< Tilbake til oversikten

brød - kan noen hjelpe

#1

seagirl sa for siden:

Jeg har bakt brød :rolleyes: :D Kan noen si meg hvor mange karber og hvor "raske" de er i dette brødet?? Dvs - deigen fylte en hel langpanne :) Jeg forstår meg ikke på utregning - og på forskjellen mellom mengde karber i tørt mel og ferdig brød osv..

1 kg grov sammalt hvete
1 kg grovt sammalt rug
2,5 dl linfrø
2,5 dl kruskakli
2,5 dl solsikkefrø
100 gr valnøtter
30 gr smør(meieriets)
150 gr tørr gjær
2 l vann

Deigen kunne ikke eltes til runde brød, måtte bare fylle langpanna og fordele det jevnt - jeg delte med kniv til brytebrød :) Brødet ble mettende, saftig og godt :)


#2

Carbokiller sa for siden:

1 kg grov sammalt hvete
1 kg grovt sammalt rug
2,5 dl linfrø
2,5 dl kruskakli
2,5 dl solsikkefrø
100 gr valnøtter
30 gr smør(meieriets)
150 gr tørr gjær
2 l vann

Samm. hvete: 34.4 pr. 100 g. = 344 karbohydrater pr. 1 kg
Samm. rug: 575 pr. 100 g= 575 karb. pr. 1 kg
2.5 dl linfrø=tilnærmet 0 da kroppen passerer linfrøene like hele
2.5 dl. kruskakli. Har ikke funnet noe i næringsmiddeltabellen om det! Hva står det på pakken din da??
2.5 dl. Solsikkefrø=10.7 pr 100 g. Hva veier 2.5 dl solsikkefrø?

Foreløpig har du et brød på 919 karbohydrater når du bare tar med melet. Brødet vil nok være på rundt 1000 karbohydrater totalt sett vil seg si. Når du ta finner ut hvor mye du tar av brødet ditt pr. måltid, så deler du 1000 på det. Kanskje du tar en tjuendedel av brødet pr. måltid? Da deler du 1000 på 20 og kommer opp med 50 karbohydrater.

Anbefales på det aller aller sterkeste å både kjøpe deg næringsmiddelkatalogen og evt. Lindbergs Gi-liste. Er nesten et alfra og omega hvis man lurer på ting. Eller spare på innholdsfortegnelsen på mel-posene så står det jo der.

Gi-lister har jeg ikke, da jeg ikke er Fedonist (ennå). Der får du sikkert hjelpe fra andre.
Godt at brødet smakte!:)


#3

seagirl sa for siden:

Kruskakli har 9,7 karbo..

Jeg skulle veid brødene før jeg la dem i frysern :confused:
1 kg Ferdigmel til grovbakst - med sukker, yougurtpulver og maltpulver og div - har 59, 6 gr karbo pr 100 gr tørr vare, og 42, 3 gr pr 100 gr ferdig bakst. Jeg må vell kunne regne med at mitt brød er "sunnere" enn dette?


#4

Kristian sa for siden:

Dette brødet ditt er så fullt av fiber at det er bedre enn det karbohydrattallet skulle tilsi. Men skal du leve på lavkarbo så bør det nok inneholde mer kli og helkorn, for å ikke si protein som glutenmel og egg.


#5

Carbokiller sa for siden:

Tallene mine, tatt fra næringsmiddeltabellen, er når fiberet allerede er trukket fra. Ikke no trøst der i gården...:( Næringsinnhold i produkter i Norge er alltid regnet når fiberet allerede er trukket fra.
Men hvorfor bruker du så mye tørrgjær? Alene er det 90 karbohydrater. Holder ikke en pakke?

Et tips er å skaffe seg kjøkkenvekt (digital). Koster ikke mange hundre kronene. I og med at alle næringsinnhold er opplyst i gram og ikke i dl, så er det vanskelig å regne ut eksakt næringsinnhold. En digitalvekt er utrolig smart å ha, og veldig lettvint til all matlaging/baking.

Hva som skjer med karbohydratene etter at de er stekt aner jeg ikke og noen må vennligst forklare meg hvordan et brød kan, via steking, miste noe av karbohydratinnholdet.


#6

Kristian sa for siden:

Jada fibrene er trukket fra, men det jeg mener er at det er bedre å spise karbohydrater sammen med fiber enn å spise karbohydrater uten fiber. Ja jeg vil påstå at i dette brødet vil en del av karbohydratene gå ufordøyd gjennom systemet på grunn av at det er bundet sammen med fiber. For å ikke nevne fiberets fantastiske evne til å gi metthetsfølelse og til å binde til seg fett.

Hvis det er så at det blir mindre karbohydrater i brødet når det er ferdig så må det være at du under baking tilsetter væske og dermed blir brøde tyngre med samme karboinnhold og dermed blir det færre karbo per vektenhet. Trur eg:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.