Kyllingform (inspirert av litt av hvert, men så og si egenkomponert forsåvidt)
Dette lagde jeg til meg og ei venninne i går, hun spiste til hun nesten sprakk og krevde oppskriften!! SINNSYKT GODT!
-To store kyllingfileter
-En neve champignon
-En halv søt paprika/rød paprika
-En liten gul løk
-Smør
Saus:
-En boks kremfløte
-En pakke philadelfia original
Krydder:
-Salt og pepper
-Timian (viktig at det er timian! The magic chicken seasoning :D)
-Chillipulver, ca en kvart ts (eventuelt hakka fersk chilli, da ca en halv)
Sett stekeovnen på ca 180 gr
Hakk opp og stek champignon, løk og paprika i smør sammen med chillipulveret (ev. fersk chilli), og sleng det i en form.
Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og timian på begge sider, og stek i smør på meduim varme til de er gjennomstekte, og legg dem i formen.
Kok opp kremfløten og bland i philadelfiaosten (kjekt om den er romtemperert), og rør den inn og la den koke på lav varme til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Hell over forma, putt i stekeovnen, og la stå i ca 20-30 minutter. (Når fettet så vidt begynner å piple opp, så er det ferdig).
Nyyyyt! Rødvin til dette gjør det til et komplett supermåltid!
Beste jeg har smakt på leeenge :sikle:
Jeg likte dem godt før, da var jeg vant til dem. Det er som med margarin, jeg spiste det også helt til jeg oppdaget smør og nå kan jeg aldri gå tilbake. :lol:
Nei, folk må jo få spise det de vil, men boks-sopp er jo helt gummi i konsistensen, sopp på boks og fersk sopp er jo akkurat som to helt forskjellige matvarer.
Jeg husker ærlig talt ikke hva jeg brukte, det er jo en evighet siden jeg lagde tråden! Men dette er virkelig en av rettene jeg savner nå som jeg ikke tåler fløte og ost noe særlig :o.
Men bruk fersk sopp, ja. Hva jeg tenkte på den tiden vet jeg ikke, men nå synes jeg fersk sopp er best :).
Eg har en ting og sei, NAM :D
Dinna må prøvast, har nettopp ete den, og blir ikkje siste gong heller:)
Eg hadde i litt meir grønnsaker enn det du hadde då :)
og neste gong trur eg at eg må ha salat til :)
Kjempegod, men ganske mild på smak? Jeg hadde i 1,5 rød, fersk chili og det ble litt sterkt i ganen, men det smakte fremdeles ganske lite, så jeg hadde i mye mer krydder og tilsatte i tilegg et par ss Tandoori Masala-krydder. Da kom det seg. Synes du ikke den var fryktelig mild, Photo? Kanskje det bare er jeg som har ødelagt smaksløkene mine eller noe, hehe. Men det var godt da, jeg spiste to ganger (hadde det til kvelds også), og skeiet ut med litt tagliatelle til siden det var lørdag.
Noen ganger syns jeg det er veldig godt med matretter som er milde på smak. Mamman min har laget noe lignende denne igjennom oppveksten, og den er jo fantastisk god! Også er det jo så greit da, om man ikke syns den smaker noe, at man kan spice den opp som man vil.
Ja sant det, alt trenger ikke å være sterkt. Men jeg syntes denne smakte like mildt som vanlig fløte, nesten, og da blir det for tamt. Men det ble godt med Tandoori-krydder oppi altså, anbefales! :sikle:
Ungene likte det også veldig godt. Jeg trodde 2-åringen skulle synes det ble for sterkt med all chilien men han spiste glupsk.
Hehe. Jeg kommer i hvert fall til å lage den mange ganger, for den var virkelig god, men jeg kommer alltid til å ha i Tandoori-krydderet, det var svinaktig godt. :nam:
Jeg gjennomsteker de ikke, det er jo ikke vits og så kan de bli litt tørre ja. Jeg tinte dem nesten helt, og så slang jeg dem rå i formen. Ble helt gjennomstekt og saftige.
Lurer på om det kunne vært godt å bruke en smakssatt Philadelphia heller? :hyper:
Den nye med grillet paprika er noe av det beste jeg har smakt! Og de har jo mange andre gode, bla. en med geitost, og den der med hvitløk. DET skal jeg prøve neste gang!
Det vet jeg ærlig talt ikke for det er så lenge siden jeg la ut oppskrifta, jeg var virkelig ingen gourmet da jeg la om til lavkarbo og kunne vel knapt noe mer avansert enn å koke pasta :p.
Men jeg tror ikke jeg ville ha gjort det nå, men de ble ikke tørre, nei. Sikkert på grunn av fløten og sånn.
Dytter litt på denne jeg!
Jeg har laget denne formen flere ganger, sist til jenteklubben. Alle synes det var kjempegodt. Jeg putter også rå blomkål og brokkoli i formen før den går i ovnen, så er de ferdig når den kommer ut igjen :) Bruker forresten også Mascarpone-ost i stedet for Philladelfia.
Enjoy! ;)
Når det bare er meg og samboeren er bare formen mer enn nok. Har jo i så masse grønnsaker.
Når jeg skulle ha klubb hadde vi salat ved siden av og ris til de som ville ha det. Men det gikk ikke mye av det. Kan også lages med mindre saus enn det som står i oppskriften når det er til to personer. (Jeg er av en eller annen grunn opptatt av å gnite på fløten :o)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.