4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
1.5 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin
ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks hvis ønskelig (jeg laget uten)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter. Stivpisk eggehvitene, pisk inn søtstoff. Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La gelatinen avkjøle seg litt. Helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking. La skummet stå i 5-10 minutter. Sett kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver. smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet. (eller helles over - min var ganske flytende...) Settes kaldt.
Taaaaakkkkkkk!!! :slafse:
Dette hørtes vanvittig godt ut!
Jeg har bare lagd vanlige, men disse virker jo digg. Datteren min fyller ett år om 3 uker, da skal jeg lage disse! For jeg skal ikke sprekke!!
Disse kokosbollene er utrolig gode. Jeg har laget det en del ganger nå. Jeg tror det er det eneste lavkarbogodteriet som ikke står tilbake for originalen.
Det fungerer forresten fint med litt mindre sjokolade, 86% istedenfor 70% også. Det gjør heller ingenting å ha oppi en eller to gelatinplater ekstra. En teskje stevia er passe. Kjeksen er ikke nødvendig. Sånn sett går det an å lage dette til en sunn snack. Ca 1 gram carbs pr kokosbolle.
Gelatinplater legges i bløt i ti minutter. Cocosaen smeltes i vannbad. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den sammen med Cocosaen. Imens has eggehviter, stevia og vanilje i en stor bolle og piskes stivt, helst med stavmikser eller miksmaster. Etterpå sper man inn cocosa og gelatin i de stivpiskede eggehvitene mens man rører for hånd. Sørg for at det ikke blir bunnfall. Etterpå kan man ha denne blandingen i 10-12 små skåler. Deretter smelter man sjokoladen og smøret sammen i vannbad og heller dette over "kokosmassen", før man setter alt i kjøleskap. Spises med skje. :)
Gir ca 1 gram carbs pr porsjon. Veldig sunt og lavkarbovennlig.
Delfiafett er i grunnen det samme som Cocosa. Men det er vesentlig at du bruker "Cocosa Extra Virgin" i denne oppskriften, fordi det faktisk smaker og lukter kokos. Dette er den kaldpressede utgaven, som man får kjøpt på helsekosten. Delfiafett er ikke kaldpresset og smaker ikke kokos. Ser ikke for meg at dette kan bli spesielt godt.
Stevia er er søtningsstoff som du får tak i på [url="www.probiotika.no"]www.probiotika.no[/url]
Det har skjedd et par ganger for meg også. Skjønner ikke helt hva det er. Kanskje noe rart med eggene. Ellers er det viktig å få rørt inn gelatinen og cocosaen ordentlig. Hvis ikke blir den liggende som en gugge på bunn.
Jeg prøvde å lage disse i jula, men mine blei skylt ned i vasken...blei bare løst skum, gikk ikke ann å ta sjokolade på eller å holde de i det heile tatt..:(
Det skal ikke være så veldig vanskelig egentlig. Har funnet ut at man har ganske stort slingringsmonn på alle ingrediensene. Det gjør liksom ingenting å ha for lite eller for mye kokosolje og gelatin. Det er verre om man pisker eggehvitene for mye eller for lite, og så kan gelatinen og cocosaen være for varm sånn at det blir litt sånn suppe. Ellers er det viktig å få rørt inn gelatin og cocosa ordentlig, sånn at den ikke blir liggende på bunn.
Da er jo de som selges i butikken også eggeboller. :o
Kokosboller kalles kun det nettopp fordi det er kokos UTENPÅ. De som bare har sjokolade uten kokos utpå, heter sjokoladeboller eller negerboller. Jeg har laget kokosboller hver jul i mange år, har aldri kokos i selve skummet, og de smaker helt likt de som selges i butikken.
Åja. :D Jeg visste ikke det jeg. Vi har alltid laget det med kokosen i selve bollene vi. Og smør i sjokoladen. Da blir det dobbelt opp med fett. :) Kanskje jeg får prøve å lage det riktig en gang da.
Satt og klødde meg i hodet over hvor nøyaktig kokosen kom inn i bildet, men jeg skjønner jo nå at det er dette som heter "cocosa extra virgin".
Hva er dette nøyaktig? Høres ut som olje? Går det an å få kjøpt det i vanlige butikker (Meny f. eks?)
:lol: Nei, jeg mener å brette sjokoladen rundt skummet.
Hvis man smører sjokoladen på frossen plate, så stivner den jo, men ikke mer enn at det går an å bøye og forme den... skjønte? Jeg er håpløs til å forklare...:p
Dette må jeg bare lage. Kan ikke huske sist jeg spiste kokosboller. Elsket det men har alltid sett på det som fyfy mat. Og nå kan jeg spise det. Men 70 % sjokolade. "Ramler" man ikke ut av ketose av å spise det?
Nå har jeg kjøpt inn sjokoladen. Har funnet ut hva jeg gjør mens vi syklet fra butikken. Jeg lager min bar. Så kan barna kose seg med 70% sjokoladen. Fant nemlig ingen sjokolade over 70% her i denne lille bygda. Men for å være helt ærlig så vet jeg ikke om det frister med 95 % sjokolade heller. Det smaker jo skosåle.
Har laget disse nå, og de ble veldig gode :) Kunne kanskje hatt i ei plate ekstra med gelatin, men absolutt knallgode :sikle: Må vel sette fram ei musefelle i kjøleskapet :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.