< Tilbake til oversikten

Dere som går ned i vekt på generell lavkarbo, eller egenkomponerte varianter

#1

Calvin sa for siden:

Ser det er mange som spiser generell lavkarbo, eller egenkomponerte varianter over lavkarbodietter.

Det jeg lurer på er hvilke regler dere følger for kostholdet deres, og hvor mye dere går ned.

Håper å plukke opp noen tips her ;)


#2

isola sa for siden:

Tja.. Regler og regler.. Jeg er ikke så innmari streng egentlig, det går mest på hva som får meg til å føle meg vel. Vektnedgangen går kjempesakte her, men det er uansett bare en bonus for meg at det faktisk går nedover. Jeg merker så stor forskjell på en dag hvor jeg har vært "flink" og en dag hvor jeg har spist det samme som "alle andre" at det ikke er noe offer for meg. Det var det før. Jeg syntes det var kjempevanskelig å ikke bruke ris, pasta, poteter og brød, men jeg tror det var mest innstillingen. Nå går det som en lek!


#3

Areola sa for siden:

Jeg er på "generell lavkarbo", men det er ikke veldig ulikt ketolyse.
Jeg har fulgt ketolyse en gang før, med stor suksess ang. vekten, men psyken min likte det ikke helt.Jeg husker at jeg ikke var flink nok til å variere maten, og var kjemperedd for å spise noe feil, så det endte ofte opp med at jeg ikke spiste noenting. Så denne gangen teller jeg ikke i det hele tatt, men holder meg som regel ganske lavt på karbo, og spiser ikke noe annet godteri enn lettbrus, mørk sjokolade og krem. Jeg spiser også pølser og kjøttkaker og slike ting.
Jeg har sagt til meg selv at så lenge jeg går ned i greit tempo, følger jeg dette - hvis det stopper opp, blir jeg strengere med maten. Det har virket greit nok til nå, men tar nok et par nille/ketolyse uker snart, for nå begynner det og gå tregt.. :)

Jeg tror at den eneste grunnen til at jeg har gått ned på "generell lavkarbo" er at jeg kan ketolyse fra før av, og har erfaringer derfra.


#4

LilleVille sa for siden:

Jeg svarer noe av det samme som Areola.. Gått på Ketolyse før, og vet hva veldig lite karbohydrater er.. Det er luksus å spise knekkebrød og gulrot :)

Jeg teller både karbohydrater og kalorier nå, legger alt inn i et program på nett, så slipper jeg å telle selv. Etter et par uker har jeg lært meg hva som funker både på lavkarbo og lavfett. Dvs, jeg spiser fortsatt en del fett. Mannen er på ketolyse fortsatt, og jeg lager felles middager til oss. Og jeg er glad i fett, så jeg velger heller kalorier fra fett fremfor kalorier fra karbohydrater. Prøver å få i meg nok proteiner da.

Jeg har gått ned like mye på 3 uker med denne dietten, som på 8 uker på ketolyse.. så jeg tror det funker for meg. 5 kg totalt. Håper det fortsetter med minst 0,5 i uka, det er liksom det som skal til for å holde på motivasjonen hos meg..


#5

luringen sa for siden:

spiser ikke none form for spes diett nei, men vet hva jeg kan og ikke kan spise. raser ikke ned, men vil heller ikke det.


#6

Zincite sa for siden:

Jobber i grunnen ikke veldig med vektnedgang nå, mere med å holde vekten. Du spør dermed kanskje ikke meg, men filosoferer litt allikevel jeg ;) Gikk ned mye på å kutte karbene for ca 4 år siden, totalt 30kg ca, spiste kjøtt, fisk og masse grønnsaker først og fremst. Gått sakte men sikkert opp igjen 10 når jeg fikk mere karber inn i kroppen igjen.

Min filosofi er å spise naturlig og ren mat først og fremst, har økt fettinntaket betraktelig. Lenge spist noe fet fisk, men spiser nå mer. Så langt jeg har råd og tilgang kjøper jeg helst økologisk mat.
Mye rent kjøtt, egg, grønnsaker. Prøver begrense søte melkeprodukter, men merker jeg tåler de bedre når jeg er forsiktig med karber. Spiser nøtter og bær - men kuttet frukt veldig. Spiser godt med rømme og i perioder ost.
Ser vekta har krøpet litt lenger ned etter jeg begynte med mere fett. Og har ikke noe i mot 5-10kg mere ned, men det finner jeg ut av med kroppen etterhvert :) Og har siden før jul krøpet nedover ca 5 kg :)

Blir litt sukrin i ting når jeg har lyst på noe (emosjonelt behov) - men ser at jeg trenger lite for å synes det er søtt nok nå.
For meg er det i øyeblikket ikke så veldig aktuelt med å telle og veie. Er en psykologisk/emosjonell beslutning om å ikke være så streng med meg selv og kroppen min. Teller stadig på knappene om å prøve atkins induksjon, men tror ikke det blir før jeg har ryddet litt mer opp i meg selv og mine tanker og følelser.
Tror kroppen også finner en balanse så lenge jeg spiser god og sunn og fet mat. Har ikke dårlig tid :)
:eek:men sjekker vekta altfor ofte:eek:


#7

toto sa for siden:

Jeg gikk på ketolyse i 5 uker og gikk opp 2 kg :eek:
Fant ut at jeg måtte gjøre noe annet så jeg teller både karber og kalorier.
Har på 3 uker tatt av 1.8 kg og er fornøyd så lenger det fortsetter i dette tempoet.
Prøver å holde meg under 100 karber for dager og på ca 1300 kcal.. Etter at trim er trukket fra... Ser ut til å virke. Har veiedag imorgen og hvis jeg ikke går opp fra idag tidlig til i morgen tidlig blir det 2.2 kg på 4 uker:lol:


#8

beate sa for siden:

Hvor mye spiser du da? Jeg tenker på fordelingen mellom karbo, proteiner og fett? Hvor mye fett er lavfett?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.