< Tilbake til oversikten

Hva slags sjokolade er "best"?

#1

lill sa for siden:

Jeg har så lyst på sjokolade! Finnes det noe jeg kan spise selv om jeg er i ketose og ønsker å fortsette å være det?

Damen på helsekostbutikken sa at mørk sjokolade kunne man spise så mye man ville av, fordi det var rørsukker i den og det "telte ikke med". Jeg syns det høres litt rart ut?


#2

Gerd sa for siden:

Er det sukker i, så er det sukker i.

Athon Berg er kommet med en mørk sjokolade søtet med maltiol. Fåes på bl.anet meny.


#3

lill sa for siden:

Betyr det at sukkerfri sjokolade er ok?


#4

Gerd sa for siden:

Litt kan du spise, så lenge det er søtet med sukkeralkoholer. For det kan trekkes fra karbohydratinnholdet. Men mange reagerer med vond mage, og diare ved for mye inntak :ja:

Det beste er jo å kun nyte det en sjelden gang :)


#5

sma sa for siden:

I nøden spiser jeg sukkerfri sjokolade, men som Gerd sier - i små mengder. Eller så tar jeg en Atkins bar som har bare 2 karber i. :)


#6

mariusmor sa for siden:

har akkurat spist anton berg sin. nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyydelig!!


#7

mariiahy sa for siden:

Er det greit å spise atkins sjokolade barer? Liksom, bør man prøve å begrense det, eller kan man spise en daglig uten dårlig samvittighet?


#8

Moa sa for siden:

Foto: ScanStockPhoto
Mørk sjokolade, 86% cocoa

  • Næringsinnhold per 100 gram:
  • Kalorier: 605 kcal
  • Proteiner: 8,6 gram
  • Karbohydrater: 19 gram
  • Fett: 54,5 gram (mest mettet fett)Hvis jeg skal ha noe søtt, så blir det dette.

Denne er helt naturlig, smaker sjokolade (som det også er :-)), og man behøver langt fra 100 g for å bli fornøyd! Til kaffekos kan jeg innimellom ta en bit, er godt fornøyd med 1/8 dels plate = 12 g sjoko = 2,4 g karbs.

Men noe av den store gevinsten med et lavkarbo kosthold er at søtbehovet blir borte. Dette behovet kan for mange trigges/vedlikeholdes ved å spise mat tilsatt kunstig sukker.

Så...hvorfor ikke bare kutte ut søtt? Det er bare for en periode det er et savn.
Jeg var en skikkelig sjokoladeslave før, men nå synes jeg alt søtt er for søtt!


#9

lill sa for siden:

Jo, det tror jeg nok er lurt. Jeg er ikke så glad i sjokolade til vanlig, men en gang i måneden må jeg liksom bare ha... Hvis du skjønner ;)

Tusen takk for forslag og svar!


#10

Robyn sa for siden:

Jeg er veldig glad i cavalier sjokoladene de har på helsekosten, liker best mørk sjokolade og melkesjokolade.

De har fått inn en ekstra mørk også, men den har jeg ikke prøvd.

Her også melder sjokoladesuget seg sånn ca en gang i måneden, og da koser jeg meg med god samvittighet. ;)



#12

tulla sa for siden:

Skriver under på denne!! Den er bare nydelig:rolleyes:


#13

Isis29 sa for siden:

Når suget melder seg så spiser jeg egentlig det jeg har for hånden. Enten mørk sjokolade eller melkesjokolade med mandler eller andre nøtter. Så lenge en spiser lite nok av det så har det ikke noe betydning. Det virktige er å klare seg uten å hamstre!! (min mening!) :)


#14

Robyn sa for siden:

Ja, den er farlig god!

Smakte Anton Berg sin sukkerfrie for første gang i dag, og den var virkelig god. (Har den uka nå ja. :o)


#15

Isis29 sa for siden:

Hva heter den sjokoladen da? Eller hvordan ser den ut?? Lysten på å smake den jeg og! hehe!


#16

lill sa for siden:

Den ser sånn ut: (Kopiert fra en annen tråd her inne)

Hvis det var Anthon Berg-sjokoladen du mente... Den heter bare "sugarfree". Jeg kjøpte min på Rema.


#17

Photobscura sa for siden:

Men husk å tell det med i den daglige karbohydratmengden din da! Om man gjør det så er det kanskje ikke så fristende, når du kanskje må kutte ut grønnsakene til middag fordi du hadde så lyst på sjokolade.

Når det gjelder søtning, så er jeg nok egentlig enig i at rørsukker er best fordi det er naturlig, men kroppen behanlder det likt som raffinert sukker når den regulerer blodsukkeret, men det er som sagt naturlig, og det synes jeg er mer tiltalende. Aspartam er jeg helt i mot, det er kjemisk kjemisk kjemisk, sucralose noe bedre fordi det er laget av sukker, men det har gått igjennom en kjemisk prosess, samme med maltitol, det er laget av maisstivelse om jeg ikke husker feil men har gått igjennom en kjemisk prosess og er ofte lakserende, samt at mange opplever det som en partystopper.

Jeg spiser kanskje litt maltitolsøta sjokkis en gang i blant, men jeg foretrekker veldig veldig mørk og bitter sjokolade med ekte rørsukker i, men det er nok ikke så ofte jeg spiser det, i hvert fall ikke nå når jeg fortsatt går ned i vekt.

Uansett hva man velger, alt med måte ;)


#18

matmor sa for siden:

Hva hvis man lager seg en kopp kakao, med h-melk, kakaopulver,natreen, vaniljeessens når suget kommer? ( hvis man kan ha melk da selvfølgelig?)
det har vært min redning noen ganger!:D:o men man går kansje senere ned når man bruker melk?:confused:


#19

Photobscura sa for siden:

Bytt ut h-melk med fløte i alle fall, men om du synes det blir for mektig, så hell i littegrann vann.
Melk skal man IKKE drikke på Atkins (men det står Atkinsen på kostholdsfilosofien din, og h*n vet i hvert fall ikke jeg hvem er :p).

Splenda oppfører seg bedre i varme enn natreen, synes i alle fall jeg :)


#20

Photobscura sa for siden:

Det som har hjulpet meg når "suget" kommer, forresten, er å stå i mot! En uke eller to uten søte ting, og jeg var mer eller mindre kurert :)


#21

john85 sa for siden:

Når søtbehovet melder seg etter middag av og til (litt uvane også), er trikset å ta en proteinshake med sjokoladesmak ved kaffen ;)


#22

luringen sa for siden:

en liten bit 86 % skader vel ikke..og man orker ikke mengde av den. sammen med en kop kaffe er jeg berga.


#23

danish sa for siden:

Tøffinger spiser denne (Lindt 99 %). Knapt ètt gram sukker på hele sjokoladen. Blir ikke mer lavkarbo enn det. Jeg liker vanlig Lindt 85 % (med litt honning) mer enn Freia, som bruker soya-lecitin og annet tøv i sin 86 %.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.