Siden det er melkesukkeret i melken man reagerer på når man er blodtype A, kan man da drikke laktoseredusert melk? Ja, det var det med å legge på seg av melkefettet da. Og at man ikke utnytter proteinet i melken, eller? [color=darkslateblue][/color] Ha en superduper kveld! [color=darkslateblue][/color] :o marianne
Vær oppmerksom på at i laktoseredusert melk er det like mye karbohydrater som vanlig melk, det er bare laktosen som er spaltet til glukose og galaktose. Derfor vil jeg tro at dette vil føre til at sukkeret går raskere inn i blodet og derfor ugunstig med mindre du har allergi mot laktose.
Hei og takk for svar!:)
[color=darkslateblue][/color] Jeg har vel forsåvidt (egenhendig stilt + av en eller annen naturmedisiner for noen år siden) diagnosen laktoseintoleranse, den gjør at man blir ganske ugrei i magen av melk/noen melkeprodukter. Derfor har jeg brukt laktoseredusert melk i noen år.
[color=darkslateblue][/color] Nå som jeg går på Lindberg+egen+blodtypediett, har jeg tenkt mer på hvor sunt det egentlig er for, og det du forteller meg høres vel egentlig ganske skremmende ut! :eek: Jeg går tross alt ikke på atkins, men hvor mye/lite melk tror du egentlig jeg da bør få i meg i løpet av et måltid/en dag. (Det er så innmari greit med protein-smoothies'er blant annet).:cool: [color=#483d8b][/color] Laktosen i cottage cheese er en annen ting jeg tenker litt på, for jeg har vel merket litt til at det har blitt vel mye cottage cheese i det siste, tror jeg...
Tåler du ikke melk så trenger du ikke drikke det. Hadde en praktikant her en gang som påstod at hun ikke tålte melk men hun tålte brunost og kulturmelk bedre. I kulturmelk er noe av laktosen brukt opp av melkesyrebakteriene, jo gamlere kulturmelk jo mindre laktose. Skal ikke påstå at du tåler kulturmelk for det. For å dekke kalsiumbehovet kan du spise hvitost. Siden du følger Lindberg ønsker du vel ikke å spise så mye av melkefett. Merkelig han fedon der, greit med melkefett bare det er fetaost:rolleyes: . Ønsker du å redusere på melkefettet finst det oster med mindre fett og mer protein.
Vil du ha blåmuggost bør du da velge en av de norske, husker ikke om det var Norzola eller Normanna som er den magreste. Camenbert er magrere enn Brie og Port Salutt er magrere enn Ridderost. Nøkkelost med skorpe er magrere en skorpefri.
Fantastisk fin måte å få i seg gode melkesyrebakterier på (jeg bruker den i smoothien min i steden for Biola) og det er det eneste yoghurt-produktet magen min ikke reagerer negativt på.
Synnøve Finden har ekstra lett gulost ferdig i skiver. Denne er lagret slik at det tross alt skal være smak igjen når alt fettet er borte. Hvis jeg ikke husker feil finnes nøkkelost som ekstra lett ferdig i skiver også. Nei, jeg vil jo ikke ha i meg så mye melkefett, og da er grunnen mye at min blodtype A ikke bør bruke melkeprodukter i særlig grad hvis man skal slanke seg. Men - jeg elsker gul ost! Kan spise mange hundre gram - særlig sammen med valnøtter og rødvin! Mmm...det er fantastisk godt! Og i følge, var det i følge den kjæreste mr. Barry Sears i Sonen, tro - kan man drikke rødvin, og da SKAL man spise ca. 30 g ost til. Den Barry, den Barry :love: [color=#ff00ff][/color] Nå har jeg imidlertid (vage) planer om å konvertere til eat. I hvert fall vil jeg undersøke litt mer om det. Det virker som om det er en varig kostplan som passer min kropp og personlighet perfekt. Som en kick-start kunne jeg tenke meg å prøve South Beach, som jeg føler passer meg bedre enn Atkins fett- og kjøtt- filosofi. [color=#ff00ff][/color] Da må jeg jammen kjøpe South Beach-boka også, jeg som nettopp har bestilt bokpakka til Atkins fra bokklubben! [color=#ff00ff][/color] Ha en nydelig fredag! :p marianne
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.