Kjøpte cottage cheese i dag, og åpnet de nå. Alle tre boksene har skillt seg, dvs det ligger et lag med noe hvit flytende "oppå".
Det betyr vel at den er dårlig?
Den har alltid hatt en tørr overflate når jeg har åpnet de tidligere...
blir vel ikke noe frokost på meg i morgen tidlig da... leiseg
Hmm, ja... jeg ville ha droppa den. Det kan virke som om den har blitt stående for lenge i romtemperatur i butikken eller noe sånt.
Jeg har vært utsatt for det samme, smakte, men kastet det i søpla.
-Jeg vet dette er en gammel tråd, men itilfelle andre lurer på det samme: Det blanke som flyter på toppen hvis rømme, youghurt eller cottage cheese har stått rolig en stund er myse. Rent protein, så bare rør den nedi og spis og kos dere. (Hvis det ikke har gått et par måneder over dato, da er det ganske sikkert ikke myse.);)
Enig med deg. Det skal lang tid til før både CC, fløte, rømme og creme fraiche blir dårlig. Datoen på boksene er siste salgsdato og med dagens behandlinger varer forbruksdatoen mye lenger. Stillestående kan både rømme, CC og CF skille seg, og det kan fløte også.
Bedøm gjerne etter lukt og smak, og husk at "litt" sur fløte fortsatt kan brukes i sauser og vafler.
Odde:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.