< Tilbake til oversikten

Dressingforslag?

#1

HegeT sa for siden:

Her går det stort sett i rømme som dressing, men det hadde vært godt med litt annen dressing også........blir liksom litt kjedelig med bare rømme..

Har du noen gode oppskrifter på dressing, som er godt og "lovlig" , og som erstatter rømme?.


#2

Madamim sa for siden:

Jeg pleier å blande Fader Martin Dressing i rømmen, det blir litt annen smak da. Evt. andre dressinger, er bare obs å karbinnholdet.



#4

HegeT sa for siden:

Tusen takk for svar.......:)
Da skal det bli litt "ny" dressing på middagsmaten i dag.....:D


#5

Stupedama sa for siden:

Tomt risteglass (syltetøyglass eller lign med lokk)
en god splash kaldpresset olivenolje 1-2 dl
en god splash epleeddik, hvitviseddik eller lign 1/2 -1 dl
1-2 tskj sennep (Dijon eller annet)
salt
pepper
litt splenda
evt et hvitløksfedd/grønne krydderurter av noe slag, enten basilikum eller persille eller gressløk
saften av en halv sitron er godt

rist godt og du har god dressing i mange dager
ble den for sur har du mer olje i, evt mer splenda
ble den for oljete tar du mer eddik i

kjøleskap :)


#6

LilleVille sa for siden:

Jeg pleier å blande rømmen med litt ketchup uten sukker, og litt tabasco eller annen chilisaus. Har også oppi krydder etter smak, gjerne løkpulver, paprika og masse dill. Blir litt party-dressing aktig :)

Ellers kan du søke på nett etter oppskrift på EKTE caesar-dressing, den er lett å gjøre lavkarbo. Husker ikke akkurat, men det er eggeplomme, olje, litt senep, litt eddik, salt, pepper og revet parmesan.. og sikkert noe annet krydder... mmmmmmm


#7

veslejentadi sa for siden:

Jeg hadde denne til luksussallat i dag, vet ikke hva slags dressing du vanligvis bruker til luksussallat men denne var veldig god, vel og merke om du liker sterke ting, for det gjør denne husfrua hehe:

Majones, salt og MYE pepper, grillkrydder og piffi!

Yum yum!


#8

Madamim sa for siden:

Jeg vet ikke om den er lovlig, en må jo regne ut litt da, regner med det er en stor porsjon dette her, funnet her: dinmat.adressa.no/Temasider/R%C3%A5varer/R%C3%A5varer-fra-A-%C3%85/Sanselige-salater

Cæsardressing:
10 eggeplommer
5 fedd finhakket hvitløk
10 ansjosfileter
3 ss dijonsennep
1 dl sitronjuice
1 ss worcestersaus
0,5 l olivenolje
Salt og pepper

Kjør alle ingredienser i en kjøkkenmikser, smak deg fram med salt og pepper.
PS: Pass på at alle ingredienser holder samme temperatur slik at dressingen ikke skilles.


#9

LilleVille sa for siden:

Ser omtrent ut som dressingen jeg tenker på ja, har sett dem lage det på BBC food :)
10 eggeplommer og en halv liter olje ja.. i tillegg til alt annet, da nærmer vi oss 1 l dressing... burde holde en stund :)
Den jeg så hadde i tillegg mengder revet parmesan rørt inn på slutten... mmmmmmmmm


#10

Ida sa for siden:

Denne erstatter kanskje ikke rømmedressing, men er veldig god og kan brukes til mye. Jeg lager basilikum-olje av fersk basillikum, hvitløk, rapsolje, sitron, salt&pepper. Kjører det hele med stavmixer. Denne er veldig god oppå salat og jeg bruker den som smaksforsterker i mange matretter. En dæsj i tomatsausen, på omeletten, i suppa, over pizzaen, i gryteretter og er veldig god over brie-ost. Tidligere brukte jeg den i steden for smør på brødskiva sammen med pålegg. Fyll opp i en fin flaske. Anbefales å ha stående på kjøkkenbenken!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.