< Tilbake til oversikten

Hvor mye?

#1

murmeluppa sa for siden:

Hvor mye bør en egentlig få i seg minimum/maximum iløpet av en dag?

Jeg spiser en omelett m 2-3 egg, litt skinke, en ring paprika i biter, litt løk, brokkoli og ost på toppen til frokost, ofte en litt mindre en til lunsj, da gjerne m litt salat v siden...eller kyllinglår og litt salat.
Til middag går det som regel i kylling, biff eller fisk, med brokkoli og salat og noen ganger sopp til.
Kvelds varierer endel, avogtil omelett (jeg er inne i omelettperioden) eller kokt egg m salat, eller avocado m litt olje og pepper...

Jeg er litt redd for å overdrive, men samtidig redd for å underdrive om dere skjønner...
Jeg går mett hele dagen, har ikke kjent meg sulten siden jeg startet, og jeg har gått ned 4kg nå første uken, først viste vekten 5, men på veiedagen 4, den er litt ustabil, men poenget er jo at det går nedover ;)
Jeg er for det første bekymret for om jeg får i meg nok fett, eventuelt hva kan jeg gjøre for å få i meg mer? Jeg er IKKE stor fan av sauser :S

og spiser jeg for mye egg??

Jeg har ingen matvekt, så det går på feelingen....hva tror dere?


#2

MorStine sa for siden:

Tror ikke du behøver å bekymre deg for inntaket av egg, bare du regner det med i "regnskapet":) Men du spiser litt lite fett etter min mening, steker du i smør? Jeg lager sjelden saus, og dersom blir det bare smør/fløtesaus, det synes jeg er nammis:)

Om du ikke liker sauser, så smelt smør og ha i krydder.
Andre ting for å få i seg nok fett er jo fete kjøttyper fremfor magre, som feks nakkekoteletter, entrecôte, laks, ørret osv.

Og for å gjøre det riktig fra starten av vil jeg anbefale på det sterkeste å kjøpe en kjøkkenvekt, det er en god forsikring!


#3

murmeluppa sa for siden:

takk for svar :) Ja...det ante meg at det ble for lite fett...har nå trappet opp litt, og kjørt på med fetaost, seterrømme og røkelaks, i tillegg til det andre...jeg er som du sikkert skjønner ikke sulten ett sekund av dagen.... kryddersmør er godt, det hadde jeg glemt, tusen takk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.