< Tilbake til oversikten

Kokosboller

#1

Summer sa for siden:

Kokosboller:

4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
1.5 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin
ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks hvis ønskelig (jeg laget uten)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter. Stivpisk eggehvitene, pisk inn søtstoff. Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La gelatinen avkjøle seg litt. Helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking. La skummet stå i 5-10 minutter. Sett kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver. smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet. (eller helles over - min var ganske flytende...) Settes kaldt.

...og nyyytes :D


#2

Iset sa for siden:

Taaaaakkkkkkk!!! :slafse:
Dette hørtes vanvittig godt ut!
Jeg har bare lagd vanlige, men disse virker jo digg. Datteren min fyller ett år om 3 uker, da skal jeg lage disse! For jeg skal ikke sprekke!!


#3

Kanel sa for siden:

Vann registrert i munnen her...!
Hørtes rett og slett nydelige ut!


#4

Summer sa for siden:

Det skal jeg love at de var også... :D

(Legg merke til var, for de er ikke lengre... så gode var de...;) )


#5

Zoë sa for siden:

Jeg er så dårlig til å "smake til"....:o

Noen som har lagd disse med natreen , og kan huske hvor mye dere brukte, sånn ca?

Disse skal jeg definitivt lage til jul!


#6

themonk sa for siden:

Disse kokosbollene er utrolig gode. Jeg har laget det en del ganger nå. Jeg tror det er det eneste lavkarbogodteriet som ikke står tilbake for originalen.

Det fungerer forresten fint med litt mindre sjokolade, 86% istedenfor 70% også. Det gjør heller ingenting å ha oppi en eller to gelatinplater ekstra. En teskje stevia er passe. Kjeksen er ikke nødvendig. Sånn sett går det an å lage dette til en sunn snack. Ca 1 gram carbs pr kokosbolle.

Ah... (street)cred til Lise.


#7

themonk sa for siden:

Etter å ha spist en del av disse kokosbollene har jeg nå perfeksjonert oppskriften litt, sånn at den er enda bedre og enda mer lavkarbovennlig.

6 eggehviter
2 toppede teskjeer sweet stevia
en dæsj vanilje
6 gelatinplater
3 spiseskjeer Cocosa extra virgin
50 gram Freia Premium 86%
100 gram usaltet smør

Gelatinplater legges i bløt i ti minutter. Cocosaen smeltes i vannbad. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den sammen med Cocosaen. Imens has eggehviter, stevia og vanilje i en stor bolle og piskes stivt, helst med stavmikser eller miksmaster. Etterpå sper man inn cocosa og gelatin i de stivpiskede eggehvitene mens man rører for hånd. Sørg for at det ikke blir bunnfall. Etterpå kan man ha denne blandingen i 10-12 små skåler. Deretter smelter man sjokoladen og smøret sammen i vannbad og heller dette over "kokosmassen", før man setter alt i kjøleskap. Spises med skje. :)

Gir ca 1 gram carbs pr porsjon. Veldig sunt og lavkarbovennlig.


#8

Dolly sa for siden:

Hva er cocosa og steiva?

Jeg prøver uten, og med splenda.. de står i kjøleskapet nå

jeg blanda ut sjokoladen med matfett, sånn som delfiakake
den står og litt i kjøleskapet å kjøler seg litt


#9

Summer sa for siden:

Det fungerer like godt. :)
Cocosa er sunt kokkosfett istedet for delfiafett. Sunnere, men fyller samme funksjonen i maten.


#10

themonk sa for siden:

Delfiafett er i grunnen det samme som Cocosa. Men det er vesentlig at du bruker "Cocosa Extra Virgin" i denne oppskriften, fordi det faktisk smaker og lukter kokos. Dette er den kaldpressede utgaven, som man får kjøpt på helsekosten. Delfiafett er ikke kaldpresset og smaker ikke kokos. Ser ikke for meg at dette kan bli spesielt godt.

Stevia er er søtningsstoff som du får tak i på [url="www.probiotika.no"]www.probiotika.no[/url]


#11

Dolly sa for siden:

Jeg har ikke noe fett i selve bollene, men i sjokoladen..

smelta sjokolade og matfett sammen til en masse for å tynne ut sjokoladen.. den stivner fort og det ble kjempegodt


#12

Mamseboms sa for siden:

Når det står en dæsj vanilje... er det vaniljeessens eller what? :)


#13

themonk sa for siden:

Det er selvfølgelig ekte økologisk bourbon vanilje fra Helios. ;)


#14

La luna hermosa sa for siden:

Hva bruker man eventuelt for å erstatte stevia?

Og i hviken mengde?

Vennlig Hilsen Luna


#15

Tuppen sa for siden:

mine vart skikkelig mislykka. hmmm.. lurer på hva jeg gjorde feil??? ble bare rene suppa


#16

Mamseboms sa for siden:

Tusen takk for svar :) Da må jeg nok ut på handletur :)


#17

themonk sa for siden:

Det har skjedd et par ganger for meg også. Skjønner ikke helt hva det er. Kanskje noe rart med eggene. Ellers er det viktig å få rørt inn gelatinen og cocosaen ordentlig. Hvis ikke blir den liggende som en gugge på bunn.


#18

nomma sa for siden:

Prøvde å lage disse for tid tilbake.. de gikk rett i søpla de smakte zalo.. men jeg brukte natreen som søtninsstoff.. Ble sikkert for mye..

hvor mye søtstoff bruker dere.. har ikke stevia.. jeg bruker splenda eller natreen..


#19

tess81 sa for siden:

Jeg prøvde å lage disse i jula, men mine blei skylt ned i vasken...blei bare løst skum, gikk ikke ann å ta sjokolade på eller å holde de i det heile tatt..:(

så ut som skum topper (sånn derre badeskum hehe)


#20

themonk sa for siden:

Så rart. Kanskje de må piskes lenger.

Det skal ikke være så veldig vanskelig egentlig. Har funnet ut at man har ganske stort slingringsmonn på alle ingrediensene. Det gjør liksom ingenting å ha for lite eller for mye kokosolje og gelatin. Det er verre om man pisker eggehvitene for mye eller for lite, og så kan gelatinen og cocosaen være for varm sånn at det blir litt sånn suppe. Ellers er det viktig å få rørt inn gelatin og cocosa ordentlig, sånn at den ikke blir liggende på bunn.


#21

Summer sa for siden:

Har du cocosa i skummet? Jeg har det i den smeltede sjokoladen jeg.


#22

themonk sa for siden:

Ja, har det i skummet... ellers blir det jo ikke kokosboller. Da blir det jo eggeboller med bountysjokolade på toppen. ;)


#23

Summer sa for siden:

Men skummet er jo uten i dem som selges i butikken. Der er jo kokkosen strødd utenpå.


#24

Iset sa for siden:

Da er jo de som selges i butikken også eggeboller. :o
Kokosboller kalles kun det nettopp fordi det er kokos UTENPÅ. De som bare har sjokolade uten kokos utpå, heter sjokoladeboller eller negerboller. Jeg har laget kokosboller hver jul i mange år, har aldri kokos i selve skummet, og de smaker helt likt de som selges i butikken.


#25

themonk sa for siden:

Åja. :D Jeg visste ikke det jeg. Vi har alltid laget det med kokosen i selve bollene vi. Og smør i sjokoladen. Da blir det dobbelt opp med fett. :) Kanskje jeg får prøve å lage det riktig en gang da.


#26

Iset sa for siden:

Det HØRES jo unektelig enda bedre ut med kokossmak på selve kremen også, jeg ELSKER jo kokos. :sikle:


#27

Smula sa for siden:

Satt og klødde meg i hodet over hvor nøyaktig kokosen kom inn i bildet, men jeg skjønner jo nå at det er dette som heter "cocosa extra virgin".
Hva er dette nøyaktig? Høres ut som olje? Går det an å få kjøpt det i vanlige butikker (Meny f. eks?)


#28

Nillomien sa for siden:

mmm... hører veldig godt ut:D


#29

themonk sa for siden:

Kjøpes på helsekosten. Det er fast i romtemperatur, akkurat som delfiafett. Kommer på "syltetøyglass".


#30

nomma sa for siden:

Jeg har fått Sukrin i posten i dag.. må prøve å lage disse igjen.. Gikk galt sist jeg lagde med natreen.. smakte zalo..


#31

Smula sa for siden:

Aha.... takk skal du ha!
:)


#32

moinx sa for siden:

Hvilken kjeks kan man bruke?
Er det en idè å smøre den smelta sjokoladen på ei frossen bakeplate for så å "brette" sjokoladen rundt skummet tro?


#33

Soul sa for siden:

Brettede kokosboller?


#34

moinx sa for siden:

:lol: Nei, jeg mener å brette sjokoladen rundt skummet.
Hvis man smører sjokoladen på frossen plate, så stivner den jo, men ikke mer enn at det går an å bøye og forme den... skjønte? Jeg er håpløs til å forklare...:p


#35

Soul sa for siden:

Joda...skjønte.

Skal de ha sløyfer også?

:p


#36

Georgine sa for siden:

?? Hva mener du her?


#37

Nille sa for siden:

Don´t feed the troll ! :rolleyes:


#38

Soul sa for siden:

Jeg har fortalt Georgine hva jeg mente.

Nå vil jeg høre mer om kokosboller.:rolleyes:


#39

themonk sa for siden:

De er digge. :) De er ikke engang en mislykka oppskrift på etterligning av dessertmat. Bedre enn originalen er de faktisk.


#40

Soul sa for siden:

Vel da må jeg prøve de jeg og faktisk!
Jeg har klart meg uten hjemme lagde ting til nå....kan ikke huske hvorfor?:D


#41

Momse sa for siden:

Naaam...disse har jeg laget i dag!! Kjempegode, til og med ungene digget de :D Fint lørdagsgodt :)


#42

4me sa for siden:

Dette må jeg bare lage. Kan ikke huske sist jeg spiste kokosboller. Elsket det men har alltid sett på det som fyfy mat. Og nå kan jeg spise det. Men 70 % sjokolade. "Ramler" man ikke ut av ketose av å spise det?


#43

Summer sa for siden:

Du kan jo bruke 95% og søte med noe søtstoff?


#44

4me sa for siden:

Nå har jeg kjøpt inn sjokoladen. Har funnet ut hva jeg gjør mens vi syklet fra butikken. Jeg lager min bar. Så kan barna kose seg med 70% sjokoladen. Fant nemlig ingen sjokolade over 70% her i denne lille bygda. Men for å være helt ærlig så vet jeg ikke om det frister med 95 % sjokolade heller. Det smaker jo skosåle.


#45

sirib sa for siden:

er det den første oppskriften som gjelder eller den modifiserte dere bruker?


#46

Bik sa for siden:

Har laget disse nå, og de ble veldig gode :) Kunne kanskje hatt i ei plate ekstra med gelatin, men absolutt knallgode :sikle: Må vel sette fram ei musefelle i kjøleskapet :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.