< Tilbake til oversikten

Kan for lite vann/drikke være partystopper, eller er det noe annet som ødelegger?

#1

Calvin sa for siden:

Vekta har stått bom stille den siste halve uka. Samtidig har jeg vært dårlig på å huske å drikke nok i løpet av dagen, men jeg har også gått litt vekk fra strikt atkins induksjon i den samme perioden.
Det jeg har endret på er vel bare det at jeg tillater litt korn (store havregryn i frokostpannekaker), litt bær (i smoothie), litt yoghurt (yoplait sin 0,1%- en halv en i smoothie), og bittelitt nøtter.
Med unntak av dette holder jeg fortsatt på det jeg spiste den uka jeg var på induksjonen, og holder meg fortsatt veldig lavt på inntak av karbohydrater.
Har vel kanskje også drukket en boks cola zero daglig, samt en atkinsbar stort sett hver dag, så her er det vel kanskje mer enn bare manglende drikking som kan være partystopperen.

Noen som har tips til meg?


#2

Georgine sa for siden:

Man bør ikke veie seg hver dag og man bør definitivt ikke begynne å endre på ting etter en halv ukes vektstopp.

Det går i rykk og napp og kan stå stille en stund før vekta gjør et hopp nedover.


#3

Calvin sa for siden:

Har ingen planer om å endre på noe i øyeblikket, jeg bare under på hva som kan være partystopperen min jeg. ;)


#4

Photobscura sa for siden:

Det er nok en mulighet for at partystopperen din er for lite veske og for mye kunstig søtning. Kutt ut Cola Zeroen og Atkinsbaren og drikk mer vann. Jeg ville i alle fall gitt forandringer i kosten MINST fjorten dager før jeg stolte på resultatene. Det lønner seg ikke å være utålmodig, dette er forandringer du gjør for resten av livet ditt, og det er i starten du lærer om hva kroppen din tåler og hva som får deg til å gå ned i vekt og føle deg bra, så gjør det du kan for å legge et godt grunnlag.


#5

Calvin sa for siden:

Tålmodighet ja... Jeg hadde ikke tålmodighet nok til å stille meg i køen der tålmodighet ble utdelt jeg, men jeg forstår at jeg må skrape sammen det lille jeg har. Ble nok god og ivrig da jeg ramlet ned i vekt første dagene.

For mye kunstig søtning, og for lite vann er nok ingen bra kombinasjon nei. Får kutte ned på cola og atkinsbarer og se.


#6

Max sa for siden:

Jeg ville ikke kalt noe en partystopper før vekta stopper opp over noen uker, men det er meg da. Kunstig søtstoff er vel en kjent partystopper..



#8

nellie sa for siden:

Jeg tror at nummer èn partystopper er å "stresse" eller fokusere for mye på det.
Og par uker med stopp er ikke en stagnering liksom:) Kroppen må få lov til å følge med den også.
Menne. Jeg går ikke ned hvis jeg spiser barer hver dag. Og Cola Zero skal man vel ikke drikke i det hele tatt?
Ta det med ro og gi det tid:klem:


#9

Photobscura sa for siden:

Er det ikke aspartam i Cola Zero? Skumle skumle kjemiske greier :o


#10

Calvin sa for siden:

Jo, det er vel aspartam ja...


#11

nellie sa for siden:

cola light er greit:heia:
man lærer seg å like det også!


#12

Calvin sa for siden:

Cola light smaker humbugg... hihi...
Må jeg velge så skiter jeg i hele colaen. Det er et lite offer for å få gå ned noen kilo synes jeg.


#13

Vibeke-67 sa for siden:

med redsel for å virke veldig uvitende her - men hva er det med aspartam? Som er så skummelt? Annet enn at det ikke smaker noe godt, mener jeg....:D


#14

nellie sa for siden:

det er som alt annet i verden ganske kreftfremkallende bl.a.
men.. små doser er vel cluet! Som med alt annet..
Beste er vel å holde seg unna, hvis man kan


#15

Photobscura sa for siden:

Aspartam er hundre prosent kjemisk, og i tester med labrotter har man set skummelt store celleforandringer... Jeg styrer unna alt som er så kjemisk som dette, men som Nellie sier; I små doser!
Og den Cola zeroen, i likhet med all annen brus er såpass søt at jeg ville ha holdt meg unna.
Sucralose og maltitol er sånn sett bedre, fordi det i utgangspunktet er naturlige greier som er modifisert.


#16

Photobscura sa for siden:

Gode nok grunner til å styre unna? :

Synes det er viktig at folk er klar over dette, derfor jeg slenger det inn ;)


#17

Vibeke-67 sa for siden:

Urk... takk for opplysning! Skremmende, virkelig skremmende at det er brukt i så mye matvarer, og har så store konsekvenser....
Hvorfor det montro?
Men det er jo som med så mye annet rart - man kan undre seg hvorfor, men sannsynligvis har det noe med økonomi, makt og multinasjonale konserner...
man kan jo bli deprimert av mindre...


#18

Photobscura sa for siden:

Det tror jeg nok medfører innmari stor riktighet!

Og så er liksom stevia forbudt å selge som matvare i Norge :confused:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.