Jeg har så lyst på sjokolade! Finnes det noe jeg kan spise selv om jeg er i ketose og ønsker å fortsette å være det?
Damen på helsekostbutikken sa at mørk sjokolade kunne man spise så mye man ville av, fordi det var rørsukker i den og det "telte ikke med". Jeg syns det høres litt rart ut?
Litt kan du spise, så lenge det er søtet med sukkeralkoholer. For det kan trekkes fra karbohydratinnholdet. Men mange reagerer med vond mage, og diare ved for mye inntak :ja:
Fett: 54,5 gram (mest mettet fett)Hvis jeg skal ha noe søtt, så blir det dette.
Denne er helt naturlig, smaker sjokolade (som det også er :-)), og man behøver langt fra 100 g for å bli fornøyd! Til kaffekos kan jeg innimellom ta en bit, er godt fornøyd med 1/8 dels plate = 12 g sjoko = 2,4 g karbs.
Men noe av den store gevinsten med et lavkarbo kosthold er at søtbehovet blir borte. Dette behovet kan for mange trigges/vedlikeholdes ved å spise mat tilsatt kunstig sukker.
Så...hvorfor ikke bare kutte ut søtt? Det er bare for en periode det er et savn.
Jeg var en skikkelig sjokoladeslave før, men nå synes jeg alt søtt er for søtt!
Når suget melder seg så spiser jeg egentlig det jeg har for hånden. Enten mørk sjokolade eller melkesjokolade med mandler eller andre nøtter. Så lenge en spiser lite nok av det så har det ikke noe betydning. Det virktige er å klare seg uten å hamstre!! (min mening!) :)
Men husk å tell det med i den daglige karbohydratmengden din da! Om man gjør det så er det kanskje ikke så fristende, når du kanskje må kutte ut grønnsakene til middag fordi du hadde så lyst på sjokolade.
Når det gjelder søtning, så er jeg nok egentlig enig i at rørsukker er best fordi det er naturlig, men kroppen behanlder det likt som raffinert sukker når den regulerer blodsukkeret, men det er som sagt naturlig, og det synes jeg er mer tiltalende. Aspartam er jeg helt i mot, det er kjemisk kjemisk kjemisk, sucralose noe bedre fordi det er laget av sukker, men det har gått igjennom en kjemisk prosess, samme med maltitol, det er laget av maisstivelse om jeg ikke husker feil men har gått igjennom en kjemisk prosess og er ofte lakserende, samt at mange opplever det som en partystopper.
Jeg spiser kanskje litt maltitolsøta sjokkis en gang i blant, men jeg foretrekker veldig veldig mørk og bitter sjokolade med ekte rørsukker i, men det er nok ikke så ofte jeg spiser det, i hvert fall ikke nå når jeg fortsatt går ned i vekt.
Hva hvis man lager seg en kopp kakao, med h-melk, kakaopulver,natreen, vaniljeessens når suget kommer? ( hvis man kan ha melk da selvfølgelig?)
det har vært min redning noen ganger!:D:o men man går kansje senere ned når man bruker melk?:confused:
Bytt ut h-melk med fløte i alle fall, men om du synes det blir for mektig, så hell i littegrann vann.
Melk skal man IKKE drikke på Atkins (men det står Atkinsen på kostholdsfilosofien din, og h*n vet i hvert fall ikke jeg hvem er :p).
Splenda oppfører seg bedre i varme enn natreen, synes i alle fall jeg :)
Tøffinger spiser denne (Lindt 99 %). Knapt ètt gram sukker på hele sjokoladen. Blir ikke mer lavkarbo enn det. Jeg liker vanlig Lindt 85 % (med litt honning) mer enn Freia, som bruker soya-lecitin og annet tøv i sin 86 %.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.