskeligere enn det er. :cool:


#6

terry sa for siden:

Hei

Dette står en eller annen plass på forumet. Har desverre glemt hvem det var som skrev det:o (Gerd og en annen).
Kanskje det hjelper litt?


#7

karbolia sa for siden:

Takk for svar!

Jeg har stort sett regnet i hele dag...og snart har jeg nok ferdigmåltider (altså utregnet) til at jeg skal ha grei mat å variere på de neste ukene. :D


#8

Marita sa for siden:

Et tips er at du, hvis du finner noe du liker, noterer hele "oppskriften" på måltidet og skriver ferdig summert hvor mange karber det inneholder.. på den måten kan du etterhvert mixe og matche fra frokost/middag/kvelds uten å måtte regne hver dag! Du må kanskje fortsatt veie, men du slipper regninga.. En annen ting er jo det at etterhvert sitter regningen også i fingrene, så blir lettere :D


#9

karbolia sa for siden:

Ja, det er det jeg har holdt på med i dag. :cool:

Nå er den store-kloke-boken min full av mange fine oppskrifter og mange fine tall. :D


#10

Photobscura sa for siden:

Jeg bruker mat på data, men rømme og egg stemmer ikke der.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.