har vert på Skaldemann extrem (mindre enn 3 gr carber pr måltid) i 14 dager nå. Og null utslag på vekta. Har ei sånn skikkelig Nazivekt som blei brukt av helsesøster den gangen det var skole.
Egentlig er det vel bare til frokost jeg får i meg litt carber, 2 eggeplommer, og 150-200gr bacon. Lunch 2 bokser makrell som jeg spyler fri for tomatsaus+ majones. Middag kylling eller ribbe.
Er tørst hele tiden drikker 3-4 liter vann.
Spiser jeg for mye / for lite, skal jeg gå over til rein ister / spekk ?
Spiser du deg mett?
Spiser du noe tilleggsfett til kjøttmiddagen som f.eks. smør, ribbefett, saus osv.?
Drikker du mye kaffe med fløte?
Lettbrus?
Når jeg står stille (og det gjør jeg nå), er det fordi jeg ikke får i meg nok fett (75/20/5). Havner nesten alltid på 60/35/10 og da skjer det ingenting med vekta - verken opp eller ned.
Med bacon og ribbe så trenger jeg vel ikke ekstra fett? Når jeg spiser fisk-makrell eller tunfisk bruker jeg majones i tillegg.
De siste dagene så har det gått i bacon og ribbe. 200gr bacon og 500gr ribbe om dagen.Frokost og middag. er IKKE sulten i mellom. Men nå er det 3 t siden middag å jeg er litt sulten. har brukt å ta litt bacon som jeg skjærer i syyyl-tynne skiver og bruker som snacs om kvelden.
Kan det rett ogslett være forlite mat totalt?
Jeg kom plutselig på hva Ig har sagt.
han kjører jo skaldeman, men må opp i karber, husker ikke hvor langt opp, men kan du ikke teste ut det?... få opp karbene.
er det ikke slik at 5 % skal være karber?
veit du hva du ligger på, fett, kcal, karber?
jeg hadde forresten samme problem... eneste jeg ikke testet var å øke godt på karbene :o
Vil først understreke at jeg er ingen verdensmester i det her, men personlig synes jeg kosten din høres både brutal og lite helsevennlig ut, men jeg forstår godt frustrasjonen din! Jeg har også vært på lavkarbo/ketolyse uten å få resultater, så etter ferie gikk jeg beinhardt inn for Atkins/induksjonen, nå har jeg gått ned 6 kg på 5 uker, og det er bare imponerende med tanke på hvordan kroppen min protesterer på å miste vekt.
Hvis du vil så ligger menyen min ett sted i journalen min, jeg kan anbefale å prøve den, maten blir litt ensformig, men det har gått helt greit så langt.
jeg hadde ikke greid denne dietten nei...uff. Men om du trives så og går ned..? Ikke noe grønt altså? Og kan du ikke kjøpe sånn varmrøkt makrell eller no sitedenfor å spyle makrell i tomat?? Med eggerøre stekt i smør til..mmm
Hei Grovsnus! Har du den nyeste boka til Skaldeman - GI-NULL? I den står det jo massevis av oppskrifter både for de som går på ekstemvarianten og for de som er litt mer moderate. Kanskje det er noen oppskrifter der du kunne teste og se om fungerer?
Tvi-tvi videre!
Har begge bøkene til Skaldemann. Og i oppskriftene så bruker han endel medister-farse-deig, men det er ikke å skaffe. Mulig at de har andre varianter i Sverige, og at oppskriftene ikke er "oversatt" til Norsk.
Juksa litt i dag og laga pizza. 400gr kjøttdeig blanda med 2dl fløte og et egg og en eggeplomme. det smurte jeg utover på et bakepapir og steikte. Til fyll brukte jeg 5 chapinjong en liten løk og en liten grønn paprika, som jeg steikte godt i baconfett.
Litt chillisaus oppå kjøttdeigen, fyllet på og ost på toppen. når den var ferdig så toppa jeg med bernaisesaus.(jukset består av grøntforet)
Drakk en liter vann til, men kan ikke si at jeg er "mett". Snarere fravær av sult.
Tok 200gr kystbacon (med myye fett) og 1 egg og en plomme til frokost, i 8-tida. Og var egentlig ikke sulten i 5 tida, men det passa bare så bra å spise middag da.
Å sånn går no dagan, he he
Skal ikke blande meg oppi Skaldemann filosofi, men kan forsøke å oppklare litt ang kjøtt.
Vi er ofte i Sverige siden vi bor så nært.
De har tre typer "deig" Kjøttdeig, medisterfarse og fleskefarse.
Kjøttdeig har mye fett, og er muligens blanding av svin og storfe, litt usikker. Kjøper av gammel vane aldri den.
Medisterfarse er den som tilsvarer norsk kjøttdeig, rent storfekjøtt. Fleskfars er vår medisterdeig, den der lyse massen, og finnes ofte i frysedisken og av norsk produksjon.
Hei,
Gikk på Skaldeman i snaue 8 mnd'er for 2 år siden, før jeg flatet ut til generell lavkarbo.
Kjenner meg mye igjen med det du sier om "ikke mett, bare ikke sultfølelse".
Spiste nok noe av det samme som deg.
Frokosten bestod av plenty med bacon, gjerne en panne full, 2-4 egg med masse smør i og klasket på med ost på toppen. FET ost. Port Salut er fet og smeltbar.
Dette holdt for meg til rundt middagstider hvor det ble enten spareribs, kylling, entrecote eller repetisjon av frokost.
Dagene bestod av 2 måltider, det holdt. Ble jeg sulten innimelom hadde jeg tunfisksalaten hans som det står om i første boka. Den syntes jeg var dritgod. Uvant å etterfylle med olje i den, men det gikk. Hiv oppi masse chillipepper.
Lag deg frem til en god dipp av sæterrømme med noe krydderi oppi, som du kan dyppe kylling, nakkekotelett eller annet kjøtt oppi. Mer velsmakende enn uten og desto mer fett.
Bestilte meg engang svinekjøttdeig hos en slakter, og ispedde 1/3 med kjøttdeig, enligt Skaldeman sin oppskrift.
Smakte veldig juleribbe og fikk det ikke ned. Men sikkert fint for de som liker det.Rema1000 selger ofte Svinekjøttdeig til nedsatt pris. Bare å hamstre det.
Eneste jeg er lei meg for, er at Sverige og Norge har forskjellig definisjon av løvstek. Og den svenske er dyr, derimot har de billig bacon :D
Siste uka har vert som de fåregående, med tanke på maten.
Men vekta har forandra seg, ca 2 kg ned. får håpe det ikke skyldes at jeg holdt på vedklyving i 5 timer på søndag. Men at det er kostholdet som gjør utslaget.
men om nødvendig så klyver jeg ved for hele nabolaget jeg, he he.
Bruker mandags-veing, g det var 2 kg ned på mandag. tok et kontrollveing i dag tidlig, og det var 1,6 tilbake. Men da har jeg altså mista o,4 sist uke. Greit nok.
Ha det så lenge, må ut å klyve mere ved
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.