< Tilbake til oversikten

Fett som energikilde til og med for sprintere?

#1

dydde sa for siden:

Heisann hoppsann

Jeg har dykket veldig langt ned i debatten angående trening og lavkarbo. Jeg har basert meg mest på kostholdet til Jan K. (Optimal Ernæring). Han har skrevet noen artikler om kosthold og trening. Dette er det han sier.
For de som trener veldig aktivt og intensivt kan man øke protein inntaket til maks som er 1.5g ideel kroppsvekt. Karbo inntaket skal være lavt men over keto. Dvs rundt 50+ max 100g. Fett inntaket skal være på 2:5-3:5 gange kroppsvekta. Men for hver intensiv treningsøkt skal du spise 50g mettet fett. Han sier at det bare er en myte om at muskler jobber best på glykogen, samme hvor intensivt det er. Han sier at mettet fett er den reneste energi kilden og kroppen trenger ikke å omdanne energien til noe, det er bare å ta den i bruk. Han sier at musklene bruker rundt 2 uker til å venne seg til dette kostholdet. Da vil du altså yte mye mer i form av sprint og annen trening. Noen som har andre erfaringer eller undersøkelser av dette? alle sier jo at glykogen er den beste energi kilden for musklene me tanke på intensit arbeid.


#2

Zincite sa for siden:

Synes det er spennende at du går så inn i dette. Og at du deler.
Jeg har ikke noe å komme med, men det ser ut for meg at interessen for å teste ut forskjellige former for kost i forhold til trening er stigende. Siden dette er på tvers av alle "vedtatte sannheter" i forhold til kost og trening blir det kanskje ikke noen store forsøk med en gang? Kan jo ikke bare ta et gjennomsnitt av folket og sette på slik trening og slik kost.. Og de som trener såpass intenst vil vel ofte bestemme selv og ikke bare kaste seg inn på noe annerledes?
Du har sikkert hørt om Semmelweiss, en lege som fikk ned barselfeberen på sin avdeling veldig. Fordi han ante det kunne ha noe med "forurensing" å gjøre presset han alle legene til å vaske hendene mellom obduksjoner og fødestuen. Til tross for resultatet som var empirisk overbevisende ble han latterliggjort og utstøtt. Skaper ofte en frykt i oss, og i fagmiljøer, å skulle åpne for at det kanskje er feil det vi har trodd så lenge. Mye lettere å avskrive nye tanker.
Lang filosofering og kanskje litt utenfor tema.
Men ment som en takk for at du jobber med saken - og jeg tror det kreves noen med sterk interesse for å dytte noe i gang. Plutselig ruller ballen av seg selv og du sitter med undersøkelsene du har lyst på :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.