Dette er jeg ganske usikker på, for jeg har lest noen steder at det tar dager, noen andre steder at det tar timer.
Mest logisk har jeg antatt at alkoholen er brent ut av kroppen i samme stund man er 'kjørbar', som vel er pluss minus et halvt døgn.
Det jeg tenker på da, er det faktum at alkohol er mer lettilgjengelig som brennstoff i kroppen enn fett og sukker/stivelse (i den rekkefølgen), og hvor lenge etter at man sluttet å drikke til kroppen er ferdig med alkoholen og igjen tar fatt på fettet?
Er det noen som har et klart svar på dette?
Jeg regner med at det er avhengig av hvor mye man har drukket, så la oss si en flaske vin, da, for å ha noe å forholde oss til :)
Jeg tror ikke det er fare for å komme ut av ketose selv om man nyter alkohol, forstått det som at kroppen forbrenner da alkoholden først, før den forbrenner på fettet igjen. Men for mange karbo i alkohol er litt "farlig".
Kunne gjørt mye for ett glass rødvin eller en kald pils.
Skal på polet før 17 mai å kjøpe meg baccardi apple, blande den med sprite zero og så får heller kroppen litt av 18 mai forbrenne på det:) Kan gå meg en tur for å bøte på, men er ikke aktuelt å slutte å leve og kose seg for min del. Alt har sin pris :p
NÆI :eek:
Hehe :D
I dag skal i alle fall jeg skåle arbeiderdagen inn! Ikke hard på spriten, men nyter gjerne den deilige smaken av en god røykete whisky :)
Photobscura, du er en kvinne etter min smak. Jeg fortrekker også rødvin og whisky framfor det meste. En herlig, litt røykfull single malt..Nam!
Ellers liker jeg et ørlite glass cognac etter en god middag...:gator:
Cognac har jeg ikke lært meg å like enda :o, og får nesten deng av feinschmekkerne i familien da jeg heller deres Larsen i kaffen... Men whisky, mmm, ja! Any time :D
Laphroaig smaker som brent myr, og det er ikke mye godt! Og Larsen er den verste cagnacen jeg vet om! Fysj og fysj....;o)
Men, derimot så smaker Martell XO helt himmelsk, men prisen på den er rimelig uoverkommelig for meg så derfor blir det Braastad XO som er overkommelig i pris.....når, jeg tenker meg om så har jeg ikke drukket cognac siden jul.....og det er Mr. Atkins og Herr Ketolysekur sin skyld!!
Jeg tror Larsen og XO-folket er av to skilte verdener, hehe, folk som liker Larsen hater XO, og folk som liker XO hater Larsen... Snodig. Jeg liker ingen av delene, og synes det smaker etterbarberingsvann av alt sammen...
Men så måtte jeg gå på kurs hos en pønker under et bord for å lære meg å like whisky i hin tid, kanskje det må like drastiske tiltak til for at jeg skal like Cognac også?
Men i tretti dager? Oi, du tenker ikke på hasj da? Eller, det er jo i tre uker ca?!
Har noen hørt om at dersom man har røyka mye hasj mens man er tjukk, så kan man bli rusa når man går ned i vekt, fordi THC lagrer seg i fettet og blir frigjort når fettet forbrennes? Måtte bare nevne det, for det høres helt sykt ut. Men så lurer jeg på om jeg leste det på Dagbladets nettsider også :rolleyes:
Jeg likte heller ikke cognac før i tiden, men etter en fortreffelig middag på Københavntur en gang så måtte bare det måltidet avsluttes med kaffe og cognac, sa det som det var til kelneren at jeg egentlig ikke likte cognac, men at jeg måtte ha cognac så han fikk finne en han var sikker på var god! Dermed kom han med Martell XO, og jeg ble hekta!
Du vet det sikkert, men Larsen er en konjakk-produsent, og XO er en kvalitetsbetegnelse (m.h.t. lagringstid på fat). Det produseres med andre ord Larsen XO.
Og til kanutten som lurer på om Laphroaig er irsk; svaret er nei, den er skotsk.
Selv liker jeg det meste. Det er lettere å ramse opp det jeg ikke liker.
Det er Tequila, Genever og Grappa. Jeg har ikke smakt mange varianter av disse, og det finnes temmelig sikkert representanter fra disse av høy kvalitet. Men mine erfaringer med de nevnte typene har ikke fristet til videre utforskning av varene.
[quote=Oban;455546]Du vet det sikkert, men Larsen er en konjakk-produsent, og XO er en kvalitetsbetegnelse (m.h.t. lagringstid på fat). Det produseres med andre ord Larsen XO.
Larsen XO er akkurat like vondt som resten av Larsen konjakken! Så en bør nok prøve seg litt frem blant de forskjellige merkene uansett V.S., V.S.O.P. eller X.O. Men, ja X.O. er ett kvalitetsstempel, men dyrt er ikke alltid godt.
Drikker i allefall ikke denne konjakken fra senne Senjamannen... han som er gift med ei, men har en kjæreste i tillegg som bor sammen med ham/dem.... Han bor sammen med to damer altså....Bertelsen.... urk.. Satte konjakken fast i halsen da jeg leste det, SÅ ille var det for meg, men så er sikkert jeg prippien og sær da.. :rolleyes:
Ojjojjojj, her var det mye koselig snakk :D Noen som skal kose seg med det ene eller det andre i dag? ;)
Holder meg til hvitvin og øl her, men morsomt er det at jeg var på bli-kjent fest en gang (vi er hovedsakelig kvinner), og jeg var en av de eneste damene som drakk ØL :o Og det som er så godt..:D
det var en her som ikke likte Tequilla og Grappa.
Kommer fra Trøderlag, og hvis du hadde bydd fram så dårlig heimbrent på fest i Stod så hadde det vanka juling.
Kanskje det hadde vert en foretnings -idè . Produsere noe aldeles forferdelig jæ---- heimbret. Klistra på en fancy etikett, feks bildet fra LP`n Drunk and Happy av Prudence. Og solgt det til blodpris. Slik at hippe og kule kan skryte av at de drikker noe dyrt. ( det er ikke nødvendig å være hipp og kul for å like T og G, mener på ingen måte å "mobbe" folk som liker andre ting enn meg. Bare en fordel for for da blir det mere godsaker på meg)
Heldigvis liker vi forskjellige ting, tenk hvor kjedelig det hadde vert hvis alle skulle drikke samme sort øl/brænnevin/vin.
Men heldigvis er noen ting faste:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.