< Tilbake til oversikten

En god gryterett til mer enn 10 prs. ?

#1

Princez sa for siden:

Heisann :)

På søndag har jeg invitert familie og venner på bursdagsmiddag, og tenkte at jeg skulle lage en god gryterett av oksekjøtt. Trodde det skulle bli enkleste sak i verden å finne en som gikk an å spise på ketolyse, og som i tillegg så god ut! Men der tok jeg feil.

Sender derfor ut et lite rop om hjelp her... Har ikke så lyst å stå på kjøkkene hele søndagen, og vi bli 17 personer til bords!! HJELP! (noen, please!)

Noen som har en super oppskrift på en type bryn gryterett (jæger/mexicansk f.eks) som jeg kan servere med salat til...

PS: har sett etter oppskrift her inne også, men finner ingen...


#2

Levita sa for siden:

Heisann!

Jeg er veldig glad i å lage en "Biff Stroganoff", om jeg tror skulle fungere på Ketolyse også. Problemet er at jeg lager alt sånt på slump. Brun kjøtt, champignon, løk og hvitløk om du ønsker det (det liker jeg best). Kutt opp paprika (helst grønn på ketolyse) og kanskje noen andre grønnsaker du skulle ha lyst på. Kan tenke meg at brokkolibuketter eller vannkastanjer f.eks. kan være godt. Ha grønnsakene i gryta med alt det andre, hell over fløte i passe mengde (kommer an på hvor mye saus du ønsker) og smak til med sukkerfri tomatpure (denne gir fin farge også) og f.eks. oregano eller litt basilikum. Selvfølgelig salt og pepper til slutt. Kok til paprikaen og de andre grønnsakene er passe myke og fløten har kokt litt inn.


#3

Lindabtn sa for siden:

jeg har en kjeeeeeeempr god en, men det er med deig da, og ikke kjøtt! har servert den til både familie og venner og den har blir ELSKET!!!

1 pk kjøttdeig\karbonade
1 pk bacon
1 løk
1\5 paprika
1 boks hakka tomater
2 ts tomatpure (trengs ikke, men blir litt rosa og blass uten, og så gjør den retten litt tykkere)
2 store ss seterrømme
1 dl fløte
1 ts hakka chili på glass
1 dæsj flytende kjøttbuljong\1 terning
1 ts cayennepepper

Kjøttdeig stekes sammen med løk. Tilsett de øvrige ingrediensene (pluss den stekte baconen) og la dette småputre i en ca 10 min tid.

Serveres med en god salat og\eller Lindabrød (som Gerd kaller det :p)

Og nyyyyyyt!!!!!!!!

Tips:

  • Bytt ut bacon med kyllingpølse eller ketolysepølse

kan tenke meg denne oppskriften holder til 3-4 pers.


#4

Lindabtn sa for siden:

men det hadde sikkert vært kjempe godt å blande deig med kjøtt :ja:


#5

Gerd sa for siden:

Denne er skikkelig digg :sikle:

Skal forresten ha den til middag i dag :D


#6

Lindabtn sa for siden:

jeg også :p tredje dagen på rad nå :lol:


#7

CHESS sa for siden:

Her kommer en kjempegod kjøttgryte ifra meg:
KJØTTGRYTE FRA BURGUND ( Boeuf Bourguignon )

700 gr oksekjøtt i terninger
steikes i smør, salt og pepper
150 gr bacon i terninger, brunes og has i gryta rett før servering
3 store champingjong i skiver brunes.

4 dl rødvin
3 dl kraft, kok ut steikepanna
1 laurbærblad
1 ts timian
Hell alt dette over kjøttet. Varm til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre.
Ca 30 min.

2 gulerøtter i skiver, Kan jo sløyfes, med de som ikke er på ketolyse kan få.
2 løk i båter
Kok grønnsakene sammen med kjøttet i ca 30 min.
Ha i bacon og champ. rett før servering.
Ha ( poteter & tytterbærsyltetøy ) og blomkål til.

Jeg serverer poteter til mine gjester, og bruker selv blomkål som potet.


#8

Princez sa for siden:

Åhh... den der ser god ut, men laget en blanding av alle de andre jeg har fått svar på... Resultatet ble ikke dårlig! :-D

Tuuusen takk allesammen for redningen! Alle gjester var fornøyde!! :-)

Chess... skal lage denne også en gang.. ;)

Dere er gull verdt alle sammen... Sukkh..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.