Rett og slett frosne druer!
Legg vaskede druer (ta "stilken" bort) i en plastpose og legg posen i fryseren. Druene er best når de ikke er HELT frosne, ca etter en time.
Ikke akkurat induksjonsmat, men jeg ypperlig for Lindbergere og på de senere stadiene av Atkins? Iallefall er det sunnere enn sjokolade og VANVITTIG godt, mye bedre enn jeg hadde trodd. :D
Hvorfor fryse dem? spiser du dem saktere da? greier du å stoppe før det er tomt. Hvis jeg smaker på en drue så klarer jeg ikke å stoppe før posen er tom.
...selv jeg kristian, for jeg ble nysgjerrig. Jeg tok en rett fra fryseren, og det var i begynnelsen som å ha et litt syrlig drops i munnen, og så var det godt å tygge på. Akkurat som godteri som smelter i munnen etter hvert:ja:
Jeg kan selvfølgelig bare si hva jeg synes, og vet selvfølgelig ikke hvorfor Iset fryser sine druer, selv husker jeg at vi frøs bananer som barn. Skikkelig høydepunkt:D
Fordi da holder det med færre druer, rett og slett. :)
Det tar lenger tid å spise en drue, det iser fælt i tennene så du må ta små små biter. Og de blir nesten enda søtere. Blir omtrent som SHAVE-IS. Nydelig!!
Hmm det har jeg ikke prøvd, epler tror jeg ikke blir så gode, men plommer er jo ganske like druer i konsistensen. Plommer må herved prøves ut, de har vel lavere GI enn druer også?! Pærer tror jeg ikke funker så bra, men det går jo an å prøve. :)
Jeg har fått helt dilla på tørkede aprikoser de siste dagene, og de har lav GI ifølge Lindberg. Jippi!
Fikk en glimrende idè om å putte lovlige snacks jeg liker i gammeldagse norgesglass på benken på kjøkkenet. Jeg har også noen glass med "stål"lokk fra Ikea som så klart kan brukes til dette. Det blir egentlig veldig lekkert, og så innmari lurt å ha det lovlige snackset framme, sånn at det blir lettere å gripe til det enn noe ulovlig hvis sulten gnager. Da klarer i hvert fall jeg å tenke igjen hvis jeg får i meg noe hvis jeg er ulvesulten. Så er man klar for å lage et sunt og riktig måltid.
[b][/b] Tips til hva man kan ha i de lekre glassene med "snacks" på benken eller på en kjøkkenhylle:
[b][/b] tørkede aprikoser, valnøtter, teposer (grønn te), riktig kokesjokolade i ruter (kan være farlig å ha så tilgjengelig), ta av papiret på ulike proteinbarene og legg oppi, cashew-nøtter, macadamia-nøtter, Soja-snacks (gode - kjøper dem på helsekosten, smaker som peanøtter!, Fedons mandelkjeks eller havrenøtter (nei - disse tror jeg må ligge i fryseren, det blir for lett å ty til dem), tørket tranebær - lav GI?(dette får jeg i min Maxi-matbutikk - nam! nam!) har lett etter Gi for tørkede tranebær i en time! på nettet - kan ikke finne det.
Noen som har flere tips til snacks? [color=#ff00ff][/color] Jeg er dessuten veldig for å la maten være estetisk! Det er utrolig hva som frister av mat bare det ser pent og fargerikt ut på tallerkenen.
[b][/b] :) marianne [color=#ff00ff][/color] PS ! På loppemarked har de overflod av norgesglass. Skynd dere nå før alle skjønner at de faktisk er trendy!
363 kalorier, 85 netto karber (!) da regner jeg med at GI'en er høy og ! Har hørt at når du tørker frukt høyner/konsentreres sukkernivået i forhold til vekt. Er ikke sikker på at det stemmer....... Vil heller spise dem råe....
Jeg pleier å legge de tørkede aprikosene i vann, så de eser ut og blir som ferske, men bare bedre (jeg liker ikke de vanlige ferske, liker ikke tørkede heller).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.